Coruptie

Sasii emigrati în Germania, victime sigure ale mafiei terenurilor din Selimbăr

Toate aceste raportate strict la cazul în speţă. Vă atragem doar atenţia că o să regăsiţi aceleaşi personaje, aparţinând grupului […]

Toate aceste raportate strict la cazul în speţă. Vă atragem doar atenţia că o să regăsiţi aceleaşi personaje, aparţinând grupului de crimă organizată din Şelimbăr (mafia terenurilor) şi în alte cazuri pe care le vom prezenta, sub formă de serial, opiniei publice, dar şi  forurilor superioare din Ministerul Justiţiei şi Parchetul General.” Iată că evenimentele ulterioare – trimiterea în judecată a fostului prim-procuror al parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Nicuşor Apostu, în fruntea multiplelor capete de acuzare fiind chiar luarea de mită – confirmă însuşirile noastre intuitive şi anticipative.

Nu doar arestarea şi judecarea în regim de urgenţă a fostului prim-procuror sibian este singurul motiv producător de panică în rândul grupării  de la Şelimbăr, condusă de primarul Ioan Daniel Maricuţa şi numită generic „mafia terenurilor”, chiar dacă numele membrilor acesteia nu se regăsesc printre inculpaţii procesului de la Curtea de Apel Constanţa, unde este judecat Florin Apostu, împreună cu vestitul Ilie Carabulea şi alţii. Şi „dejectarea” din Justiţie, tot pentru fapte de corupţie, a judecătorului Florin Costiniu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu care Maricuţa obişnuia să se laude că este omul său, a fost percepută tot ca o lovitură încasată în plin. „Colac peste pupăză” s-a deschis de către procurorii D.N.A. Alba Iulia, cei care l-au săltat şi pe Apostu, un nou dosar de cercetare penală: nr. 190/P/2010, cuprinzând jonglerii şi prestidigitaţie cu terenuri agricole, numere prezentate de „circarii” de la Şelimbăr. De parcă nu era suficient noianul de necazuri, saşii şelimbăreni emigraţi în Germania, fiind şi ei deposedaţi de pământurile lor prin mijloacele necinstite ale mafioţilor care conduc comuna, au început să-şi înteţească vizitele în România şi să ceară în gura mare aplicarea legilor şi pedepsirea escrocilor.

Cazul Kreuder

Domnul Erwin Kreuder, cu dublă cetăţenie, română şi germană, s-a trezit că este „fericitul” titular a două Titluri de proprietate pentru 14,83 hectare şi 11,30 hectare, deşi acesta nu solicitase niciodată reconstituirea dreptului de proprietate asupra vreunui teren pe raza comunei Şelimbăr. Fiind domiciliat în localitatea Bruk din Germania, bineînţeles că cel împroprietărit, fără ştirea sa, nu a intrat în posesia titlurilor de proprietate respective. Au intrat alţii, în schimb!

Erwin-Michael Kreuder nu revendicase terenuri agricole în Şelimbăr, deoarece nu ar fi fost îndreptăţit, fiindcă tatăl său, Michael Kreuder, trăieşte şi este domiciliat tot în Germania, în oraşul Dachau. Acesta depusese în 22.11.2005 cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra suprafeţei de 14,76 hectare de teren (facsimil 1). Culmea, titlurile de proprietate pe numele Kreuder Erwin-Michael fuseseră eliberate în 25.03.2005 şi 12.04.2005, deci chiar înainte ca fostul proprietar să-şi revendice terenul confiscat de comunişti. Ca să fie stupefacţia deplină, Erwin Kreuder a aflat că, de fapt, a fost proprietar de terenuri, pentru deoarece le-a şi vândut! Adică, l-ar fi şi împuternicit pe un anume Creţu Ioan, domiciliat în Sibiu, să vândă în numele său terenurile în cauză. Suntem în posesia a două procuri speciale încheiate la notarul public Tolciu Mariana prin care Kreuder Erwin-Michael îl împuterniceşte pe Creţu Ioan cu puteri depline pentru obţinerea titlului de proprietate şi pentru vânzarea acelor terenuri. Domnul Kreuder Erwin neagă autenticitatea acestor împuterniciri, susţinând că semnăturile mandantului nu-i aparţin şi că nici măcar nu a fost în România la data încheierii acelei procuri speciale pentru vânzarea terenurilor. Ca urmare, Kreuder Erwin-Michael s-a adresat instanţelor judecătoreşti pentru constatarea nulităţii absolute a contractului de vânzare-cumpărare încheiat în data de 15.07.2005 între aşa-zisul „mandatar” al său, Creţu Ioan, ca vânzător şi Ancăş Nicoleta Maria în calitate de cumpărător(facsimil 2), document prin care s-a tranzacţionat o suprafaţă de 113.000 m.p. (11,30 hectare). Preţul vânzării a fost stabilit la suma de 400 euro / hectar, deci totalul de 4.520 de euro a fost achitat de către cumpărătoare. Menţionăm că preţul terenului a fost subevaluat, fiind vorba despre zona situată la ieşirea din Sibiu în direcţia Şelimbăr, pe dreapta, unde se află supermarketurile „Real”, „Carrefour”, mall-ul „Promenada” şi restul de centre comerciale mari. „Mandatarul” Creţu Ioan este un apropiat al primarului  Ioan Daniel Maricuţa, „tătucul” prădătorilor funciari din Şelimbăr. Nici cumpărătoarea nu este o necunoscută pentru edilul-şef al acestei comune limitrofe municipiului Sibiu.

Ancăş Nicoleta Maria, cumpărătoarea terenului la acel preţ subevaluat şi în condiţiile dubioase descrise mai sus, este inspector de specialitate în  Serviciul Public de Administrarea Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat (SPAUIPS) al Consiliului Local Sibiu, dar subordonat direct primarului (!) şi condus de directoarea Pop Simona, soţia directorului colegiului „Gheorghe Lazăr”. Familia Pop este în graţiile primarului, fiind printre puţinele familii româneşti care fac parte din cercul de prieteni apropiaţi ai familiei Iohannis. La rândul său, primarul sibian este în relaţii excelente cu omologul său de la Şelimbăr, „liantul” care a cimentat legătura de prietenie fiind Werner Keul, un controversat om de afaceri, prieten intim al primarului Klaus Iohannis şi constructor al supermarketului „XXL”. Pentru obţinerea avizului de la Drumuri Naţionale pentru drumul de acces la supermarket a fost o tărăşenie de pomină cu mutatul plăcuţelor indicatoare de localitate ale Sibiului, mai la vale până aproape de Şelimbăr, ca magazinul să pară al municipiului Sibiu şi astfel, fiind zonă de intravilan să se poată amplasa semafoare pe drumul naţional!!! La acea ilegalitate crasă au participat cei doi primari, din Sibiu şi Şelimbăr, împreună cu constructorul Werner Keul, ocazie cu care Klaus Iohannis „s-a lipit” de un teren în Şelimbăr, pe care ulterior l-a vândut, chipurile!, taman lui Keul, ca să dea o aparenţă legală şpăgii. Vedeţi ce mică este lumea… lumea corupţiei?!

Ca o confirmare a afirmaţiei anterioare, că lumea este… mică, prezentăm relaţia excelentă dintre soţul doamnei Nicoleta Maria Ancăş şi primarul Şelimbărului, Ioan Daniel Maricuţa. Pe soţul doamnei cu afacerea îndoielnică nu-l cheamă, aşa cum vă aşteptaţi, tot Ancăş, deşi în contractul de vânzare-cumpărare aşa i-a declarat numele soţia, ci Popescu, mai exact: Popescu Silviu Gheorghe. Acesta a fost despăgubit pentru un teren amplasat pe centura ocolitoare a Sibiului cu 14,5 dolari / m.p., primind pentru 5.279 de metri pătraţi un total de 76.545 de dolari. Suma în cauză se regăseşte pe o listă (facsimil 3) în care scrie, negru pe alb, că primarul Maricuţa Ioan Daniel a obţinut suma de 644.591 dolari „prin” diverse persoane, printre care se află şi bunul său prieten Popescu Silviu Gheorghe. Dar, pentru că lumea este mică, Popescu este coleg cu soţia Ancăş nu doar în pat, ci şi la serviciu, fiind şef Birou tehnic din cadrul aceluiaşi Serviciu Public de Administrarea Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat (SPAUIPS) al Consiliului Local Sibiu şi subordonat direct primarului Klaus Iohannis. Cei doi soţi cu nume de familie diferite, de parcă ar fi actori la Hollywood, mai au un teren în suprafaţă de 250 m.p. în Păltiniş – Vălari, dobândit în anul 2004 şi o vilă somptuoasă de 550 m.p. în Sibiu. Să mai zică cineva că bugetarii au venituri mici! Dar, mai degrabă nutrim convingerea că în primăria lui Klaus Iohannis se fac afaceri necurate, unii dintre angajaţi luând exemplul şefului suprem. Spunem acestea deoarece noi am scris şi despre situaţia înfloritoare a soţilor Pînzar, amândoi angajaţi ai Primăriei Sibiu şi cu o avere imobiliară uluitoare, care nu poate fi justificată de veniturile lor de conţopişti în administraţia locală. În numărul următor o să prezentăm „Cazul Theil”, în care o să ne reîntâlnim cu acelaşi „mandatar” Creţu Ioan şi cu un „modus operandi” asemănător altui „mandatar”, Mustaţă Nicolae Pavel, căruia i-au căzut victime surorile Culicov Elena şi Gladcă Ana. După cum am scris cu ceva timp în urmă, cele două surori au pierdut, datorită maşinaţiilor mafiei din Şelimbăr, un teren evaluat la valoarea de 850.000 euro.

Dan FLORESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.