Internet

Singapore: legi extrem de dure, „rețeta” prosperității?

Singapore – oficial Republica Singapore – este un stat-oraș insular și cea mai mică țară din Asia de Sud-Est. Este […]
Singapore – oficial Republica Singapore – este un stat-oraș insular și cea mai mică țară din Asia de Sud-Est. Este situat în sudul Peninsulei Malay și a statului malaysian Johor, 137 km nord de la ecuator.

singapore (1)

Statul Singapore a fost înfiinţat în 1965, cuprinzând 63 de insule cu o suprafață totală de aproape 700 de km pătraţi. Comparativ, Bucureşti cu Zona metropolitană are 900 km pătrați. Insula principală măsoară cca 570 de kmp şi este legată cu un pod de uscat.

Când s-a declarat stat independent, în 1965, Singapore a primit de la Marea Britanie, cu titlu de împrumut, suma de 30 de milioane de dolari. În 2010 avea disponibilă pentru investiţii, suma de 310 miliarde de dolari. În Singapore nu există: om fără locuinţă, şomeri, dar nici pensionari.

Nu ai voie pe stradă: să scuipi, sau dacă ai facut-o înseamnă că te distrezi şi eşti amendat -100 de dolari. Cu cât scuipi mai departe cu atât amenda e mai mare!

Când au construit metroul au prevăzut o sumă de 12 miliarde. Fiindcă a costat doar 10,5 diferenţa s-a împărţit la populaţie sub forma de acţiuni.

Fiindcă aveau prea mulţi puşcăriaşi, i-au împuşcat şi spânzurat pe recidivişti, consideraţi irecuperabili, iar restul sunt disciplinaţi.

  S-a întâmplat în Singapore: Un militar, cu mână de fier, şi-a asumat conducerea ţării

În şase luni, din circa 500.000 de deţinuţi, au ramas doar 50 . Toţi ceilalţi (criminali recunoscuţi) au fost împuşcaţi. Toţi oamenii publici (politicieni, poliţişti, judecători, magistraţi etc.) corupţi au fost împuşcaţi. (Existau mii de probe contra lor). Toţi funcţionarii hoţi au fost împuşcaţi sau au fugit repede din ţară. Multitudinea de drogaţi, care rămâneau dormind pe stradă, au fugit disperaţi în Malaezia, să scape de împuşcare sau de muncă forţată.

După ce a curăţat ţara , reorganizând sistemul politic, legal şi penal, acest militar a convocat alegeri directe şi a candidat la preşedenţie. A câştigat cu 100% de voturi!

Astăzi, Singapore este una din ţările cu cel mai sigur trai decent.  Este una din cele mai dezvoltate şi este mult mai sigura de cât Statele Unite, Anglia şi Israel … la un loc!

Deja în avion, foaia de îmbarcare are un anunţ „MOARTE”, scris cu litere mari şi roşii şi explicaţia că este pedeapsă pentru posesia de droguri.Orice drog, orice cantitate transportată, cel care a fost detectat cu acestea, să fie împuşcat sau condamnat la închisoare pe viaţă cu muncă silnică.

Un surfist brazilian a încercat să intre în Singapore cu o planşă de surf plină de cocaină. Bineînţeles că îşi dorea propria moarte. Mama tânărului traficant a apărut la TV cerând să se intevină pentru fiul ei; nu a servit la nimic. Nici mama, nici protestele nu au reuşit să împiedice aplicarea legii.

În hoteluri, „Ghidul oraşului” are o pagina care explică: poliţia din Singapore garantează integritate fizică a oricarei femei, timp de 24 de ore din zi (asta pentru că în vechiul Singapore , fără legi şi ordine, femeile care ieşeau singure erau violate şi/sau asasinate).

Anul trecut, secretara unui prieten, care lucra peste program, la întoarcerea acasă a fost urmărită de un echipaj de poliţie. Când a ajuns acasă şi a scos semnalizarea ca să intre în edificiu, i-au cerut să se oprească. Unul din poliţişti s-a apropiat atunci de geamul maşinii şi îi spuse: „Doamnă, aşa cum ştiţi, suntem în campania de civilizare a traficului, amendând infractorii şi premiindu-i pe cei care conduc corect. Şi dumneavoastră,  doamnă, pe tot drumul până aici nu aţi comis nici o contravenție sau infracțiune. FELICITĂRI! Aveţi aici un cec de 100 dolari singaporezi (echivalent cu 80 dolari US ) şi vă cerem să semnaţi de primire, vă rugăm!”

Ţi se pare o mână prea dură? NU. Drepturile umane reale sunt pentru cetăţenii oneşti şi muncitori, care aduc riguros aportul lor statului, care trăiesc în pace, respectuos şi solidar cu semenii lor. Poate n-ar strica şi la noi ceva asemănător…

                                                                             Articolul circulă pe internet și nu este semnat

4 Comments

 1. Roman florin

  Nu ar fi rau daca si la noi ar fi legi numai un pic mai blande , nu pedepse capitale ci doar munca silnica ceva ani si conditii de detentie mai dure ca prea se plang recidivistii nostrii ca sant conditii improprii in puscarii.

  • sosnovschi

   Cât de necesar este şi în România . Stat Mafiot. Puşcăriile pline cu recidivişti periculoşi. Aşa măsuri ar fi f bine să fie luate şi la noi.

 2. Cine isi asuma asa ceva la noi?! Cati au fost ucisi nevinovati? Ce religie au, sau daca au? Nu cred ca asta ar fi o solutie la noi.

  • Elysium

   O vezi in curand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.