Dosar Justitiarul

Un nou abuz al despotului Iohannis

S-a făcut de planton chiar şi pe perioada concediului domnului Klaus Iohannis, poliţiştii comunitari păzind practic o casă goală (foto), […]

S-a făcut de planton chiar şi pe perioada concediului domnului Klaus Iohannis, poliţiştii comunitari păzind practic o casă goală (foto), în timp ce „preţiosul primar” stătea cu burta la soare în Republica Dominicană, ca în fiecare iarnă. Primarii nu fac parte din categoria demnitarilor protejaţi de S.P.P. şi nici de alte instituţii ale statului, conform legilor în vigoare. Aşa că, dacă domnului Iohannis îi este frică de atentatori, care râvnesc la integritatea inestimabilei sale făpturi, atunci să facă bine să-şi plătească gărzi de corp din banii săi, că are de unde!”. Deoarece, nici în prezent satrapul care conduce de unul singur nu doar oraşul, ci întreg judeţul Sibiu, nu a catadicsit să renunţe la paza personală efectuată pe banii noştri, ai contribuabililor, şeful publicaţiei noastre a depus următoarea plângere penală la parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu: „Domnule Prim Procuror, Subsemnatul Marinescu Marius Albin, domiciliat în municipiul Sibiu, str. …, nr. …, judeţul Sibiu, formulez prezenta plângere penală împotriva făptuitorului Iohannis Klaus Werner, domiciliat în municipiul Sibiu, str. Bâlea, nr. 29, judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de ABUZ ÎN SERVICIU CONTRA INTERESELOR PUBLICE, prevăzută şi pedepsită de art. 248 C. penal. Motivele plângerii: În fapt, din luna decembrie 2009 până în prezent,din ordinul făptuitorului, în calitatea sa de primar al municipiului Sibiu, Poliţia Comunitară Sibiu a instalat un post fix de pază, „obiectivul” astfel securizat fiind chiar locuinţa primarului de la adresa: Sibiu, str. Bâlea, nr. 29. Paza este asigurată permanent de către doi poliţişti comunitari, din interiorul unui autoturism de serviciu al Poliţiei Comunitare Sibiu instalat peste drum de locuinţa primarului, de la adresa menţionată mai sus, într-o parcare improvizată în curtea imobilului situat vizavi.

Prejudiciul pe care făptuitorul îl creează prin săvârşirea infracţiunii este reprezentat de cheltuirea banului public în interes personal şi se compune din salariile lunare a şase poliţişti comunitari, care asigură paza non-stop în echipe formate din două persoane şi în ture de câte 12 ore, deşi funcţia deţinută de numitul Iohannis Klaus  Werner nu se încadrează la categoria de demnitar de stat, care are dreptul prin lege la asigurarea protecţiei personale. Fapta constituie infracţiune de abuz în serviciu contra intereselor publice (art. 248 din Codul Penal) prin care se produce o pagubă patrimoniului instituţiei publice pe care făptuitorul o conduce.

În dovedirea plângerii, înţeleg să mă folosesc de următoarele probe:

– articole de presă disponibile pe internet la adresele:

http://www.adevarul.ro/locale/sibiu/Sibiu-_Casa_lui_Iohannis_pazita_non-stop_dupa_amenintarea_cu_moartea_0_170983148.html

http://www.realitatea.net/klaus-johannis-este-pazit-non-stop-dupa-ce-a-fost-amenintat-cu-moartea_691780.html

http://old.cotidianul.ro/pazit_24_de_ore_din_24_de_politistii_comunitari_johannis_amenintat_cu_moartea-105454.html

– numărul 3 al revistei „Justiţiarul sibian” din 23 martie 2010, condusă de subsemnatul în calitate de director, unde la pagina 8 este fotografiat autoturismul Poliţiei Comunitare Sibiu aflat permanent  în  misiune de pază la casa numitului Iohannis Klaus  Werner. Menţionez că fotografia a fost realizată de subsemnatul în luna februarie 2010, dar aceeaşi ipostază poate să fie surprinsă oricând, deoarece maşina care adăposteşte doi agenţi de poliţie comunitară se află permanent acolo.

De asemenea, solicit ca instituţia pe care o conduceţi să se sesizeze din oficiu ca urmare a materialului apărut în acelaşi număr al revistei „Justiţiarul sibian” (numărul 3 al revistei din 23 martie 2010) pe care o anexez, sub titlul „Faptele imputate primarilor arestaţi au fost săvârşite şi de Klaus Iohannis” (pagina 3), articol care îmi aparţine şi pentru care îmi asum responsabilitatea. Aceste fapte se încadrează tot la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice şi intră sub incidenţa aceluiaşi art. 248 din Codul Penal. 25 mai 2010, Marinescu Marius Albin.

Deşi anticipăm soluţia de neîncepere a urmăririi penale, celebrul N.U.P. atât de des uzitat de către parchetele sibiene, suntem convinşi că dreptatea este de partea reclamantului. La fel, anticipăm şi motivările făptuitorului Klaus Iohannis, doar dacă va avea cineva „curajul” să-l cheme la audiere pe parcursul cercetării. Acesta o să invoce că decizia nu-i aparţine, fiind o hotărâre a şefului Poliţiei comunitare, „servitorul” său pe nume Gheorghe Adrian Aldea, care, la rândul său, îi slugăreşte pe angajaţii din subordinea sa în scop personal, inclusiv prin propria bătătură. Aldea va argumenta, pentru justificare, cum că acel post fix nu are legătură cu casa primarului şi doar întâmplător se află peste drum de aceasta. Raţionamentul acesta prezintă însă marele neajuns că strada Bâlea nu prea are trafic pietonal, iar supravegherea celui rutier este de competenţa Poliţiei Rutiere, aşa că nu se justifică, sub nici o formă, prezenţa unui post fix de poliţie comunitară în zonă.

Dacă un alt primar, din oricare alt oraş, şi-ar fi permis să folosească poliţiştii comunitari pentru paza propriei locuinţe, toată presa ar fi sărit în sus şi ar fi plouat cu acuze privind abuzul în serviciu şi cheltuirea banilor publici în folos personal. Însă, atunci când este vorba despre Klaus Iohannis, toţi tac. De ce, pentru că-i „neamţ” şi poporului trebuie să-i fie prezentat, musai, cinstit sau pentru că-i „salvatorul naţiunii”, aşa cum l-a visat Crin Antonescu într-o noapte de septembrie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.