Editorial

Sibiu: PSD a câştigat alegerile europarlamentare prin vot anti-Iohannis

   PNL a pierdut alegerile europarlamentare 2014, de la Sibiu, pe mâna lui Klaus Iohannis. Aici PSD a câştigat pentru […]

   PNL a pierdut alegerile europarlamentare 2014, de la Sibiu, pe mâna lui Klaus Iohannis. Aici PSD a câştigat pentru prima oară în istorie alegeri, indiferent de felul acestora, atât în municipiu, cât şi în judeţ! Acesta nu a fost un vot pro-PSD, ci un vot de blam, anti-Iohannis. Afişe uriaşe cu Klaus Iohannis au împânzit întreg judeţul şi în special municipiul Sibiu. De pe aceste panouri enorme zâmbea tâmp şi photoshopat la maximum – ca un june   Klaus Iohannis, deşi acesta nu era candidat PNL pentru europarlamentare!  Votul in favoarea PSD-ului a fost determinat de sictireala sibienilor fata de primarul migrat la PNL şi care este mai mult pe la Bucureşti, în timp ce oraşul arată deplorabil!

iohannis afis 2

    Klaus Iohannis a fost o piază rea pentru toate partidele cu care a cochetat. Pesedistul Mircea Geoană a reamintit recent că, la precedentele prezidenţiale, Klaus Iohannis nu a reuşit să mobilizeze alegătorii în favoarea candidatului la prezidenţiale: „Uitaţi-vă în judeţul Sibiu unde am pierdut cu 40.000 de voturi deşi îl aveam pe Klaus Johannis acolo”. După cooptarea în PNL, orgoliul şi infatuarea primarului sibian au determinat scindarea USL-ului! Iar acum, „locomotiva PNL” s-a dovedit ruginită rău de tot, din moment ce PNL a pierdut la scor, în faţa PSD-ului şi aliaţilor săi, alegerile europarlamentare chiar în oraşul pe seama căruia Iohannis şi-a făcut un nume în politica românească.

    După 14 ani de administraţie iohannisiană, sibienii s-au săturat să trăiască din amintirile anului 2007, cînd oraşul a fost capitală culturală europeană! La fel, s-au săturat să vadă că dezvoltarea la Sibul stagnează şi doar centrul a fost spoit în grabă, când cu evenimentul european. În loc să asfalteze străzile de pământ, care nu fac cinste unui oraş lăudat excesiv ca fiind european, primarul preferă să susţină din bani publici pseudo-evenimente culturale, în fond pretexte pentru sifonarea banilor publici de către acesta şi culturnicii” cu care s-a înconjurat!

  Nu mai vorbim, aici, despre corupţia fantastică din oraş, devenită cunoscută la nivel naţional prin arestarea, anul acesta, a doi dintre cei mai bogaţi sibieni: Ilie Carabulea şi Ioana Daniela Vonica, soţia lui Ilie Vonica. Aceste persoane au fost partenere de afaceri cu primarul Klaus Iohannis, fie doar numai prin construcţiile dubioase aprobate de acesta! Iohannis a aprobat distrugerea parcului de la gară ca să fie construit un hotel de către Ilie Vonica , clădire care acuma se părăgineşte, fiind abandonată. La fel, Ilie Vonica a primit aprobare de la Martin Bottesch, fost preşedinte FDGR al Consiliului Judeţean Sibiu şi marionetă docilă a lui Klaus Iohannis, ca să construiască o clinică privată în curtea Spitalului Judeţean!

  Fosta construcţie începută lângă primăria veche, unde trebuia să se finalizeze noul sediu administrativ al municipiului Sibiu, a fost vândută, de Primăria lui Iohannis, lui Ilie Carabulea la un preţ de dumping, cu condiţia ca destinaţia imobilului să fie centru de învăţământ, clauză stipulată în contractul de vânzare-cumpărare prin Hotărâre a Consiliului Local Sibiu. Aiurea, clădirea a fost terminată de magnatul sibian şi adăposteşte acuma hotelul Ramada”!

iohanis_somn

 

    „Având în vedere rezultatele obţinute de PNL la scrutinul de ieri şi mă refer aici mai mult la rezultatele din municipiul Sibiu decât la nivel de ţară, care şi ele sunt proaste. În acest context vă informez că am demisionat în această dimineaţă din calitatea de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional liberal şi din calitatea de membru în Biroul Politic. Am informat în această dimineaţă pe preşedintele partidului despre acest pas“, a declarat Klaus Iohannis, azi, 26 mai. Iată cine se visa preşedintele României sau măcar” premier, unul care nu a fost votat nici măcar de sibienii mei”, cum ne numea posesiv acest baron local cu şase case! Apropos, cum un necaz nu vine niciodată singur, Klaus Iohannis a pierdut în 16 mai, la Tribunalul Braşov, a doua casă obţinută prin fals în acte publice, cea situată în strada Nicolae Bălcescu , nr. 29, după ce cu câţiva ani în urmă o pierduse şi pe ce de pe G-ral. Magheru, nr. 35, ambele fiind obţinute prin acelaşi uz de fals (http://www.justitiarul.ro/klaus-iohannis-a-pierdut-in-instanta-al-doilea-imobil-obtinut-prin-uz-de-fals/)! În curând va trebui să returneze statului român banii pe care i-a încasat chirie, de la banca Raiffeisen, în calitate de proprietar-impostor . Cît despre participarea lui Klaus Werner Iohannis la vârful politicii naţionale, mereu sortită eşecului, nu-i putem ura decât: adio şi-un praz verde!

                                                                                                                      JUSTIŢIARUL SIBIAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.