Atitudini

Un tramvai numit Popescu, un mincinos numit Iohannis

De fapt ar fi trebuit să se aniverseze a 52-a reprezentație. A fost o reuniune în circuit închis, fiind prezenți […]

De fapt ar fi trebuit să se aniverseze a 52-a reprezentație. A fost o reuniune în circuit închis, fiind prezenți printre alții primarul Klaus Werner Iohannis și câțiva consilieri locali și, bineînțeles, pensionabilul Adrian Popa de la Tursib. 

Oficialitățile sibiene au fost aduse la Cimitir cu un autocar, s-au pozat în tramvai și au mers la masă organizată de Tursib. În acest timp, tramvaiul aștepta cuminte râgâielile oficiale.
Klaus Iohannis și „oficialitățile” prezente nu au venit acolo decât pentru poză, lucru evident și pentru presă sibiană, însă un mijloc foarte bun pentru continuarea intoxicării bizonilor sibieni amăgiți de arome nemțești. Meritul aparține integral Ministerului Culturii și Cultelor, însă acest lucru nu se amintește nicăieri. Mai târziu sper că amestecul suprasaturat de panglici, pixeli „fotoshopați” și taste vinovate să eșueze, asemenea premierului fără guvern, al anusului contra naturii PSD-PNL-UDMR-FDGR. Păunul se poate împăuna cu pene de vultur, dar niciodată nu poate zbură cu ele. 

Scormonind prin arhiva personală am dat de mărețul proiect klausiohannisian, al reintroducerii tramvaiului. Minciunile profesorului de fizică ales primar rămân, dar și studiul realizat de „nemți”. Alți bani aruncați pentru nimic.
Nu numai că formațiunea fedegeristă (Iohannis, Astrid Fodor, Klein, Popă, etc.) nu s-a implicat deloc în reabilitarea transportului cu tramvaiul, desființând transportul cu troleibuzul, dar nu asigură nici măcar mijloacele necesare subzistenței acestuia. Acesta este piratat de către mașinile de „taxi” ilegale ce racolează călători chiar de la capătul de linie al tramvaiului (se întâmplă acest lucru de ani buni de zile). 

Cel mai grav este că infrastructura tramvaiului este exploatată la cota de avarie și oricând se pot produce accidente cu consecințe grave. 

Silviu SÎNTEA (Asociaţia Transira)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.