Suntem cu ochii pe voi!

Suntem cu ochii pe voi

Comunicatul diplomaţiei de la Tel-Aviv continuă apoi să ne informeze că Lieberman se va consulta cu «preşedinta Parlamentului, Mircea Johanna». […]

Comunicatul diplomaţiei de la Tel-Aviv continuă apoi să ne informeze că Lieberman se va consulta cu «preşedinta Parlamentului, Mircea Johanna». Mircea Geoană a avut întâlniri în noiembrie 2008 cu oficialii fostului guvern de la Tel-Aviv, printre care fostul ministru de externe, Tzipi Livni, cu Ehud Barak, la acel moment ministru al apărării, precum şi cu liderul opoziţiei parlamentare, Benjamin Netanyahu, actual premier. Comunicatul MAE israelian mai notează că România este singura ţară din fostul bloc comunist est-european care a menţinut permanent relaţiile diplomatice cu Israelul, după crearea acestui stat în 1948.” („Curentul” din 14 aprilie 2010). Fain, fără alte comentarii!

M  Accidente VIP. Într-un timp relativ scurt, câteva persoane din „lumea bună” a Sibiului au fost implicate în accidente rutiere. Mai întâi Majestatea Sa Klaus, că de aceea este „Întâiul”! Acesta a tamponat un autoturism, din spate, pe Calea Dumbrăvii. După aceea, patronul firmei „Polisano”, medicul Ilie Vonica, a accidenta un cetăţean pe o trecerea de pietoni. Primarul Iohannis a fost vinovat, în mod evident, fiindcă nu a păstrat distanţa regulamentară. După aceea, patronul firmei „Polisano”, medicul Ilie Vonica, a accidentat un cetăţean pe o trecerea de pietoni. Suntem curioşi dacă a fost aplicată legea şi cei doi au fost amendaţi şi penalizaţi cu puncte. În cazul domnului Vonica se impune suspendarea permisului auto, fiindcă nu a oprit la trecerea de pietoni ca să dea prioritate acestora, mai ales că victima era deja angajată în traversare. În accidentul următor a fost implicat consilierul local, preotul evanghelic Hans Klein, care a devenit victima propriei neştiinţe. Făcând abstracţie de regulile de circulaţie rutieră, popa şi-a zis „cu Dumnezeu, la stânga!”, iar acesta l-a pedepsit, deoarece corect era, atât ca expresie, dar şi  conform codului rutier, „cu Dumnezeu, înainte!”, întrucât acolo este linie continuă, ceea ce nu permite depăşirea sau întoarcerea pe loc a participanţilor la trafic, indiferent că-i vorba de autoturism, motocicletă sau bicicletă. Herr Klein a virat la stânga pe bulevardul Victoriei, fără să se asigure, dorind să treacă de pe un sens de mers pe celălalt şi a fost accidentat. După ce se va externa, popa va fi obligat să dea cu subsemnatul în dosarul penal pentru vătămare din culpă. Chiar dacă-i propria vătămare, el a fost vinovat, aşa că va suporta consecinţele. Legile sunt aceleaşi pentru toţi, indiferent de funcţie sau naţionalitate. Şoferul, care a fost implicat fără voia sa în accident, fiindcă preacuviosul părinte i-a tăiat calea, se numeşte Constantin Mikloş.  Poate că trebuie să urlăm şi noi ca apucaţii: conflict etnic maghiaro-german! Aşa au făcut nişte zevzeci de la U.D.M.R. Sibiu, iar presa a preluat, fără discernământ, o minciună grosolană.

M  Cafteală etnică între Janos şi… István. Iată o ştire Mediafax despre o smardoială care s-a desfăşurat luni, 5 aprilie, la sediul U.D.M.R. din Mediaş în timpul unei petreceri, preluată fără discernământ şi fără a demara propriile cercetări de o parte din presa locală şi naţională: UDMR Sibiu consideră că un eveniment în urma căruia doi tineri maghiari au fost agresaţi, petrecut luni în oraşul Mediaş, este «un atac deschis împotriva comunităţii maghiare din Mediaş»”. Mai toţi ziariştii, uniţi în cuget şi simţiri, au titrat articolele despre conflictul degenerat în bătaie: „Conflict etnic la Mediaş” şi afirmau că victimele erau unguri, iar agresorii români. Trombon, spunem noi! O rostim cu tărie, fiindcă ne-am documentat la faţa locului, iar agresorii erau din Odorheiul Secuiesc, cetăţeni români, este adevărat, dar …de naţionalitate maghiară!!! Chestia aceasta, cu românii agresori, este ca în bancul de pe vremea lui Ceauşescu: „ – Cum te cheamă, pui de dac? La care, «dacul» răspunde mândru: Janos!” O să revenim cu amănunte în numărul viitor.

M  C.N.S.A.S. demască un sas: Hans Klein, turnătorul în sutană. Preotul evanghelic şi consilier local Hans Klein, cel care nu cunoaşte regulile de circulaţie şi a fost accidentat din cauza aceasta, a fost informator al Securităţii, conform sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti din data de 2 decembrie 2009, în dosarul nr. 3241/2/2009, care a admis acţiunea de constatare a calităţii de colaborator al Securităţii, în urma procesului declanşat de C.N.S.A.S., la solicitarea S.S.P.R. (Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor), popa fiind rănit la revoluţia din decembrie 1989, deşi nu se ştie prea  clar de care parte a baricadei se afla el atunci. Chestia nasoală nu ar fi pierderea drepturilor de „revoluţionar”, ci obligaţia de a renunţa la scaunul de consilier local, care s-a şi găurit de la atâta „băşina sasului” – nu săriţi în sus, fiindcă „ilustrul” evreu sibian, Emil Hurezeanu, a pomenit această plantă la televizor, în septembrie 2008, spunând că „românii i-au zis aşa pentru că miroase frumos, în numele bunei convieţuiri cu saşii” – din anul 1992, de când acest „sifon”, din amvon, a tot fost ales de sibieni să-i reprezinte în Consiliul Local. Concluzia: cu cât eşti mai imoral, cu atât păcăleşti mai uşor naivii! Prietenii noştri saşi din Germania, ne citesc mulţi revista pe internet, să se gândească: nu cumva spovedania lor la acest popă a fost urmată de vizita „băieţilor cu ochi albaştri” pentru o mărturisire scrisă?

M Discriminare etnică pozitivă. Aceasta există şi o simţim zilnic în România, unde este bine să faci parte din orice minoritate etnică, doar român să nu fi! Dacă spunem noi acest adevăr dureros, imediat sar „deontologii” şi cosmopoliţii ca să ne acuze de naţionalism. Ce spuneţi de următorul citat: „România este o ţară care îşi protejează şi chiar discriminează pozitiv minorităţile naţionale.”? Ştiţi cine a făcut această afirmaţie? Presupunem că nu, aşa că vă spunem noi. Chiar „Excelenţa Sa”, idolul sibienilor, Herr Klaus Iohannis, într-un interviu acordat ziarului „Tribuna” şi publicat în data de 15 aprilie 2010. Păi, dom’ primar ştie cel mai bine, deoarece după acest criteriu, al discriminării etnice pozitive, dânsul a fost protejat mai bine de un deceniu, cu toate potlogăriile comise, adică: trafic internaţional de carne vie, rapt imobiliar, uz de fals în acte publice, abuz în serviciu, deturnări de bani publici şi altele. Dacă ar fi fost român, atunci cu siguranţă putrezea prin închisoare. Dar aşa, statutul privilegiat de „etnic german” îi conferă imunitate. Articolul are următorul titlul: ,,Klaus Iohannis. «Nu am fost niciodată tentat să părăsesc România. Aici mă simt acasă şi aici sunt acasă»”. Credem şi noi că se simte bine, fiind milionar în euro, cu conturi grase la bănci austriece foarte discrete şi cu proprietăţi secrete în alte ţări. Dacă ar fi emigrat în Germania, ca mai toţi saşii cinstiţi, nu i-ar fi fost recunoscută diploma de profesor de fizică obţinută în România şi probabil că ar fi spălat eprubete şi pahare Berzelius prin laboratorul vreunei şcoli din provincie. Dar aşa, împins de la spate de serviciile secrete germane şi S.R.I., că doar a fost şi ăsta turnătorul lor, ca şi Klein, pe vremea când se numeau Securitate, chiar dacă C.N.S.A.S. spune altceva doar pentru că este încă activ, plus şfungul dat de masonerie, era la un pas să devină premierul românilor, cu toate că dispreţuieşte acest popor, considerându-l inferior nemţilor. Sictir, pe limba altei minorităţi etnice!

M Klaus Iohannis în ,,Top 10 primari corupţi”. Clasamentul îl găsiţi pe internet, împreună cu următorul comentariu: „Modelul primarului penal destinat să ţină primăria pe viaţă este un fenomen destul de întâlnit în România. Acuzaţiile de corupţie, hoţie, necinste, nu deranjează comunităţile locale. Primarul se spune că a realizat câte ceva şi omul e tolerant, pentru că în mentalitatea populară, «toţi fură, ăsta măcar a făcut ceva!». Cetăţeanul nu are sentimentul că atunci când se fură de la comunitate, de fapt se fură de la el. Cazul lui Klaus Johannis nu este la fel de grav ca al celorlalţi (n.r.: colegi de clasament), dar acest lucru este, probabil, pentru că primarul Sibiului a ştiut cum să se «învârtă» în justiţie. Johannis are în prezent câteva dosare la DNA.” Cei din presa sibiană tac mâlc şi nu suflă nici un cuvinţel despre clasamentul corupţiei. Ei ştiu doar să aducă osanale şi să-l ridice în slăvi pe impostorul care conduce nu doar municipiul Sibiu, ci întreg judeţul. Ia auziţi ce spun cei de la „Tribuna”, tot în interviul pe care l-am pomenit mai sus: „Ultimii 10 ani au arătat că, atunci când se află într-o confruntare electorală, Klaus Iohannis iese într-un singur fel. Învingător. S-a întâmplat de trei ori la alegerile pentru Primăria Municipiului Sibiu şi de două ori pentru preşedinţia Forumului Democrat al Germanilor din România, pe care îl conduce de opt ani.” Ia mai uraţi, măi, hăi, hăi… Aveţi memoria scurtă, vericilor! În toamnă, când cu trio-ul de fete Iohanna, Crina şi „Mihaela , dragostea mea”, Klaus a suferit cea mai dureroasă şi umilitoare înfrângere, mai ales că până şi sibienii au votat în majoritate cu tabăra adversă, iar Băsescu a obţinut aici al doilea rezultat pe ţară ca număr de voturi în favoarea sa. Aşa că mai tăiaţi, mai tăiaţi, atunci când vorbiţi de „victoriile” viitorului vostru patron. Circulă zvonul că Herr Iohannis vrea să cumpere „Tribuna”, dar bineînţeles că pe numele altcuiva…

 TEASCUL PRESEI SIBIENE

 Aici puteţi afla tot ce se scrie, dar mai ales ce nu se scrie în presa sibiană!

 Motto: „Cât de măreţ e adevărul când cineva îndrăzneşte să-l spună direct”. (Johann Wolfgang Goethe)

M  Osanale la comandă. În timp ce preşedintele României are un singur purtător de cuvânt, primarul sibian are patru! De ce? Păi, pentru ,,Că-i mai ortoman/ Ş-are oi mai multe,/ Mândre şi cornute/ Şi cai învăţaţi/ Şi câni mai bărbaţi”. Pe lângă cele patru fătuci, ele aparţinând sexului slab, că la ,,sex frumos” nu le putem încadra fiindcă nu-i cazul, mai este plătit – tot din bani publici – şi un fotograf, care să-l imortalizeze pe Iohannis alături de somităţi europene. Cu echipa aceasta se poate forma un colectiv redacţional pentru editarea unei publicaţii săptămânale. Primăria Sibiu a renunţat, de câţiva ani, la propriul ziar, vânat cu aviditate, că era „moca”, de pensionarii dornici să citească măreţele realizări ale celui mai iubit fiu al „poporului” sibian. Atunci care mai este rostul acestei „armate” de scribi? Fătucile trebuie să-l laude la permanenţă pe Herr şi să pescuiască de pe internet doar articolele elogioase la adresa primarului. Materialele de presă cu nuanţe critice sunt ignorate, deoarece Santa Klaus al nostru – pardon, al lor! – este perfecţiune întruchipată, un superman al saşilor sau un Ceuşescu doi al românilor care-l adulează. Este drept că numărul celor din urmă s-a redus, mai ales după „triumviratul” neinspirat, alături de Geoană şi Antonescu din toamna anului trecut. Motive de îngrijorare pentru trepăduşii din primărie şi, în special, pentru cei plătiţi din banii noştri ca să lucreze permanent la confecţionarea unei imagini „imaculate” a satrapului local, adică fătucile despre care am vorbit până acum.

M  Menestrelii Kaiser-ului. Datorită crizei de imagine a primarului, care se suprapune cu criza economică mondială, biroul de presă al primăriei a transmis presei sibiene, de rit pupincurist, un articol comandat despre slăvirea primarului sibian pe alte meridiane. Articolul de proslăvire fiind în limba spaniolă, fătucile au omis să specifice şi ţara în care  apare publicaţia cu pricina („El Nuevo Herald“) sau nu au ştiut nici ele, că pentru „copy-paste” de pe internet nu-ţi trebuie multă carte şi nici cunoştinţe geografice! Aşa că „guguştiuci” de la săptămânalul „Turnul Sfatului” s-au grăbit să titreze  materialul primit de la primărie cu eclatantul: Elogiaţi în Spania: Pe mâinile lui Johannis, Sibiul a ştiut să îmbine istoria şi modernizarea”. Ce zici, Franz? „El Nuevo Herald” apare în Miami, Florida, U.S.A., fiind practic o copie a cotidianului „The Miami Herald”, dar editat în limba spaniolă, special pentru minoritatea de origine cubaneză de acolo. După ce au făcut băşcălie cititorii, printre comentariile de pe ediţia on-line a săptămânalului cu nume de obiectiv turistic, redactorii au rectificat titlul, înlocuind Spania cu State! Care State? Să fie State Potcovaru, ăla din telenovela ţigănească de la tembelizor, numită ,,State de România”? „Elogiile” erau de fapt nu ale „spaniolilor”, ci ale biroului de presă din primărie,care a avut grijă să trimită materialul în cauză şi la „Tribuna”, unde a apărut sub un titlu – „original” şi acesta! – la fel de răsunător ca şi la papagalii ceilalţi: „El Nuevo Herald: Sibiul, una dintre bijuteriile ţării”. Iată şi un scurt pasaj, selectat din ziarul lui nea Ilie Carabulea, dar cu traducerea venită direct de la primăria lui nea Klaus: „Pe străzile pietruite – curate şi fără trafic, aşa cum se petrece în puţine oraşe româneşti – trec în fiecare an mii de turişti, care găsesc în acest burg vechi al fostului imperiu austro-ungar acelaşi aer central european ca în Praga, Viena ori Trieste. Spanioli, francezi, germani, italieni – toţi cutreieră străzile, printre casele perfect vopsite, unde îşi beau cafelele, la picioarele turnurilor oraşului”. Sublinierile ne aparţin, iar pasajele evidenţiate astfel ne-au provocat un zâmbet amar, pentru că vedem zilnic halul în care arată „străzile pietruite – curate şi fără trafic”. Ele sunt sufocate de un trafic infernal, fiind şi pline de gropi, care le vin de hac autoturismelor sibienilor! Cât despre „casele perfect vopsite”, se vede treaba că autorul nici măcar nu a vizitat oraşul, ci doar a privit fotografiile de pe site-ul primăriei. Până şi casele de pe Corso, spoite în grabă pentru „Capitala culturală a Europei” din anul 2007, au început să piardă bucăţi mari de tencuială, iar în curţi nu vă sfătuim să intraţi, dacă nu vreţi să suferiţi şocuri vizuale sau olfactive. Nu o să ne apucă să disecăm toate inadvertenţele din articolul omagial, mai ales că ăia din Florida habar nu au unde-i România pe hartă, darămite Sibiul, ci dorim să vă atragem atenţia asupra unor „coincidenţe”. 1) În Jacksonville, tot statul american Florida, locuieşte Ion Baştea, escrocul împreună cu care soţii Iohannis au furat două case din centrul Sibiului prin folosirea unor falsuri, recunoscute definitiv şi irevocabil de justiţia română! Cele două familii păstrează relaţiile în continuare şi se vizitează reciproc. 2) Când a apărut articolul în presa sibiană , luni 22 martie 2010 – prompt biroul de presă al primăriei, fiindcă articolul a fost publicat în „El Nuevo Herald” cu o zi înainte, în 21 martie, ediţia de duminică („publicado el domingo”), ziua tirajului redus şi a materialelor de umplutură pentru toate ziarele din lume – Iohannis tocmai sosise din concediul său anual din Republica Dominicană, care este „la doi paşi” de Florida, tot în Caraibe. 3) Iată ce declara soţia primarului, în ziarul „Monitorul de Sibiu” ( „Johannis, în blogosferă”, 05.12.2007 ) despre un blog iniţiat de ea la liceul „Gheorghe Lazăr”, unde activează ca profesoară: Avem un proiect cu o Universitate din Florida, de vreo cinci ani, cu care colaborăm prin internet. Am făcut nişte proiecte foarte interesante împreuna. Copiii noştri au scris despre locurile lor preferate din oraş, cei din Florida au scris despre locurile lor preferate…)”. Cu cinci ani înainte, în 2002, se stabilise definitiv în statul Florida, prin emigrare, complicele soţilor Iohannis, Baştea Ioan, împreună cu familia. Aceasta avea o fiică, proaspătă absolventă a liceului „Gheorghe Lazăr”, unde toată lumea ştia că este „nepoata” doamnei profesoare de engleză, Carmen Iohannis. Aiurea, poate doar dacă hoţia împreună („together” cum ar spune doamna profesoară, în limba pe care o predă) ar induce automat şi grade de rudenie! Din aceste „coincidenţe”, doar cei care nu au creierele spălate şi neuronii puşi pe bigudiuri vor înţelege de unde până unde un ziar din Florida pomeneşte de un orăşel din Europa, necunoscut publicului american, articolul culminând cu slăvirea primarului. Nu mai contează că oda de omagiere este compusă în spaniolă şi ziarul a apărut duminica, zi în care americanii din Florida sunt la plajă. Important era să apară traducerea în presa locală, ca să fie copleşiţi sibienii de importanţa planetară a „tătucului” neamţ.

M Bufonul regelui. Un individ fără prea multă şcoală, dar plin de fiţe şi ifose de vedetă, lansează în fiecare duminică, pe postul „Antena 1 Sibiu”, fel şi fel de bancuri deşucheate la adresa femeilor. Noi nu ne uităm la emisiunile libidinosului,  îmbrăcat veşnic în uniformă de mason (cămaşă albastră şi cravată roşie), care lansează permanent glumiţe răsuflate şi porcoase, dar am fost sesizaţi de cititorii noştri şi credem că trebuie să se autosesizeze C.N.A.-ul local pentru limbajul deşucheat şi trimiterile sexuale explicite într-o emisiune difuzată duminica la prânz, atunci când se uită şi copiii la televizor, împreună cu întreaga familie. Ştim că sfertodoctul nu agreează femeile şi cunoaştem şi motivele, dar acestea nu-i scuză mitocănia. Bădăranul în cauză mai are şi tupeul să participe la lansarea unei „abureli” intitulate „Capitala bunelor maniere”, alături de stăpânul său, Klaus Iohannis, pe care-l periază la permanenţă şi alţi ipocriţi, care sunt etaloane ale grobianismului, în nici un caz ale bunelor maniere!  Numele tonomatului de presă sau tolomacului de „înaltă societate”, că nici nu ştim în ce categorie să-l încadrăm pe măscărici: Răzvan Marcu.

M  Capitala presei îngenuncheate. La Sibiu se va derula un proiect denumit “Capitala bunelor maniere”. Din prezentarea acestuia am reţinut următoarele: „Cel mai mare proiect de presă din Sibiu a fost lansat, duminică, la „Antena 1 Sibiu”. Campania intitulată Sibiu – Capitala Bunelor Maniere, organizată de „Tribuna”, „Antena 1 Sibiu”, „Primăria municipiului Sibiu” şi „Radio ZU”, îşi propune să readucă în prim-planul vieţii sibienilor respectul”. Parcă am mai auzit noi şi pe la alţii lozinca imbecilă cu „Noi vrem respect!”. Cine participă, aşadar? Premierul fără guvern, adică actualul primar al Sibiului, cel ce-şi parchează bolidul în loc interzis, pentru că legea este doar pentru „căţei”. Şi presa, evident. Adică trompetele klausiene, deci ale celui ce are luări de poziţie denumite „conferinţe de presă”, în care monologhează despre treburile ţării, ca un veritabil politician dâmboviţean, fără a rosti vreun cuvinţel despre problemele Sibiului. Deci doar aceasta este presa sibiană?! Dacă răspunsul este da, atunci vai de capul nostru! Asemenea „produse de presă” ne-au înecat bunul-simţ şi respectul pentru adevăr, istorie, tradiţie, cultură, ce se află în pericol de pieire. Au promovat doar impostura, corupţia şi şantajul de presă. Pe site-ul ăstora cu bunele maniere există un soi de salut cifrat, cu schepsis pentru ei, dar ridicol pentru noi, ăştia „neiniţiaţii” în tainele „bunelor maniere”. Adică intercalezi o formulă de salut sau o afirmaţie între nume şi prenume. Cam aşa: Klaus, impostor, Iohannis!

M  Câinii roşii ai lui nea Ilie. Scribii lăudători de la „Tribuna”, atunci când nu au motive să-l laude pe Iohannis, se laudă singuri, că la ei trebuie să apară permanent osanale, fiind un ziar de pe vremea lui nea Nicu, care a păstrat mentalitate şi stilul. Doar laude, fără critici! „Am câştigat Cupa Presei la TIR”, zic ei, într-un articol nesemnat din data de 24 martie 2010 şi continuă: „TRIBUNA a ocupat în acest an primele două locuri la Cupa Presei la TIR, competiţie organizată de Centrul Chinologic Sibiu cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Colegii noştri Ciprian Natanail şi Eugen Pop au obţinut 51, respectiv 44 de puncte, podiumul fiind completat de Ştefan Burlă de la Realitatea TV Sibiu, cu 41 de puncte.” Măi, papagalilor, TIR, aşa cum îl scrieţi voi, cu majuscule, vine din iniţialele T[ransport] I[nternaţional] R[utier] şi nu are legătură cu armele de foc şi nici cu arcu’ lui Marcu! Dar, să vedem ce declară, în acelaşi articolaş fără autor, „căţelarul”-şef,  Crişan Lăzureanu, directorul Centrului Chinologic Sibiu: ,,(…) încercăm să relaţionăm mai bine cu presa şi, de ce nu, să vedem care sunt şi abilităţile colegelor şi colegilor din presă de a mânui armamentul. După cum aţi văzut avem un poligon modern în care se pregătesc atât poliţiştii din judeţul Sibiu cât şi poliţiştii din toată ţara care vin să desfăşoare cursuri în unitatea noastră”. Abilităţile ălora din presă la tras cu limba în popouri VIP, pe care scrie „target”, le-am văzut, dar nu înţelegem cum stă treaba cu „colegele şi colegii” dinamoviştilor. Cum poliţişti nu pot să fie, atunci jurnaliştii şi jurnalizdele sunt consideraţi, probabil, căţei. Nu-i exclus, că oricum latră şi fac sluj la comandă!

M  Incultura, bat-o vina! Nu puteau să se lase mai prejos nici jurnaliştii de la „Turnul Sfatului”, aşa că uitaţi mostră de titlu din data de 7 aprilie 2010: Apa sânge nu se face. Probabil că au vrut să zică „sângele apă nu se face”, dar …„greu la deal cu boii mici”, dacă tot vrem să o dăm pe proverbe.”

M  Umoriştii” de la „Tribuna”. Titluri din ziarul lui nea Ilie de la Sculărie, din data de 3 aprilie, în ajunul Învierii : „Din ciclul: Ricky Martin, spune drept: cine te-a muşcat de piept?”şi „Stima noastră şi mândria, bine că s-a dus hernia”?! Pe lângă faptul că aceste aşa-zise calambururi sunt forţate şi puerile, totuşi „Tribuna” nu-i „Academia Caţavencu” şi nici pagina noastră cu „Ştifturi”, aşa că „oleacă” de sobrietate nu strică… Ne place, totuşi, stilul lui Dobra, dar şi al tânărului Bako, ale căror articole le citim cu plăcere, chiar dacă nu subscriem la toate ideile propagate!

C. REBELU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.