Investigatii

Un dor de Duca…dor de duca!

Gurile rele spun că acesta ar fi încasat sume de bani considerabile de la câteva primarii din judeţ, promiţând realizarea […]

Gurile rele spun că acesta ar fi încasat sume de bani considerabile de la câteva primarii din judeţ, promiţând realizarea anumitor proiecte, care de fapt s-au făcut „pierdute pe drum”, lucru care atrage o imagine proastă, în momentele de faţă, partidului.

Plângerile de la zidul tăcerii

„Cred că ar fi bine ca rromii din Sibiu să decidă cine ar trebui să îi reprezinte, dacă domnul Duca va rămâne, cu siguranţa nu se vor vedea rezultate, cum de astfel nu se prea văd nici acum şi asta pentru că el decide ce să se facă şi unde să se facă ceva. Dacă domnul Preda (n.r.: Iulian Preda, consilier al Prefecturii pe problemele rromilor) doreşte să facă ceva pentru rromii din zonă, trebuie să-l consulte pe el mai întâi, altfel „tună şi fulgeră”, ca de fiecare dată. Şi, pe deasupra, nu are nici un fel de pregătire, dar îşi dă o mare importanţă. Întrebaţi-l pe domnul Cornea şi pe ceilalţi despre el şi o să vedeţi cum stau lucrurile.”, declară R.C., consilier din partea rromilor, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, pentru a evita repercusiuni din partea domnului Duca.

O tânără dintr-o comună de pe Valea Hârtibaciului a declarat că: „am primit şi eu o grămadă de promisiuni, că voi primi un post într-un anume proiect, dar, deşi am fost plimbată de colo-colo, nu am primit nimic din ceea ce mi sa promis, pe motiv că nu aş avea suficiente studii, lucru pe care îl consider de-a dreptul lipsit de bun simţ”.

Atenţie, se deschid dosarele pe partea dreaptă, deţinătorii sunt rugaţi să coboare!

Alţii au venit şi au spus că ar trebui să verificăm activitatea Asociaţiei Romii din Mărginimea Sibiului, care a desfăşurat câteva proiecte ce „scârţâie rău” şi să întrebăm şi primăriile Dumbrăveni,Nocrich, dar şi altele, despre aceste proiecte. Nu consider că ar fi cazul şi asta pentru că majoritatea celor cu care am discutat se arătau dispuşi a face câteva sesizări în acest sens, dar doar…pentru mine! În orice caz, este mai mult decât evident că dragoste cu de-a „sigla” nu se poate. Ne referim la partid şi membri săi din judeţul Sibiu. În urma discuţiilor, purtate cu unii reprezentanţi din Sibiu şi legate strict de activitatea domnului Petrică Duca, a rezultat că aceştia consideră că este ruşinos ca o astfel de persoană să reprezinte rromii din Sibiu,care, deşi sunt o comunitate restrânsă, au totuşi un rol important când vine vorba de alegeri şi nu numai.

Mai mult de trei sferturi din membrii organizaţiei Partidei Rromilor Pro Europa sunt de părere că Petrică Duca ar trebui să se retragă din funcţia pe care o deţine în prezent, din bun simţ. Nici măcar nu ar fi cazul să se supere pe ei, pentru că gândurile lor nu sunt cele mai bune pentru, pline de „recunoştinţă” pentru activitatea sa de până acum.Tot mai multe persoane sunt convinse că schimbarea ar trebui să survină cât mai curând tocmai datorită acestor „prestaţii” anterioare.

După atâta tărăboi, în care fiecare-şi dă cu părerea,fără să vină cu prea multe argumente care să şi susţină spusele, am decis să scriu aceste rânduri aşteptând reacţiile tuturor. Aşa că rămânem în poziţia „stand-by” şi ne bucurăm de mirosul primăverii, gândindu-ne la apropiatul zumzet al albinelor şi apropiatul înflorit al pomilor. Poate cândva această minoritate, a rromilor, va stârni ceva mai mult interes autorităţilor sibiene, deocamdată o altă comunitate se pare că prezintă interes pentru toţi: minoritatea saşilor, care şi conduc întreg judeţul, nu doar municipiul Sibiu.

Dan FLORESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.