Ancheta

Sibiu, dubla greseala

    Decontul ope­ra­ţiunii “Franţa”, drumul bi­le­telor. Cum naiba poate să coste un meci de Cupa Davis care ţine trei zile […]
    Decontul ope­ra­ţiunii “Franţa”, drumul bi­le­telor. Cum naiba poate să coste un meci de Cupa Davis care ţine trei zile mai mult decît un turneu ca Open România? Un­de s-au evaporat măcar 1000 de bilete din cele 2000 ale unei săli oricum prea mică pen­tru un eveniment atît de mare?
    Dar este meciul de Cupa Davis cu Franţa un mare eve­niment? Este, dar a avut soarta bile­telor, a fost vîndut în clan­destinitate unor inşi care fac pe sponsorii şi pe care dacă îi întrebi ce-i ăla tiebreak şi la cît se termină cad din lojă direct peste tenişii întîrziaţi ai lui Tsonga. Am fi nedrepţi dacă în toată povestea am trage doar în Ilie Năstase şi Dumitru Hără­dău, uitîndu-l pe domnul pri­mar al Sibiului, Klaus Joha­nnis. Pe care o vreme chiar am fost tentaţi să-l luăm de model. Ja, ja, Herr Johannis!
    Întîiul edil al fostei capitale europene este neamţ în dis­curs şi român cînd vine vorba de acţiune. Fiindcă fără acordul dumnealui, do­sirea biletelor şi umflarea de­con­tului partidei nu ar fi fost posibile. Pentru nici nu mai ştim a cîta oară, pasionaţii fără pile ai tenisului, oameni pen­tru care un vole al lui Tsonga înseamnă bucurie, nu fandoseală, trăiesc umilinţa cozilor fără speranţe. Şi pri­mesc firimituri. 100 de bilete. Atît au considerat vătafii ne­ţu­lui că merită plebea Si­biu­lui. Restul au poposit la pa­tri­cienii urbei, pe care tre­buie să-i admire ţara în tri­bu­ne. Şi, uite aşa, din ca­pitală culturală europeană, Sibiul s-a transformat în ca­pi­tala unei mînării cu pro­fund specific naţional.

    Efectul colateral al afacerii? Simplu. În loc să ne preocupe meciul în sine, ce şanse avem, cum să facem să nu ne facem de rîs, noi aşteptăm un bilet în plus. În timpul ăsta, băieţii deş­­tepţi îşi sug burţile, ca să dea bine pe ecran, iar înso­ţi­toa­re­le lor, fetele deştepte, îşi pre­gă­tesc toaletele. C-aşa-i în tenis!

Cristian GeambaŞu
preluare http://blogsport.ro/geambasu/2008/02/06/sibiu-dubla-greseala/

Comentariu de pe blog:
Aţi aflat şi voi ceea ce ştia toată lumea din Sibiu, anume că primarul Klaus Johannis (căruia i se spune “şase case în patru ani”) este român în comportament din cel puţin două motive, pentru că nu a plecat în Germania că nu avea valoare de sas şi pentru că este însurat cu o româncuţă. E cel mai mare şpăgar din Ardeal din ultimii 200 de ani. Văd că i s-a dus vestea şi la Bucureşti.

Comentariu “Justiţiarul si­bian”:
Presa sibiană şi comen­tatorii de pe forumurile locale dau vina pe Bucureşti, în acord cu învăţăturile tătucului Ioha­nnis – acesta este numele său co­rect, nu Johannis! – către “po­porul sibian”. Tot ce merge prost, lip­sa unei centuri rutiere sau stag­narea lucrărilor la noul aeroport internaţional sunt toate din cauza Bucu­reş­tiului! În schimb, atunci când sunt prezentate realizările, toate sunt datorate Kaiserului Ioha­nnis I-ul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.