Semnal

„Scântei” cu ordinul 400 la ISU Sibiu

Fosta soţie depune un memoriu (nr. 1294045) în care aduce la cunoştinţa Comandamentului unele „aspecte negative” ale fostului soţ. Probleme […]

Fosta soţie depune un memoriu (nr. 1294045) în care aduce la cunoştinţa Comandamentului unele „aspecte negative” ale fostului soţ. Probleme private, care nu au legătură cu serviciul acestuia. În acest memoriu sunt înşiruite o serie de  acuze, dar fără vreo solicitare anume. Exact la acea dată (07.04.2009), când este depus memoriul de către fosta soţie, plutonierul Rădoaie Adrian constată cu stupoare că alţi trei superiori ai săi, şeful de garaj, şeful GIS şi unul din căpitanii unităţii, au depus şi ei rapoarte împotriva sa, doar cu scopul de a-l denigra pe acesta în faţa Comisiei de Control. Cum de superiorii săi au depus aceste rapoarte exact la aceeaşi dată cu fosta soţie?

Abia de aici povestea începe să se complice. Fosta doamnă Rădoaie se pare că are mare influenţă în ISU Sibiu, fratele acesteia ocupându-se  de curăţenie în Inspectorat prin firma pe care acesta o conduce şi ea are ca prietenă pe una din soţiile comandanţilor.

După divorţ Adrian Rădoaie o cunoaşte pe Melania, colegă de serviciu care în curând va deveni victimă colaterală datorită relaţiei dintre ei. Inspectorul şef încearcă să rupă relaţia dintre aceştia, dar se pare că încercarea lui este fără izbândă. Adrian încheie un contract de închiriere cu părinţii Melaniei pentru o cameră în strada Măgura, iar comandantul Inspectoratului, Balcu Cosmin, trimite în anchetă socială o comisie din care face parte şi col. Nicolau Adrian. Aceştia, nemulţumiţi de modul în care a decurs ancheta, depun în data de 31.03.2009 un raport, care avea să stârnească reacţii.

Într-una din zile când col. Nicolau se plimba prin curtea unităţii (cu treabă, bineînţeles!), Adrian Rădoaie ieşea în grabă dintr-o clădire fără a-l observa pe marele colonel. Moment în care acesta a început să strige la el cerându-i explicaţii de ce nu a fost salutat. Plutonierul bineînţeles că s-a prezentat în faţa superiorului şi a luat poziţia „ghiocel”. Colonelul a chemat alţi trei subofiţeri pe care i-a pus să semneze un raport în care prezenta faptul că plutonierul Rădoaie nu l-a salutat. Deşi cei trei subofiţeri au semnat acel raport, acum ei susţin că nu au văzut ce s-a întâmplat atunci.

A urmat apoi Consiliul de Onoare, acolo unde toate rapoartele puse la cale împotriva lui Rădoaie sunt admise. După aceea, Consiliul de Judecată unde se hotărăşte trecerea în rezervă a plutonierului Rădoaie Adrian în baza ordinului 400, ordin ce se pare că nici până astăzi nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Rădoaie Adrian se întreabă cum de a fost trecut în rezervă în baza unui ordin şi nu a unei decizii şi mai mult de atât cum se poate face trecerea în rezervă în timpul concediului de odihnă.

După scurt timp de la acest ordin, Melania este detaşată la unitatea din Agnita şi asta, cred ei, cu scopul de a-i separa. Melania se întreabă cum de a fost chiar ea detaşată din moment ce la Sibiu sunt mulţi angajaţi din Agnita ce îşi doresc detaşarea?

Soţii Rădoaie se consideră nedreptăţiţi de conducerea ISU Sibiu. Un conflict de familie, divorţul de prima soţie a lui Adrian, a degenerat în repercusiuni la serviciu. Şi noua soţie a acestuia are de suferit de pe urma acestor răzbunări, care nu au justificare într-o unitate de tip militar.

Tudor BLAGA

1 Comment

  1. Vecinul din Sibiu

    Domnilor, deraiatul asta mintal de col. Nicolau, pripasit prin Ardeal, strica linistea multor oameni. Sunt vecin cu el de ani de zile. Locuim pe aceeasi strada in Sibiu. Fiinta sta este un pericol public, un antisocial si un pervers fara Dumnezeu.
    Eu care ma gandeam sa merg sa discut omeneste cu inspectorul Balcu despre ciudatul asta….dupa ce am citit aici, desi eram convins 99% ca nu voi rezolva nimic oricum, renunt la ultima sperata si stau pe fundul meu. Raman la convingerea ca dreptatea ne-o facem doar singuri 🙁 Trist, foarte trist.
    Cum putem lasa astfel de oameni nepedepsiti? Cum poate un astfel de specimen sa poarte gradul de colonel? Este inadmisibil. Traim intr-o societate nebuna, in care adevarul este ascuns iar oamenii drepti si demni sunt bagati la fund.
    Vai de tara asta, lipsita de solidaritate, de omenie, de dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.