Observator

Vrajeala medicala

Depopularea lumii? Virusul A/H1N1 a îmbolnăvit mai mult de 300 de persoane la nivel naţional, şi câteva mii la nivel […]

Depopularea lumii?

Virusul A/H1N1 a îmbolnăvit mai mult de 300 de persoane la nivel naţional, şi câteva mii la nivel mondial. Şi asta într-un timp extrem de scurt! Nimeni nu ştia de ce a izbucnit, cu ce se va trata şi unde se va ajunge! Mass media nu făceau decât să panicheze lumea cu statistici terifiante! Am fost uimiţi când s-a venit cu o soluţie atât de rapidă. Vaccinul împotriva acestui virus a fost făcut într-un timp extrem de scurt. Ministerul Sănătăţii al României a şocat prin asta, mai ales, că aşa cum ştim cu toţii, până acum lucrurile nu stăteau deloc aşa. Tocmai de aceea, contradicţiile şi suspiciunile au existat încă de la început în acest caz. Există voci care susţin că la baza acestei poveşti stă de fapt o firmă farmaceutică ce încearcă să-şi promoveze produsul. Prin această metodă s-ar urmări de fapt planul de depopulare a lumii, ceea ce înseamnă eliminarea şi uciderea a 90 la sută din oamenii de pe întreaga planetă. Producătorul vaccinului este firma Baxter, care, aşa cum ştim cu toţii, a mai infectat de 5-6 ori, prin „coincidenţă” oameni sănătoşi cu vaccinurile sale. Nu ar fi de mirare să ne alegem cu un virus activ, introdus în organism prin acest nou program de vaccinare în masă, propus de către Ministerul Sănătăţii. Este o afacere bună – şi nu ar fi prima! În S.U.A., Canada, Australia şi Marea Britanie, toţi oamenii sunt obligaţi să se vaccineze împotriva  gripei porcine şi, dacă refuză acest lucru, sunt condamnaţi fie la 1 an de închisoare, fie la o plată de 250 de mii de USD amendă. În Croaţia a fost comandat un număr aproximativ de 2,5 milioane de vaccinuri. Campania de vaccinare a început pe tot mapamondul odată cu această toamnă. La noi în ţară, Ministerul Sănătăţii a dat startul acestei campanii odată cu 15 octombrie. Un număr de 1.600.000 de doze au fost puse la dispoziţie. Persoanele cu vârsta de 65 de ani, a celor cu boli cronice, veteranii de război, copii şi bătrânii instituţionalizaţi au prioritate în această campanie, conform recomandărilor OMS (World Health Organization) şi ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control). Primele vaccinuri se vor face personalului medical, după care vor urma campaniile făcute în şcoli. Elevii vor face vaccinul odată cu reînceperea şcolilor, Ministerul Sănătăţii făcând un program fix pe tema aceasta. Comitetul de Coordonare şi Acţiune al MS pentru noua formă de gripă pandemică a finalizat un plan de monitorizare, prevenire şi acţiune în cazul îmbolnăvirilor cu virusul AH1N1 în unităţile de învăţământ. El are ca obiectiv reducerea la maximum a îmbolnăvirilor sau promovarea acestui vaccin!

Vaccinul este unul gratuit, echipa medicală ocupându-se de sterilitate. Într-un scurt timp experţii de la Baxter au încheiat faza de testări şi de evaluare a vaccinului şi au trecut la producţia lui. El a încheiat contract cu autorităţilor sanitare din majoritatea ţărilor. Părinţii nu vor fi de-acord cu vaccinarea împotriva acestui virus, decât dacă se va face o informare solidă, transparentă şi profesionistă. De cele mai multe ori, multe „persoane inteligente” au indus în eroare, cu ajutorul mass media, care de multe ori manipulează.

 

Ce este gripa porcină?

Gripa porcină este o afecţiune respiratorie acută, cu contagiozitate ridicată, cauzată de unul din numeroasele virusuri gripale de tip A. Virusurile gripale circulă, de obicei, în mediul uman şi animal. Gripa sezonieră cunoscută de toţi sub denumirea de gripa umană este cauzată de virusuri gripale care sunt adaptate să se răspândească în populaţia umană. Gripa aviară este cauzată de virusuri gripale adaptate pentru infecţia la păsări. Această gripă porcină este o combinaţie de tulpini, adaptate atât la nivel animal, cât şi la cel uman. Pentru ca cititorii noştri să înţeleagă acest aspect, am cerut părerea unui medic din cadrul Direcţiei Sănătăţii Publice Sibiu.

 

„Infecţia cu virusul gripei umane cu tulpina nouă de virus A(H1N1)

a fost intitulată, iniţial, gripă porcină pentru că structura noului tip de virus conţine şi fragmente genetice de virus gripal porcin. Denumirea de gripă porcină este, de fapt, improprie, deoarece această nouă tulpină nu seamănă nici cu cea A(H1N1) a gripei la porc, nici cu cea A(H1N1) a gripei umane sezoniere.

Infecţia cu virusul gripei umane cu tulpina nouă de virus include atât forme moderate de afecţiuni (tip gripă), cât şi forme mai severe (de pneumonie soldată cu deces), existând, însă, şi infecţii asimptomatice.

Noul virus gripal A(H1N1) este un nou subtip de virus gripal care conţine gene de la virusurile gripei porcine, aviare şi umane. Există dovezi că acest virus se transmite de la om la om.

Noul virus gripal A(H1N1) se transmite la persoane în acelaşi mod ca şi virusul gripei sezoniere prin picături răspândite de o persoană infectată (care tuşeşte sau strănută) sau indirect cînd acestea ajung pe mâini sau suprafeţe care sunt atinse de alte persoane, care îşi duc, apoi, mâna la gură sau la nas. Virusul nu se transmite prin consumul de carne de porc sau produse din carne de porc manipulate şi prelucrate termic în mod corespunzător (este distrus prin preparare la 70 0C).

Simptomele noii gripe A(H1N1) la om sunt asemănătoare cu simptomele gripei sezoniere umane: febră, simptome respiratorii (tuse, secreţii nazale, dureri în gât), eventual şi alte simptome: dureri generalizate (mai ales musculare), cefalee, frisoane, oboseală; unele din cazurile recente au prezentat vomă şi diaree.

Amestecarea virusurilor gripale umane şi animale duce la dezvoltarea unui virus gripal  schimbat care are abilitatea de a infecta şi a se transmite în populaţia umană. Oamenii nu au imunitate naturală pentru a fi protejaţi împotriva lui şi există riscul ca ele să determine apariţia unei pandemii de gripă dacă virusul se transmite cu uşurinţă de la om la om.

În prezent, există un vaccin care să protejeze populaţia împotriva acestui virus nou. Producerea lui ar putea asigura protecţie maximă persoanelor vaccinate. Majoritatea acestor virusuri sunt sensibile la medicaţia antivirală.

Pentru a preveni răspândirea noului tip de virus sunt recomandate următoarele măsuri:

Acoperiţi gura şi nasul cu o batistă atunci când tuşiţi sau strănutaţi şi aruncaţi batista la gunoi după utilizare;

Spălaţi frecvent mâinile cu apă şi săpun, în special după ce strănutaţi  sau tuşiţi; soluţiile pe bază de alcool pentru spălarea mâinilor pot fi utile;

Evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii, deoarece virusul se poate răspândi pe această cale;

Încercaţi să evitaţi contactul strâns cu persoane bolnave;

La nevoie, purtaţi mască de protecţie care să acopere atât gura, cât şi nasul (inclusiv la domiciliu);

Acordaţi atenţie deosebită persoanelor la risc: copii, vârstnici, bolnavi cronici;

Evitaţi automedicaţia;

La apariţia primelor semne de boală (stare febrilă, dureri de cap, tuse, dureri musculare, stare de slăbiciune generală, etc.) , solicitaţi medicul de familie sau mergeţi urgent la cea mai apropiată unitate medicală (secţie/spital de boli infecţioase) ;

Dacă vă îmbolnăviţi de gripă, staţi acasă şi nu mergeţi la  serviciu sau şcoală,  limitând astfel contactul cu alte persoane bolnave;

Evitaţi călătoriile în zonele afectate. În cazul în care acestea sunt inevitabile, se recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă personală;

Dacă aţi revenit dintr-o călătorie în Mexic (sau alte zone în care s-au semnalat cazuri suspecte de îmbolnăvire) şi în următoarele 7 zile de la sosire prezentaţi semne de îmbolnăvire (febră, tuse, oboseală, etc.) prezentaţi-vă de urgenţă la medic şi informaţi personalul sanitar despre călătoria în zona afectată

Respectaţi cu stricteţe recomandările autorităţilor !

Zonele cu transmitere interumană susţinută a virusului care au fost raportate până în prezent: Mexic, S.U.A., Canada etc. Deşi în ţările UE nu s-a înregistrat până în prezent transmitere interumană susţinută, au fost raportate cele mai multe cazuri confirmate în: Spania, Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia.

În prezent, în România, există mai multe cazuri de îmbolnăvire, însă nici unul mortal.

Sub coordonarea Ministerului Sănătăţii, se iau toate măsurile pentru a depista apariţia noului tip de virus gripal şi pentru a limita răspândirea acestuia, astfel încât să se asigure buna funcţionare a structurilor esenţiale de guvernare, securitate şi menţinerea ordinii publice şi a activităţilor economice.

Pentru orice alte informaţii, Direcţia de Sănătate Publică pune la dispoziţia cetăţenilor următoarele numere de telefon: 0269.210071 şi 0269.211566 (de luni până vineri, între orele 7.00 – 15.00); 0269.211566 (week-end şi sărbatori legale – permanent); Fax: 0269.210071.

Dr. Dorina Păcurar – DSPJ Sibiu”

Cazuri similare

O altă campanie desfăşurată recent, privind o eventuală promovare a unui vaccin a fost şi în cazul combaterii cancerului de col uterin (a virusului cunoscut sub numele de HPV). HPV este abrevierea pentru papilomavirusul uman, care poate fi găsit la nivelul pielii sau al mucoaselor şi determină o infecţie deosebit de frecventă atât la bărbaţi cât şi la femei. Infecţia acestui virus este una din cauzele cancerului de col uterin, prelevanţa fiind de 99,17 la sută. Multe voci au susţinut cu tărie că vaccinul anti-cancer prelungeşte viaţa, însă sunt persoane care susţin cu tărie contrariul. Ei vin cu argumente că, de fapt, aceste soluţii injectabilele nu fac decât să-i îmbolnăvească pe cei cărora li se administrează. În programul naţional privind vaccinarea împotriva cancerului de col uterin au fost înscrise circa 100.000 de fetiţe de clasa a IV-a. Au fost judeţe în care nici 30 de minore nu au fost injectate cu acest vaccin. Gardasil-ul produs de Merck, precum şi Cervarix-ul produs de GlaxoSmithKline au fost testate clinic pe o perioadă scurtă de timp şi sunt controverse ştiinţifice asupra eficienţei lor pe termen lung. Ele sunt administrate fetiţelor de clasa a IV-a, însă cele mai multe cazuri de cancer de col uterin sunt diagnosticate la femeile cu vârsta de peste 45 de ani. 30 la sută din cazuri apar la femeile cu vârsta sub 45 de ani, făcând ca acesta să fie extrem de rar la femeile sub vârsta de 20 de ani. Vaccinul nu este unul sigur, cum el este făcut la copii pentru a preveni îmbolnăvirea când vor fi adulţi. FDA (Food and Drug Administration), în cazul vaccinului Gardasil împotriva cancerului de col uterin, face publică informaţia despre 20 de decese şi 600 de cazuri cu efecte adverse grave, printre care şi o boală neurologică rară, Guilliain-Barre Syndrome (GBS). FDA precizează faptul că nu există nici o dovadă clară că vaccinul este cauza principală a acestor cazuri de decese, însă nu susţine nici contrariul. O fetiţă de 14 ani din Marea Britanie a murit în 29 septembrie a.c. în urma vaccinării cu Cervarix. Ulterior acestei tragedii, lotul de vaccinuri din această ţară a fost scos până când situaţia va fi clarificată. Aproximativ 70 la sută din părinţii din România au refuzat, anul trecut, să fie vaccinate fetiţele lor. La momentul actual încă există o serie de întrebări privind efectele adverse a acestui vaccin, cât şi eficienţa lui. În acest program au fost investiţi în jur de 23 de milioane de euro, bani aruncaţi practic pentru promovarea diverselor produse ale diverselor societăţi farmaceutice. La fel ca şi în cazul vaccinării împotriva virusului AH1N1 (gripa porcină).

 

Cazuri mortale

 

333 de persoane infectate cu virusul AH1N1 au fost confirmate de Ministerul Sănătăţii până la data de 22 septembrie. Pe plan mondial, un număr de 1.161 de persoane în Elveţia, 19.207 în Germania, 13.471 în Marea Britanie, 1.473 în Olanda, 2.983 în Portugalia, au fost internate în spitale sub diagnosticul gripei porcine. Aproximativ 52.929 persoane suferă de acest virus până la această dată, pe plan mondial, el crescând semnificativ pe zi ce trece. Peste 28 de cazuri mortale au fost confirmate în Franţa, 78 în Marea Britanie, 32 în Spania, totalul fiind aproximativ 159 pe plan mondial.

Oana RUBA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.