Editorial

Tacticile lui Iohannis

 Ahtiat de putere, orbit de cultul personalităţii – întreţinut cu sârg de trepăduşii mass-media – şi, conştient de susţinerea pe […]

 Ahtiat de putere, orbit de cultul personalităţii – întreţinut cu sârg de trepăduşii mass-media – şi, conştient de susţinerea pe care o are din partea statului german, Klaus Iohannis nu realizează că există şi un revers al medaliei.

        Dar, pentru că există şi un „dar”, după fiecare apogeu al oricărui fenomen, axiomatic, urmează decăderea. Acest declin a fost vizibil după alegerile parlamentare din 30 noiembrie, când sibienii nu s-au mai înghesuit să voteze conform indicaţiilor preţioase ale satrapului local, ci au ales exact invers decât le-a sugerat Klaus Întâiul (şi ultimul, deoarece nu are urmaşi care să-i ducă „dinastia” mai departe). Efectul contrar a fost considerat, de către „primarul veşnic”, un vot de blam din partea propriului electorat considerat, până mai ieri, disciplinat, receptiv la „îndemnuri tovărăşeşti” şi uşor de manipulat. Iată că gloata nu a mai reacţionat ca o turmă docilă!

      Pentru contracararea acestei pierderi de imagine a fost aruncată în luptă „artileria grea” din mass-media naţională, că slugile din presa locală oricum şi-au pierdut demult credibilitatea. Astfel, postul de televiziune „Realitatea”, unde activează Emil Hurezeanu, prieten bun al Kaiser-ului sibian, a aruncat pe piaţa zvonurilor „gogoriţa” cu varianta „Iohannis premier”, tocmai pentru a relansa imaginea „idolului” sibienilor, cam şifonată după rezultatul alegerilor, când candidaţii liberali, „recomandaţi” de micuţul Ceauşescu de pe Cibin, au primit una peste bot…la vot!

       Emil Hurezeanu nu este legat de Herr Klaus doar prin aceleaşi origini citadine şi unele înclinaţii bizantine, ci şi prin stăpânii pe care-i slujesc amândoi. Se ştie că Hurezeanu a lucrat  la Radio „Europa liberă”, a cărui apartenenţă la C.I.A. era publică, iar după desfiinţarea acestui post a trecut la „colegii” din serviciile secrete germane, care beneficiau de propagarea în eter a postului de radio „Deutsche Welle”. Un argument, în plus, al relaţiilor dintre cei doi camarazi, rezidă din prima emisiune din ciclul ”România mea”, difuzată odinioară la „Antena 1”, care-l avea ca realizator pe acest Hurezeanu, iar primul invitat a fost „onor primarul” Klaus Iohannis. „România lor”, a unui evreu şi a unui neamţ, că de fapt aşa şi este, ei, şi alţi minoritari ca ei, conduc această ţară, iar noi, românii, suntem buni doar să mergem la vot şi să ne spetim ca aceştia şi alţii asemenea lor să se îmbogăţească! Emisiunea respectivă a fost prima de impact mediatic la nivel naţional pentru promovarea imaginii lui Iohannis, un personaj mai mult decât dubios. Ne permitem să-l suspectăm şi să-l numim dubios, deoarece deţinem probe incontestabile privind implicarea „sasului”, cum este alintat de adulatorii săi sibieni, în traficul internaţional de copii şi mafia imobiliară, prin intermediul căreia şi-a însuşit şi el, împreună cu nevastă-sa, câteva case!

     Intoxicarea aceasta propagandistică, cu „Iohannis premier”, este o metodă tipică serviciilor secrete pe care le-a slujit Hurezenu pe parcursul a trei decenii, prima lui racolare fiind anterioară rămânerii sale în Occident, unde a plecat cu o bursă Herder, când îşi semna notele informative către Securitate cu pseudonimul Harry. În subsidiar, se doreşte relansarea „brandului” Iohannis (cum este trecut numele acestuia în propria carte de identitate) sau Johannis (cum îl numeşte presa scrisă, slugarnic ori din dorinţa de-al supergermaniza) şi din  perspectiva depunerii candidaturii la Preşedinţia României a acestui individ cu porniri antiromâneşti şi putred de corupt. Dacă, iniţial, zvonul cu candidatura primarului sibian la alegerile din anul 2009 pentru funcţia de preşedinte al României a apărut într-o publicaţie naţională de scandal, fără prea multă credibilitate, iar personajul în cauză a negat o astefel de intenţie, iată că acuma infirmă, la întrebările presei, doar „cu jumătate de gură” sau dă de înţeles că nu exclude această posibilitate. Decizia acestei candidaturi a fost luată în urmă cu mai bine de doi ani, la o întâlnire a membrilor Clubului Economic German din Transilvania (DWS), care are (întâmplător, oare?) acelaşi sediu cu Academia Evanghelică Transilvania, pe strada Livezii din Sibiu, la nr. 55. În premieră, vă putem divulga şi sloganul de campanie electorală: „Pentru ca România să arate ca Sibiul!”

      Pentru că tot se apropie Crăciunul, iată ce declara Iohannis agenţiei de presă Agerpres şi ce-au preluat – obligatoriu! – marionetele din presa sibiană: „Preşedintele FDGR, primarul Klaus Johannis a declarat că speră ca Moş Crăciun să fie apolitic în acest an şi să îl viziteze şi pe el, nu pentru că ar fi fost cuminte, ci pentru că a fost un primar cu performanţe. „Nu ştiu cât am fost eu de cuminte. Cred că la politicieni ar trebui premiată performanţa, nu cu cât esti mai „Yes Man“, cu atât eşti mai bun. Unii au câştigat şi pe varianta „Yes Man „. Aşa ne-am dori să fie un Moş, care chiar se uită în inima şi în gândul nostru“, a declarat Klaus Johannis, citat de Agerpres.”. Impostorul acesta, care pozează în neamţ cinstit, deşi are apucături mai balcanice decât românii, probabil se crede diplomat şi consideră enunţurile sale ca pe nişte culmi ale elocvenţei. Poate că aşa îl vede şi elctoratul naiv, care l-a votat la alegerile locale şi care se uită în gura lui aidoma unor sectanţi ce privesc, căzuţi în transă, spre al lor „guru”. Dar noi, nu putem decât să ne crucim la câtă ipocrizie zace în individul acesta, care veşnic a cântat în strună partidelor aflate la putere, ca să nu-i fie trimise în instanţele de judecată multele sale dosar penale aflate pe la D.N.A. şi D.I.I.C.O.T.. Uite cine vorbeşte despre „yesmani”, taman cel care s-a înconjurat de astfel de trepăduşi umili, atât în Consiliul Local Sibiu, cât şi în Primărie! De data aceasta a fost sfătuit prost pe cine „să nominalizeze” pentru a fi votat de electoratul sibian – tot pe cei aflaţi la putere! – şi nu i-a mai ieşit „pasienţa”…  Herr (Ham)Burgermeister fost un „yesman” al tuturor guvernelor perindate la cârma ţării din 2000, când a fost ales primar prima oară, şi până în prezent. Tocmai de aceea, că nu se ştia exact cine va câştiga aceste alegeri, Iohannis a avut grijă să recomande, „la plesneală”, pe lângă întreg „plutonul” local al partidului liberal aflat la guvernare şi susţinut făţiş de Majestatea Sa prin deja celebrele „nominalizări”, încă doi candidaţi de la partidele din opoziţie (care oricum nu candidau în colegiile din municipiul Sibiu, pe aria lui de influenţă).

       Iată că acuma au venit la putere chiar cei din opoziţie, care nu s-au aflat în graţiile tartorului sibian! Mai are cineva îndoiala că politica e curvă şi-ţi poate juca farse tocmai atunci când nu te aştepţi? Cine nu crede, să-l întrebe pe marele analist politic Emil Hurezeanu, mai ales că termenul „prostituată” se traduce în Germania, ţara care l-a adoptat, chiar prin cuvântul „Hure”.                                                                                   

 

 „Justiţiarul sibian”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.