Puncte de vedere

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE SIBIENI

NU vă cer să mă votați, poate nu merit votul vostru, dar vă cer să vă faceți datoria de cetățeni […]

NU vă cer să mă votați, poate nu merit votul vostru, dar vă cer să vă faceți datoria de cetățeni responsabili și să ieșiți în număr mare la vot. Situația de acum 4 ani nu trebuie să se mai repete, când soarta unui întreg municipiu a fost decisă de voturile unei mici părți din cei cu drept de vot. Atunci, doar 40% dintre voi aţi făcut uz de dreptul vostru de a vota. Dar 40 % nu este o cifră relevantă, edificatoare pentru un municipiu, minoritatea nu poate, în mod normal, să decidă soarta majorității. Deci, veniți la vot, votați cu cine considerați de cuviință, dar VOTAŢI! Arătați că vă pasă, arătați că nu vă este indiferent cine este cel care vă va reprezenta și că el nu este primar într-un municipiu de oameni cărora nu le mai pasă.
Arătați că Sibiul este responsabil și își decide soarta prin prezență și nu prin absență la vot!
De ce am ales această luptă, inegală într-adevăr? Pentru că vreau să dau un exemplu de implicare activă cetățenilor de bună credință, celor care ar vrea să schimbe ceva, dar sunt descurajați de modul în care a ajuns să fie percepută politica la noi în țară. Vreau să le aduc aminte că într-un stat democratic politica este singura cale de a putea face un bine real societății în care trăiești, și că deși în țara noastră este văzută ca fiind un mod de parvenitism facil către o stare materială deosebită, ea este în fapt modul prin care oamenii cinstiți și corecți și-ar putea pune în prac­tică ideile bune, îndreptate spre binele comun. Eu nu sunt politician, nu am intenționat vreodată să fiu, dar dacă în acest moment a intra în politică reprezintă pentru mine, un simplu ofițer în rezervă, singura cale de a-mi continua angajamentul asumat prin jurământul militar, atunci îmi asum această decizie.
Vreau să schimb percepția conform căreia doar cei dispuși să se compromită pot începe o carieră politică. Eu cred cu tărie că toți cei ce vor să-și ajute cu adevărat semenii, trebuie să acceadă pe un astfel de drum, dar să nu uite niciodată că imaculați au intrat, imaculați trebuie să continue și să termine călătoria.
În virtutea scurtelor idei prezentate mai sus, pe care le susțin cu tărie și convingere, am alcătuit o echipă de oameni neimplicați politic până acum, oameni din rândul vostru, dispuși să încerce a schimba ceva în viața orașului lor, oameni curați, simpli, dar în care s-a dezvoltat un simț civic aparte, ce i-a făcut să accepte propunerea mea de a se alătura acestui proiect. Ei provin din mai multe categorii socio-profesionale, astfel că aveți ocazia de a vota oameni care să vă reprezinte la toate nivelele, și care să cunoască problemele voastre reale. Între candidații pentru consiliul local, veți regăsi, asistenți medicali familiarizați cu problemele sistemului medical local, tineri economiști cu avânt deosebit întru aplicarea cunoștințelor dobândite în administrarea judicioasă a fondurilor publice, întreprinzători în domeniul economic cu viziuni concrete de îmbunătățire a mediului economic local, studenți dornici de a contribui activ în viața social-politică, lideri de sindicat ce cunosc în detaliu problemele muncitorilor și îi pot reprezenta în rezolvarea lor, muncitori ce cunosc însemnătatea muncii și a banului câștigat cu sudoarea frunții, care pot fi vocea tuturor celor din categoria lor socială. O să regăsiţi, de asemenea printre candidaţi, ofițeri în rezervă, cu un înalt spirit patriotic și de un profesionalism aparte, dedicați întru totul binelui comun. Bineînțeles, ei sunt susținuți de alte categorii socio-profesionale, profesori, preoți, studenți entuziaști și alți oameni ce doresc o altă față în politica actuală.
Programul nostru propus vouă, sibienilor, îl veți regăsi într-un document distinct. Veți vedea că nu promitem foarte multe lucruri, nu promitem „marea cu sarea”, dar prețuim până la sacrificiu de sine onorarea cuvântului dat, îndeplinirea angajamentelor luate și a respectării încrederii acordate.
Noi suntem români, suntem așa cum au fost strămoșii noștri, și mai presus de toate, vrem să le onorăm memoria și istoria scrisă cu sacrificii, prin demonstrarea calităților milenare pe care aceștia ni le-au lăsat moștenire. Iar NOI, cei ce vă rugăm să ne acordați încrederea voastră, dar și VOI, cei ce sunteți în măsură a vă decide soarta, nu trebuie să-i dezamăgim pe cei ce acum nu mai sunt, dar care de dincolo de moarte și de ani ne veghează și ne cer să nu ne pierdem ceea ce ne face Oameni, dar mai ales Români.

AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!

Locotenent (r) Gheorghe ALEXANDRU
Candidat din partea PNDC – Partidul Naţional Democrat Creștin
la funcția de primar al Municipiului Sibiu, 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.