Editorial

„Tribuna”, un ziar de doi biti jumate

Cotidianul antiromânesc „Tribuna” a devenit nu doar o afacere de familie, marca Biţu, dar şi subiectele abordate la comandă încearcă […]

Cotidianul antiromânesc „Tribuna” a devenit nu doar o afacere de familie, marca Biţu, dar şi subiectele abordate la comandă încearcă să rezolve problemele din altă familie, mai mare, familia „holdingului” – cum îi place lui nea Ilie de la Sculărie să-şi numească colosul cu picioare de lut! – „Atlassib”. Toţi care au conflicte cu Ilie Carabulea sau îndrăznesc să-l înfrunte pe acesta, musai să fie atacaţi în ziarul cel janghinos. Nu contează că-i mitropolitul, care l-a cărăbănit pe Carabulea din hotelul „Bulevard”, după ce miliardarul intabulase trotuarul şi conductele din subsol sau un chioşcar amărât, care nu a vrut să-şi mute şandramaua din coasta autogării pe care a pus monopol cacoveanul.

Ziarul este oscilant, la fel ca personalitatea patronului, care dă bani pentru biserici, pe de-o parte, iar pe cealaltă îşi pune căţeii să atace ortodoxia. Cine putea să fie mai potrivit pentru o astfel de chestie murdară decât ceangăul Bako, adică Bacău, tradus din ungureşte în româneşte. Probabil că de acolo, din oraşul moldovenesc, ticsit de ceangăi, şi-a dat drumul cu pluta pe râul Bistriţa ca să ajungă, chiar şi mai pe ocolite, la Sibiu. Iată ce titlu, jignitor pentru români, pune ceangăul în faţa unui aşa-zis editorial, imediat după Sfânta Maria: „Mai c-o bere, mai cu-n mic, ne mai creştinăm un pic!“. Ceangăii sunt de confesiune romano – catolică, aşa că asta explică, oarecum, nesimţirea cu care acest Bako sare cu bocancii pe sărbătorile românilor: „Despre români se spune că sunt oameni credincioşi, cu frică de Dumnezeu. De aia or fi stat treji toată noaptea în jurul grătarelor, din prea multă frică de Dumnezeu, să nu care cumva să le salte micii şi ceafa de pe grătar? (…) Ieşi la o petrecere câmpenească, execuţi nişte dansuri din buric şi te pui bine şi cu Divinitatea, că, vorba aia, ai fost la mănăstire în zi de sărbătoare. Straşnic le mai rezolvă oamenii ăştia pe toate, mulţumind atât spiritul (că doar Guţă şi Salam au cântat în deschidere la slujba popii, nu?) cât şi trupul, răsfăţat cu nişte prea – curate fleici şi câteva prea – cinstite beri.” Am citat din „opera” alogenului, care-i tot dă cu românii în  sus, românii în jos… Nu, măi Bako, ăia cu manelele şi grătarele încinse erau ţiganii, alogeni ca şi tine în ţara asta pe care o tot batjocoriţi, deşi voi minoritarii trăiţi foarte bine în ea, că dacă nu v-aţi duce pe pustii!

Acelaşi Dragoş Zoltan Bako a scris şi serialul penibil în care directorul revistei „Justiţiarul sibian” era arătat cu degetul ca fiind „colaborator al Securităţii”, doar fiindcă îndrăznise să arate legăturile dintre Ilie Carabulea şi Klaus Iohannis, de fapt singurele două persoane care contează şi care fac „legea” în judeţul Sibiu. Laş acest ceangău pripăşit la Sibiu, fiindcă nici măcar nu a avut curajul să-şi semneze divagaţiile pe o temă dată… de şeful Mircea Biţu. Acesta ştia sigur că replica revistei noastre nu va întârzia să apară, la fel cum ştia că din tot acest „război” între două publicaţii cel mai „şifonat” o să iasă chiar patronul Ilie Carabulea, care, fiind inculpat într-un proces penal pentru acte de corupţie, împreună cu fostul prim-procuror sibian Florin Apostu, taman de scandal prin presă nu avea nevoie… Aşa că, magnatul Carabulea habar nu are că el fost ţinta reală a atacurilor pornite de trepăduşii şi scribălăii pe care-i plăteşte de pomană. Aşa se va dărâma şi imperiul de carton, „holdingul”: săpat din interior, prin implozie, dinamita fiind pusă de viperele pe care fostul ingineraş de transporturi le-a crescut la sân. Întotdeauna se va găsi un Biţu sau mai mulţi „biţi” dornici să arunce în aer coşmelia!

Justiţiarul sibian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.