Suntem cu ochii pe voi!

Stifturi

Globalizare prin “mutări în plic”: Angela Merkel,Barack Obama şi …Klaus Iohannis. Asistăm la tot felul de premiere mondiale de natură […]

 • Globalizare prin “mutări în plic”: Angela Merkel,Barack Obama şi …Klaus Iohannis. Asistăm la tot felul de premiere mondiale de natură politică, iar acestea doresc să ne demonstreze cum, că, vezi Doamne!, planeta aceasta numită Pământ are parte, în sfârşit, de democraţie. Aiurea!  Totul este doar de faţadă, iar unicul scop rămâne manipularea, tot mai diabolică pe zi ce trece. Cei care încearcă să deschidă ochii celorlalţi cetăţeni, transformaţi în marionete docile, sunt automat luaţi în derâdere de mass-media globală, care aparţine aceloraşi păpuşari manipulatori. După ce, pentru prima oară în istorie, o femeie a ocupat fotoliul de cancelar al Germaniei, ţară eminamente masculină -nemţii fiind singurii care nu au patrie mamă, ci tată (Vaterland) -, iată că şi americanii au optat în premieră, conform unei „politici corecte”, pentru un preşedinte de culoare. Aşa că, de ce să nu avem şi noi românii un preşedinte neamţ, mai ales că noi avem antecedente de la înlocuirea unui domn pământean, Alexandru Ioan Cuza, cu unul importat şi impus tot din exterior, prusacul Carol I. Aşa că, să nu vă surprindă candidatura lui Iohannis, atunci când va fi anunţată şi nici succesul pe care-l va repurta în cursa pentru preşedenţia României! Nu conteză că este corupt şi a fost implicat în multe potlogării, principalul este că are altă etnie decât cea română, iar drumul i-a fost bătătorit cu grijă şi din timp de către aceeaşi mass-media ascultătoare. Ce vor să zică, la nivel mondial, toate aceste „alegeri” ale unor minoritaţi (sexuale, rasiale, etnice), că nu mai există discriminare?! Ha, ha, acum este mult mai grav, deoarece se practică o discriminare pozitivă, iar minorităţile, indiferent de natura lor, au mai multe drepturi decât cei care alcătuiesc majoritatea!!!Iohannis i-a dat flit lui Obama? Dacă ar fi să dai crezare obedienţei presei sibiene, aşa s-ar părea! Cică, spun trepăduşii din mass-media locală, Iohannis a fost invitat la ceremonia anuală „Mic dejun cu rugăciune” de la Casa Albă şi a declinat invitaţia. Vă spunem noi, că Obama habar nu are pe ce continent se află România, poate nici nu a auzit că există o ţară cu numele acesta, darămite să fi auzit de primarul unui oraş de mărime medie dintr-un micuţ stat! Dacă am merge pe logica ţipţărilor care se dau ziarişti, atunci înseamnă că ex-senatorul Neagu se bătea pe burtă cu Bush, că şi Nicolae a fost la George pentru acelaşi ceremonial, dar pe banii lui şi ca simplu figurant. Apoi, nea primar, nu dispera, că poţi să-l vizitezi, mai ieftin, pe micuţul Obama din Rusciori, că aşa şi-au botezat puradelul nişte ţigani filoamericani.
 • Cultul personalităţii pentru cel mai iubit fiu al poporului… sibian! Sondaj exclusiv READER'S DIGEST: Top 2008 – „În cine au încredere românii”. Abureala aceasta a apărut prin mai toată presa sibiană, dar , luată de val, iată ce scrie Laura Buciu, de la Tribuna: „Un sondaj realizat prin intermediul IMAS îl clasează pe primarul Klaus Iohannis pe locul 47, fiind cel mai bine clasat politician român”. Domnişoară, deşi nouă ne eşti simpatică, trebuie să spunem cu regret că minţi, deoarece în sondajul cu pricina pe locul 34 se află primarul municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, deci înaintea primarului sibian! Ce mai spune domnişoara ziaristă: „Românii au încredere foarte mare în pompieri şi preoţi, dar nu au încredere în politicieni, soacre şi baby–sitter.” Bun, Herr Hamburgermeister este la „loc de cinste” printre pompieri si bone, dar şi alături de fotbalişti aurolaci, ca Mutu sau afacerişti controversaţi, ca Ţiriac şi Sorin Ovidiu Vântu! Deşi sondajul a fost efectuat de Reader's Digest prin intermediul companiei IMAS în luna octombrie 2008, acesta a fost dat publicităţii doar în 11 ianuarie 2009.  Mai aveţi dubii cu privire la intenţiile clare de manipulare? La mai mare, Herr, poate în tura viitoare te vedem alături de marmote, nurori, şi mama Omida!  
 • Lăcomia mănâncă omenia! Primăria municipiului Sibiu plăteşte o chirie de 8350 lei pe lună pentru funcţionarea Grădiniţei 20, de pe strada Şt. O. Iosif nr. 11. Imobilul în care funcţionează grădiniţa a fost retrocedat Parohiei Evanghelice C.A. Turnişor. Adică, Primăria, condusă de un sas şi Consiliul Local, alcătuit în majoritate tot de saşi, retrocedează imobilul comunităţii săsesti şi apoi tot ea plăteşte chirie, din banii noştri, coreligionarilor lor! Ar trebui să vedem partea bună a lucrurilor, adică să mulţumim din inimă iubitului conducător, Klaus Întâiul, că nu şi–a adus aminte de stră–străbunicul său, care avea un frate, care, la rândul său, avea un prieten ce-şi ducea ghetele la reparat la un cizmar, care trăia în concubinaj cu servitoarea fostului proprietar de acum 200 de ani, deci nu trebuie să plătim chirie direct primarului, ci doar popilor săi. Orice asemănare cu fapte reale nu este întâmplătoare, deoarece Iohannis şi-a însuşit fraudulos două imobile masive din centrul Sibiului, iar singura legătură cu stăpânii români ai imobilului (familia Ghenea), a fost că soacra lui Iohannis, pe vremea când era domnişoară şi o chema Tudor, a fost servitoarea acelor proprietari. Nu mai dezvoltăm subiectul, deoarece am făcut-o de nenumărate ori, iar furtul a fost recunscut printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Penibil pentru aşa-zisa justiţie română rămâne doar faptul că nimeni nu a fost, deocamdată, pedepsit!
 • Pe tanti Primărie o cam doare în Tur(sib) de banii contribuabililor. Noile staţii de autobuz „Tursib” costă, fiecare, 20.000 de euro.Nu am remarcat să fie poleite cu aur, iar cu costul celor 15 staţii amenajate se putea construi o grădiniţă fără probleme pe un spatiu al domeniului public, fără ca banii sibienilor să intre în buznarele fără fund ale Consistoriului Bisericii Evanghelice. Nu se întreabă nimeni cum e posibil ca Primăria Sibiu să plătească pentru 4 stâlpi şi 10 m.p. de polimetacrilat 20.000 Euro? Un prieten al redacţiei ne spunea că a cumpărat aceeaşi cantitate de material, identic cu cel folosit la staţiile de autobuz, şi a plătit 1.500 de lei (1.500.000 în bani vechi) pentru un gard de incintă în curtea casei. A mai plătit cu 500 de lei (RON) doi muncitori care au terminat lucrarea într-o zi! Ce se face cu banii publici la Sibiu este tâlhărie pe faţă, ziua în amiaza mare!!!
 • Curat murdar, coane Klaus! Primăria a încheiat un contract de 222.552 de lei cu firma Saubermann din Sibiu, pentru servicii de curăţenie pe anul 2009, „tradus” din germană în română şi din lei în euro, contractul înseamnă cam 53.000 de euro pe an, deci 4.400 de euro pe lună. Firma aparţine lui Herr Huber (Limorom,Opel şi buda din curtea Palatului de Justiţie), finul lui Herr Iohannis! Cine să-i controleze pe ăştia de se înfruptă din banii publici, din moment ce domnul Citrea, directorul Curţii de Conturi Sibiu, a primit undă verde de la primar să distrugă un parc ca să-şi construiască fiică-sa un hotel? Cine să verifice actele şi să controleze dacă s-a respectat legea la parafarea contractului sau dacă a existat măcar o licitaţie reală, cu mai multe firme, nu cu societăţi „fantome” puse la caterincă pentru aparenţe şi faţadă de Huber şi Iohannis? Cert este că primul sas din urbe, recte Burgermaister-ul  – în germană cuvântul „primar” este compus din numele a două mărci de bere! – tratează instituţia pe care o conduce ca pe propria moşie lăsată moştenire sau retrocedată după bunicu-său.
 •  „O mână spală pe alta”… şi amândouă iau la palme pe plătitorul de taxe şi impozite sibian! Ia auziţi ce declara pentru „Financiarul” un directoraş angajat pe moşia lui Huber: „Un lucru e sigur: între domnul Klaus Johannis (n. „Justiţiarul”: nici aceştia nu-i scriu numele corect, Iohannis, aşa cum îl are în cartea de identitate), preşedinte FDGR, şi Andreas Huber, administrator (n. „Financiarul”: şi acţionar majoritar) al Autohaus Huber, nu există nicio legatură de rudenie, Andreas Huber este doar simplu membru al FDGR. Singura „vina” care li se poate imputa este ca „ambii sunt saşi”, spune Ioan Turcanu, directorul general al Autohaus Huber.” Ce spui, Franz? Dar cumetria de la nuntă, cu Iohannis naş şi Huber fin nu se pune? La nunta în cauză, când Huber s-a căsătorit tot cu o româncă, la fel ca Iohannis, deşi în rest, ăstora le pute tot ceea ce este de sorginte autohtonă, a participat toată aşa-zisa lume bună a Sibiului, inclusiv colegii de „echipă” ai primarului din dosarul mafiei imobiliare, care se prăfuieşte pe la D.N.A.! Nu ştim şi nici nu ne interesează ce cadou le-a făcut mirilor domnul Marcel Rusu, preşedintele Tribunalului Sibiu, bun prieten cu Iohannis şi participant la nunta aceea, mult mediatizată de presa de trei lulele sibiană, dar, imediat după aceea Huber a devenit proprietarul W.C.-ului public din curtea Palatului de Justiţie sibian. Ăştia fac afaceri şi din rahat, că şi naşul Iohannis a transformat spaţiul unei biblioteci, care funcţiona în unul din imobilele furate  de el şi nevastă-sa (în curtea fostului cinematograf  „Pacea”), în W.C. public pentru două din terasele care funcţionează vara pe Corso, aşa că putem să-i numim căcănari, fără nici un fel de remuşcări.
 • „Mai bine mai târziu, decât niciodată”. Se aude că noul guvern va demara un amplu control al instituţiilor abilitate, care vizează MAREA DELAPIDARE săvârşită în grup organizat în anul 2007, când cu „Capitala Culturală a Europei”. Un top al implicării, dar şi al câştigurilor realizate, direct proporţionale cu rangul fiecărui „piţifelnic” intrat în jocul devalizării fondurilor uriaşe puse la dispoziţie de statul român (başca bugetul local şi împrumuturile neperformante contractate de primar) ar putea arăta astfel: 1) Locul întâi şi diploma „Magna cum fraude”: Klaus Werner Iohannis. Heil! 2) Adrian Iorgulescu, fostul ministru al Culturii, cel care umbla cu cioara vopsită, dar şi cu părul cănit. Trăiască! 3) Constantin Chiriac , directorul teatrului naţional din Sibiu şi vicepreşedinte al asociaţiei „Capitală Culturală a Europei – Sibiu 2007” create împreună cu Iohannis, devenit şi preşedinte al acestei „făcături” inventate special pentru fraudarea banului public, care era în conflict de interese cu posturile de bugetari ale celor doi. Vivat!4) Viorica Bândescu, directoarea economică a primăriei Sibiu, aflată şi ea în conflict de interese prin funcţia de secretară avută la asociaţia fantomă, care a fost creată special pentru deturnarea de fonduri şi a şi fost dizolvată imediat, încă înainte de festivitatea de închidere a anului cultural, cu aceeaşi viteză cu care a fost înfiinţată! Ura! 5) Alţii: Radu Cristian, Dan Bartha, Stela Matioc, Marius Constantin şi Lavinia Alexe, din acelaşi grup infracţional organizat în asociaţia căpuşă. Parte dintre ei se regăsesc şi în altă asociaţie devoratoare de bani publici, „Democraţie prin cultură”, creată de Constantin Chiriac în acealaşi scop de devalizare financiară. Bravo! 6) Ultimul, dar nu cel din urmă la „caşcavalul” public, Ovidiu Dragoman, directorul, fără studii superioare, al Casei de Cultură a municipiului Sibiu, posesor şi el al unei asociaţii căpuşă: „Ordinul cavalerilor de Sibiu”. Vivat!
 • Cronica unei demisii anunţate.  În ultima lună a anului trecut, Ilie Creţu, şeful Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat Sibiu, şi-a dat demisia. Presa locală a susţinut că ar fi vorba de întârzierea repunerii în funcţiune a parcării de la Cazarma 90, dupa ce a fost demontat cortul ţigănesc al lui Iohannis, simbolul Capitalei Cortorare a Europei. Vorbim de construcţia efemeră cu care sasul a furat o grămadă de bani de la bugetul local, că a junsese închiriatul cortului jerpelit de circ, numit pompos „pavilion multfuncţional” aproape la acelaşi preţ de cost cât eleganta clădire a Vămii din Sibiu, după cum au scris mai multe publicaţii centrale şi, dintre cele locale, doar noi. Motivul real nu a fost acesta, ci eşecul lui Creţu în încercările sale de a determina conducerea P.N.Ţ.C.D.-ului din Sibiu să-i retragă candidatura la funcţia de primar lui Marius Albin Marinescu, directorul revistei noastre şi duşmanul declarat al klausului şef. Domnul Creţu este un  vechi membru al partidului ţărănist, pe barba căruia a şi fost angajat în primărie de fostul viceprimar Daniel Fântână, până ce acesta din urmă să dezerteze la P.S.D. şi ulterior să devină o pată pe obrazul celor care l-au primit. Atunci, în luna mai a  anului trecut, în plină campanie electorală, venise la sediul P.N.Ţ.C.D. în fruntea unui mic comando din trei ţărănişti, toţi angajaţii Primăriei Sibiu  pentru o rebeliune care avea ca scop debarcare lui Marinescu. Nu a ţinut figura, domnul Creţu a fost chiar ponderat şi cu bun-simţ, spre deosebire de colegul său Adalbert Horvath, care a dat dovadă de o obrăznicie şi nesimţire ieşite din comun. Acesta din urmă, probabil, l-a şi dat în gât Fuhrer-ului pe Creţu pentru lipsa sa de combativitate în conflictul de la sediul ţărăniştilor. Să fie clar, Iohannis este un tip foarte răzbunător şi ranchiunos, care nu iartă şi calcă pe „cadavre” pentru a-şi atinge scopurile! Dacă ar fi să facem o listă cu persoanele eliminate din administraţia locală şi din învăţământ pentru simplul motiv că nu au fost de acord cu el sau nevastă-sa, acest „pomelnic” ar fi foarte lung. Cât despre Horvath, ne întrebăm ce caută un ungur infiltrat în acest partid pur românesc şi cu tradiţie naţionalistă, format prin fuziunea dintre Partidul Ţărănesc din vechiul regat şi Partidului Naţional Român (PNR) din Transilvania, mai ales că acesta din urmă  militase pentru afirmarea politică a poporului român majoritar în Transilvania aflată sub stăpânire străină, adică austro-ungară şi a condus lupta pentru drepturile legitime ale românilor asupriţi de secole!
 • Ofelia  primeşte locuinţă … în urma unei evacuări… Da, e cea din Hamletul lui Shakespeare, dar…actriţă la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu şi o cheamă  Ofelia Popii.
  Nu prea ştim ce i-a apucat pe membrii Cosiliului Local Sibiu, acum după aproape un an de când tânăra a luat la Galele Uniter premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul „Mefisto” din Faust pus în scenă cu o grămadă de bani – 9 miliarde de lei vechi a dat numai Ministerul Culturii ! – şi mult prea mediatizat mai ales prin veşnicele „gigantisme” din exprimarea lui Chiriac, directorul acestui teatru.
  La propunerea comisiei sociale, în frunte cu preşedinta Mariana Fritzmann, Ofelia va primi locuinţă din fondul locativ de stat, în regim de urgenţă. Sună ilar, dar când a fost întrebată, Mariana Fritzmann a explicat că, deocamdată nu există locuinţă disponbilă, dar va apărea în urma unei evacuări. Să înţelegem că s-au hotărât să evacueze vreo familie rău platnică pentru a-i oferi  Ofeliei casă ?
  Simpatică şi Ofelia – „o pisică de Angora tunsă la piele” în „Lulu”, vorba lui Cristian Tudor Popescu – care a mulţumit, ca la Oscar: „domnului Hermann Gerold, directorul Colegiului Naţional Brukenthal care este nelipsit de la teatru, doamnei Mariana Fritzmann, domnului Ilie Mitea, un mare iubitor de teatru, domnului primar, directorului nostru Constantin Chiriac şi tuturor celor care m-au ajutat”.
  Şi noi care credeam că le va mulţumi mai ales sibienilor nelipsiţi de la teatru dar şi de la plata taxelor şi impozitelor, că doar aceste locuinţe sociale nu le-au construit  Hermann, Fritzmann, Mitea, Chiriac şi primarul din banii lor, ba dimpotrivă. Din „Capitala Culturală Europeană Sibiu 2007” primarul Iohannis a ieşit împroprietărit cu două case, directoarea economică a primăriei, Viorica Bândescu cu o casă, iar directorul Ofeliei, Constantin Chiriac s-a ales nu numai cu o casă dar şi cu conturi în bănci de peste opt miliarde de lei vechi… Să se fi simţit aceştia cu musca pe căciulă ? Greu de crezut dar nu imposibil!
  Un lucru e însă sigur, familiile de sibieni înscrişi pe liste care aşteaptă de ani buni o locuinţă de care chiar au nevoie, nu vor fi deloc fericite că le-a luat-o înainte, surprinzător, o actriţă vestită mai ales pentru scenele de nuditate din spectacolele cu tentă pronunţat sexuală promovate din ce în ce mai des la teatrul condus de Chiriac.
  Sperăm că, în elanul ei recom­pensatoriu, preşedinta Fritzmann care cumulează şi conducerea comisiei de cultură a consiliului local, nu-i va propune pentru locuinţă şi pe ceilalţi membri ai echipei „Faust”-ului lui Purcărete, toţi „prestatori de excepţie”.  Nu de alta, dar sunt peste 100!…
 • Primarul, secretarul şi unchiul… Citim, ne informăm şi ne crucim!
  Pe ordinea de zi a şedinţei din luna ianuarie a Consiliului Local Sibiu, figurează proiectul de HCL nr.9 privind stabilirea domnului Klaus Werner Iohannis (în sfârşit, cu « I » nu cu « J » !), primar al municipiului Sibiu ca evaluator al performanţelor profesionale individuale ale domnului Dorin Ilie Nistor, Secretar al Municipiului Sibiu.
  Hotărârea este iniţiată de primarul Iohannis pe baza Raportului  nr.4842 din 22 ianuarie 2009 al Serviciului reurse umane, condus – ia ghiciţi ! – de dl.Adrian Nistor, adică unchiul secretarului Dorin Ilie Nistor ( !). Pe acelaşi Raport, alături de unchiu’ mai semnează – măi, măi !- şi nepotul secretar Dorin Ilie Nistor, autopropunându-şi-l ca evaluator al performanţelor sale profesionale, pe « şeful » său, Primarul…
  Numai că legea zice în privinţa celor de mai sus – adică HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, art.107 alin.(2) lit.d):
  « In sensul prezentei hotărâri, are calitatea de evaluator:
  d) primarul, pe baza propunerii consiliului local, pentru secretarul comunei, oraşului şi al subdiviziunii administrativ-teritoriale a munici­piilor » De-asta ne tot minunăm, fiindcă trebuia ca primarul să fie propus de Consiliul Local ca să-şi evalueze secretarul şi nicidecum de unchiul şef, de personal al primăriei şi nici printr-un un raport semnat de însuşi secretarul ! Cât îl priveşte pe primar, păi dacă propunerea e a Consiliului Local potrivit legii, din care cauză iniţiază el hotărârea ? Oare nu sunt destui consilieri locali la Sibiu, că noi ştim vreo 23… ? Nu e locul să comentăm acum prevederile legale privind evaluarea secretarului primăriei de către primar, care au ca efect o înlănţuire de nedesprins între cei doi, astfel că bietul secretar e nevoit sa vizeze de legalitate tot ce-i propune primarul, fiindcă altfel, vede el la evaluarea profesională !Dar la Primăria din Sibiu e puţin mai…în familie  treaba şi din cauza înlănţuirilor de rubedenie dintre secretar şi unchiul şef de la resurse umane, rezultând un cerc vicios de mai mare hazul. Sau necazul ?! Aşa încât, unchiul Nistor propune, nepotul Nistor în calitate de secretar semnează propunerea, primarul Iohannis iniţiază proiectul de hotărâre. Şi, ca să certifice de « legalitate » proiectul de hotărâre despre care tot vorbim, dacă tot îl iniţiază primarul-evaluator, îl vizează de legalitate…secretarul-evaluat… Iar Consiliul Local, precum îl ştiţi: ridică mâna şi aprobă, că doar pentru asta l-am votat ! Şi staţi, că nu s-a terminat ! După ce se aprobă de către maşina de vot  a consilierilor, hotărârea respectivă de numire a evaluatorului « performanţelor » secretarului Dorin Ilie Nistor, va fi semnată…tot de secretarul Dorin Ilie Nistor ! Mai ceva decât în Caragiale !
 • Tupeu no limit… Iată un comentariu de pe site-ul unui ziar sibian, care arată foarte clar cum românii au ajuns să fie umiliţi, batjocoriţi şi ameninţaţi în propria ţară de către  nişte minoritari obraznici. „Joi, pe la prânz (n.r.:29 ianuarie a.c.) am asistat cu stupoare la o scenă chiar la piloni, în faţă la FDGR, când un taximetrist a claxonat un auto VW Bora, cu nr. SB-06-FDG să dea mai în faţă, spre piloni, auto intra in Piaţa Mare şi de la volanul FDG (n.r.: număr auto personalizat, FDG fiind Forumul Democrat al Germanilor) a coborât un cetăţean care a strigat către taximetrist, citez: „Poate vrei să nu mai conduci în oraşul ăsta?” Oare cine o fi acel FDG, şi o fi oare oraşul lui? Am rămas mască!!!”. Nu ne îndoim, câtuşi de puţin,  că cele relatate sunt reale, deoarece am văzut şi noi scene asemănătoare, care arată clar că saşii din oraş, la fel ca şi nemţii autentici, ne consideră rasă inferioară şi ne trateză ca atare.
C. REBELU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.