Semnal

Silviu Guga. Un debut senzational.

Mă hazardasem chiar să dau pronosticuri în ceea ce priveşte succesul cărţii, bazat fiind mai degrabă pe experienţa de cititor […]
Mă hazardasem chiar să dau pronosticuri în ceea ce priveşte succesul cărţii, bazat fiind mai degrabă pe experienţa de cititor decât pe aceea de critic. Credeam că drama din roman, a copilului-victimă, avea să sensibilizeze şi să determine o mare masă de oameni să dorească a-l citi. Mă bucur că nu am greşit.După câteva luni de zile am aflat cu uimire că pe parcursul ei prin lume, cartea mi-a întrecut toate aşteptările, ajungând la ediţia a treia! Şi, ca o notă particulară, ediţia a doua a cărţii a fost în limba italiană !
În fond acest lucru n-ar fi trebuit să ne mire. Încă de la prima lectura anticipam că mulţimea mijloacelor şi tehnicilor literare întreţin cu brio suspansul, că galeria de portrete ale personajelor este bogată, dar şi reuşită şi mai ales realistă, multe dintre aceste tipuri putând fi întâlnite în viaţa de zi cu zi. Important de semnalat ni s-a părut şi acea intervenţie a autorului în text, acesta devenind la rândul său un personaj viu, cu bune şi rele, cu inocenţe dar şi cu păcate plin de deznădejdi, dar şi de speranţe. Reuşita cărţii a fost asigurată şi de concentrarea acţiunii, de urmărirea unui destin implacabil scris de o mână divină, poate prea severă uneori.
Spuneam, tot atunci, că debutul la o vârstă mai înaintată a autorului nu constituie un handicap, ci, dimpotrivă, o calitate. Calitatea de luptător a domnului Silviu Guga, care nici o clipă n-a renunţat la calitatea sa de intelectual, n-a înţeles să renunţe niciodată la harul care i-a fost dat şi care s-a văzut în sfârşit victorios după ani de aşteptări, umilinţe, renunţări. Succesul cărţii,,Băiatul din două lumi’’ este ilustrarea succesului autorului în propria viaţă. Bucuroşi şi noi că am fost primii care i-am prezis succesul, că am fost alături de el în vremea îndoielilor nu putem decât să-i urăm pe mai departe, o tot mai mare recunoaştere a calităţilor sale de romancier, de scriitor şi de om!
Fericiţi cei care ca Ulise…

 J. Eugen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.