Colimator

Scrisoarea unei victime a speculatorilor de terenuri agricole din judeţul Sibiu Proprietarii terenurilor agricole din Micăsasă sunt la cheremul primăriei

Asta îmi este dat să păţesc eu, Nan Aurel – Vasile, pensionar din Sibiu care, după doi ani de la […]

Asta îmi este dat să păţesc eu, Nan Aurel – Vasile, pensionar din Sibiu care, după doi ani de la dezbaterea succesiunii la un birou notarial din Sibiu, conform Actului de Partaj, moştenesc câteva parcele de terenuri agricole  în zona localităţii comunei  Micăsasă. Cu toate aceste acte, pe care le-am înregistrat  la primă­rie şi au fost recunoscute iniţial de reprezentanţii primăriei, primind pe lângă hărţi şi schiţe cu parcelele moştenite desenate de un reprezentant de acolo , nu reuşesc nici acuma să intru în posesia lor pentru că le găsesc ocupate şi lucrate de alte persoane, unele necunoscute mie,  deşi eu sunt obligat să plătesc impozitele anual fără să am nici un venit de pe urma lor  .
Oamenii din zonă spun că atâta timp cât există actuala conducere judeţeană nu se va face dreptate, deoarece reprezintă un partid de guvernământ,  asemuit cu un virus eliberat intenţionat de la o secţie de boli infecţioase, menit să infecteze tot ce atinge şi de care mai putem scăpa doar printr-o exterminare totală şi înlocuirea „rotiţelor” din angrenajul necinstei cu oameni corecţi . Dreptate au oamenii, pentru că nu sunt singurul în asemenea situaţie, dar de frica conducerii tac ca pe vremea comunismului, uitând că acuma pot să-şi ceară drepturile!
Deşi, personal, am solicitat de mai multe ori la primărie eliberarea terenurilor şi denunţarea celor care îl lucrează pentru recuperarea drepturilor ce mi se cuvin, acuma dar şi din anii anteriori , am fost privit cu răceală, încercându-se intimidarea mea de către unii,  dar şi cu aprobare din partea altora care nu acceptă situaţia creată. Mai mult , mi se cer diverse acte inventate de ei, documente care nu există sau nu mai trebuiesc în asemenea situaţii. Mi se spune că pământurile trebuie să rămână  „în vatra satului”! Adică, dacă le vând unor persoane din Şoroştin sau Corabia, spre exemplu, aceştia ar pleca cu pământul în cârcă, cu tot cu număr cadastral, lăsând în locul lor o groapă abisală, în care vor cădea bieţii samsari de terenuri. Au avut chiar tupeul să-mi sugereze ideea să le vând lor terenurile, la preţuri derizorii. Nici nu m-ar mira să aflu că sunt înregistrat la APIA – Sibiu fără ştiinţa şi acordul meu, de unde cineva poate ridica subvenţiile pentru agricultură, în ţara noastră fiind posibil orice.
De aceea  propun, persoanelor aflate în situaţia mea, să mă contacteze la telefon (0740-952013 ) şi împreună să ne organizăm pentru a recupera pe cale legală drepturile ce ni se cuvin.

Aurel – Vasile NAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.