Observator

Un președinte FOARTE român și o soție FOARTE frumoasă, cu o croitoreasă FOARTE iscusită!

                  Cum e turcul, și pistolul… Toți apropiații familiei pestilențiale vorbesc doar […]

 

                Cum e turcul, și pistolul…

Toți apropiații familiei pestilențiale vorbesc doar cu superlativul absolut („foarte”), la fel ca primul semidoct al țării!

Eli Lăslean, croitoreasa care se ocupă de ținutele stafiditei Carmen Georgeta Iohannis: „Văd că FOARTE multă lume se pricepe mai nou la modă, la protocol. Eu am făcut FOARTE multe ținute foarte frumoase, chiar trei ani m-am ocupat și de ținutele Alessandrei Stoicescu. Pe lângă aceste critici acide am primit FOARTE multe mesaje de felicitare, femeile au apreciat că de-a lungul timpului doamna Iohannis ne reprezintă frumos. Sunt atacuri cărora prefer să nu le dau curs.”

Klaus Iohannis, Gauleiter peste colonia România și soț al stafiditei: „Mă bucur FOARTE mult că am ocazia să vă întâlnesc aici, în sediul Ambasadei României de la Washington. (…) Am avut FOARTE multe întâlniri FOARTE bune. Aseară la Casa Albă, astăzi la Centrul de Conferințe, am avut ocazia să schimb câteva cuvinte și cu Președintele Barack Obama, și cu Vicepreședintele Biden, și cu Secretarul de Stat Kerry. Una peste alta, a fost o dovadă a faptului că România și cu Statele Unite ale Americii au un parteneriat FOARTE strâns, FOARTE bun și cu o perspectivă FOARTE frumoasă.(…) Dacă la partea politică, după cum am spus, stăm extraordinar de bine, în zona militară și a colaborării în domeniul securității stăm FOARTE bine. Avem FOARTE multe programe comune, militarii de la noi cu militarii americani au în acest an cred că peste 100 de exerciții comune. În domeniul securității, colaborarea este chiar FOARTE, FOARTE bună. Și, în fine, în domeniul trei, economic, aici cred că mai este loc, mai este loc pentru o colaborare mai bună, mai este loc FOARTE mult pentru investitori americani în România, dar, recunosc, mie mi-ar place (CORECT: MI-AR PLĂCEA) să avem și investitori români în America” (Discurs rostit la data de 1 aprilie 2016 în fața românilor din Washington D.C., la ambasada României)

Cineva care folosește repetativ și abuziv adverbul „FOARTE”, astfel încât pentru el totul are valoare de superlativ absolut, nu poate să fie decât un necunoscator al limbii în care se exprimă ori un imbecil.

                                                                                                       Marius Albin MARINESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.