Colimator

Teroare la Selimbar

Mafioţi care au ajuns să se impună cu pumnul fără ca Poliţia, Justiţia, administraţia judeţeană să mişte un deget. Aşa […]
Mafioţi care au ajuns să se impună cu pumnul fără ca Poliţia, Justiţia, administraţia judeţeană să mişte un deget. Aşa s-a ajuns ca în Şelimbăr, în anul 2008, să se trăiască în teroare, pentru că toţi prefecţii care şi-au frecat fundul de scaunele judeţului au preferat să îl folosească pe Daniel Maricuţa la petreceri, protocoale şi împărţit ilegal pământurile oamenilor.
În judeţul Sibiu, acest judeţ mândru că este european, metodele medievale sunt încă la modă.  Ce nu se poate cu vorba bună, cu furtul sau pur şi simplu cu ameninţările, se poate cu bătaia. Bătaia aplicată de o familie protejată de primarul Daniel Maricuţa. Famila Nicolae şi Cosmin Mustaţă a ajuns javra de pază a unui personaj care în iunie trebuie să plece de la Primărie, pentru că face administraţia de râs.
Înainte de orice, pentru că mai e puţin şi votul îi va ieşi pe nas primarului Maricuţa îi prezentăm o…

Scurtă istorioară în care politicienii sibieni sunt slugarnici, jenanţi şi puturoşi

Din anul 2000, de când la Şelimbăr nimeni nu mai mişcă de frica primarului cu apucături mafiote, Daniel Maricuţa, de la politicienii locali, judeţeni şi naţionali până la administraţia judeţeană şi centrală, nimeni nu s-a simţit ofensat de apucăturile sălbatice ale unui personaj controversat. Un personaj care a intrat în Primăria Şelimbăr cu miliarde de lei datorii la stat, iar astăzi este multimilionar în euro.

Daniel Maricuţa, cel care la sfârşitul anilor ‘90 nu avea după ce bea apă, a ajuns să cumpere politicieni, judecători şi procurori pentru a acoperi mizeriile administrative, afacerile murdare. Liniştea aparentă a celui care este încă primarul comunei Şelimbăr a fost asigurată de toţi prefecţii de după anul 2000. Prefecţi care au tolerat şi au beneficiat de serviciile lui Maricuţa, această căpuşă îngrăşată pe terenurile unor oameni care nu vor ajunge niciodată să cunoască dreptatea. Prefecţi care în loc să aplice legea, să vegheze la respectarea legalităţii, au ajuns să primească pământ, să pună botul la bani pentru campanii şi alcool pentru serile de dezmăţ.
Fără excepţie, de la prefectul PSD-ist până la cel al Alianţei D.A şi cel de acum, liberal, nici unul nu a fost suficient de bărbat. Marionete în scaune moi, pe care le-au păzit până când au fost scuipaţi din funcţie ca măselele stricate. Umilinţa lor, a politicienilor care au acoperit vreme de opt ani afacerile acestui ciudat produs al tranziţiei, nu fost posibilă fără o instituţie umilită, coborâtă în tenebrele medievale ale impotenţei şi ruşinii de a purta uniforma statului:

Poliţia, cârpa de şters la fund. Cosmin Mustaţă şi faptele de vitejie, numai bune de dosar penal

Cu comandanţi de Poliţie care au mers la curve cu primarul, care au împărţit pământuri cu primarul şi mai ales au girat violenţele găştii primarului Maricuţa, Şelimbărul este o groapă neagră în apropierea unei foste Capitale Culturale Europene. O groapă neagră în care s-au bălăcit cu plăcere procurori şi judecători, într-un dans în care avocaţi şmecheri au fost sculele de speriat oamenii de bună credinţă.

Iar dacă presa cotidiană din Sibiu tace de opt ani, motivele sunt aceleaşi. Valoarea presei nu este mai mare decât cele câteva sute de euro pe care Măricuţa le scapă din greşeală din buzunar. Pentru o mână de bani, presa s-a făcut preş şi încă este călcată în picioare.
De aici, însă, până la a tolera violenţe fizice şi psihice este deja mult prea mult. Iar, cele ce urmează confirmă starea socială alterată din Şelimbăr.
După mai multe tatonări în teren, Cosmin Mustaţă (23 ani), membru PD-L Şelimbăr, a socotit că nu mai este vreme de pierdut, iar posibilii contracandidaţi trebuie convinşi să renunţe la intenţiile politice. După ce în două rânduri l-a ameninţat şi lovit pe Fodor Teodor (33 ani), duminică seara a decis să încheie socotelile.
După o bătaie soră cu moartea, tânărul democrat-liberal l-a trimis în spital pe Fodor Teodor cu trei coaste rupte şi o contuzie gravă la cap. Certificatul medico-legal întocmit la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu recomandă cel puţin nouă zile de îngrijiri medicale şi repaos în activitate. “Cadoul” primit de Fodor vine după ce în luna martie 2008 a depus la Poaliţie două reclamaţii care vizau ameninţările şi agresiunile aceluiaşi Mustaţă.
Membrii comunităţii din Şelimbăr susţin că agresorul, Cosmin  Mustaţă, este finul primarului Daniel Maricuţa, cunoscut pentru antecedentele soldate cu ameninţări şi violenţă, dar mai ales pentru afacerile cu terenuri pe raza comunei Şelimbăr. Mai mult, că atât Cosmin Mustaţă cât şi tatăl acestuia, Nicolae Mustaţă (PSD), sunt armele de convingere a celor care se opun politicilor locale ale lui Maricuţa.Deşi cu greutate, Teodor Fodor, ne-a declarat că, împotriva lui Cosmin Mustaţă, a făcut plângere penală şi că este pregătit să îşi ceară drepturile în instanţă.

Preluare din revista “Dacii liberi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.