Atitudini

„Sase sasi in sase saci”

Astfel au apărut: Martin Bottesch, Daniel Thellman, Johann Krech, Arnold Klingeis şi Martin Müller. „Sacii”, din titlul adaptat după un […]

Astfel au apărut: Martin Bottesch, Daniel Thellman, Johann Krech, Arnold Klingeis şi Martin Müller. „Sacii”, din titlul adaptat după un exerciţiu de dicţie făcut celebru printr-o reclamă publicitară, sunt teritoriile vizate de către cei şase. Klaus Iohannis, „prototipul” pentru rasa ariană după care se dau în vânt sibienii, are „sacul” cel mai doldora, adică întreg judeţul Sibiu, chit că i-l cară „băiatul de mingi” Martin Bottessch, un simplu figurant propulsat pe scena politică din lipsă de candidaţi cu ceva studii în ograda F.D.G.R.-ului. Primarul Sibiului a păstrat şi primul „sac”, cel al municipiului reşedinţă de judeţ, cu toate că s-a cam uzat şi a fost peticit cu politicieni anemici şi afacerişti veroşi pe post de cârpe, care nu dau bine alături de abţibildurile cu nume de firme germane şi austriece, cu care a fost decorată iniţial această raniţă numai bună de voiajat cu ea şi de scos la mezat pe tarabele din Germania.

Dar, panică mare la rastelul forumului german – care cică nu-i o.n.g., dar nici partid, ci, conform forumistului-şef Klaus, ar fi un grupuscul etnic – deoarece sasul medieşan, Thellman a sărit gardul, cu „sac” cu tot, în curte la P.D.-L.,care măcar nu se sfieşte să-şi recunoască statutul de partid. Da, dar vedeţi, boieri dumneavoastră, e partid românesc şi atunci înseamnă că-i nasol, fiindcă Herr Kaiser vrea la conducere doar arieni puri, loiali grupului său etnic, exclusivist şi privilegiat, nu saşi corciţi politic! Nu a avut importanţă că sasul medieşan a invocat chiar statutul F.D.G.R., care permite membrilor să facă parte din partide politice. Führerul sibian a zis nein şi gata, kaput relaţia cu partidu’ lu’ Băselu. A, cine-i Băselu? Cred că-l mai ţineţi minte, domnul acela pirpiriu şi cu chelie, de la Bucale, care venise anul trecut la Hermannstadt de câteva ori să-i pupe mâna Kaiserului, când cu dandanaua aia cu capitala culturală europeană.

Pe sasul de la Mediaş, care s-a cărăbănit cu sacul în cârcă, Herr Klaus Întâiul l-a înlocuit cu un ţângău cu caş la gură şi uitătură tâmpă, dar posesor al numelui german Klingerit. Ba, nein, că ăsta se traduce în românescul clingherit, care nu-i altceva decât un banal izolant din azbest amestecat cu cauciuc. Ja, Ja, pe sas îl cheamă Klingeis, deci mult mai nobil decât klingeritul auto şi  a devenit „celebru” prin construirea unui hotel şi a unei „biserici”, ambele de gheaţă la Bâlea Lac. Dacă şi administraţia condusă de el va fi tot aşa stabilă şi rezistentă în timp, ca materialul de construcţie folosit de junele fără şcoală, dar cu fiţe în cap, e clar, Dumnezeu cu mila! Ăstuia i-a revenit cinstea să se cocoşeze cu „sacul” inscripţionat Avrig, în locul ăluia mai baban de Mediaş. Cam slabă înlocuirea, la fel şi consolarea. Oricum, bun primar, păcat de localitate! Noul venit în echipa de şefi a devenit primar al Avrigului cam scremut, doar după al doilea tur. La fel, şi Krech a avut nevoie de turul doi ca să-şi păstreze jilţul de primar al Cisnădiei sau Heltau, cum îi zic ei şi va veni vremea când o să fiţi obligaţi şi voi, opincarilor, să-i spuneţi la fel.

Privind de pe margine la dragostea asta deplasată a sibienilor pentru saşii conlocuitori, din care nu au mai rămas decât o minoritate infimă, poţi să crezi, pe bună dreptate, că-i vorba de hipnoză în masă sau de prostie epidemică. Până şi saşii sunt surprinşi şi năuciţi de încrederea şi funcţiile care li se oferă necondiţionat, dar şi-au epuizat resursele umane, aşa încât cei rămaşi în Românica au trebuit să-şi cheme cunoştinţele şi rudele de prin Germania ca să-i pună să candideze pe aici. Nu au importanţă realizările personale ale acestor candidaţi saşi, studiile şi experienţa lor sau corectitudinea. Nu conteză dacă sunt analfabeţi, oligofreni sau criminali, că românii din judeţul Sibiu îi votează oricum!!! Principalul este să aibă nume şi prenume german. Acesta este singurul criteriu „valoros” pentru un electorat ce pare îndobitocit şi care se şi comportă aidoma turmei de dobitoace.

Gata, am făcut bilanţul, i-am adunat şi pe saşii veniţi din Germania datorită penuriei de candidaţi de etnie germană, am numărat şi „sacii” oferiţi plocon de populaţia română majoritară, suntem şi noi, măcar sub aspect contabil, disciplinaţi ca ei, heil! Dar, ce ne facem că ies mai mulţi saşi decât saci?! Uite, că a rămas pe afară Herr Martin Müller, taman cel care prin sondajele făcute, înainte de alegeri, de firma sa „Sobis” – numită aşa pentru că bisează cifrele din sondaje, le adună şi apoi le prezintă ca fiind rezultatele! – scosese F.D.G.R.-ul über alles, adică deasupra tuturor (traducere pentru cei care nu au învăţat încă limba oficială din Primăria Sibiu). Acesta a înmulţit obiectele de activitate ale firmelor sale, la fel ca şi procentele supraestimate ale candidaţilor F.D.G.R., ca Onan, cel din Biblie, doar aruncându-le sămânţa pe jos, iar pământul fertil al patriei noastre şi-a făcut datoria, crescându-le mari şi tari! La Arpaşu de Jos, unde a încercat Müller să salte „sacul” primăriei, n-a mai ţinut figura, semn că acolo oamenii sunt mai ageri la minte şi nu trăiesc cu falsa impresie că orice rahat, ambalat în staniol poleit şi inscripţionat „Made in Germany”, este musai comestibil! Arpăşenii au salvat onoarea noastră, dovedind că n-au dispărut românii din judeţul Sibiu şi că meleagurile noastre nu sunt locuite doar de trădători, cozi de topor, oportunişti şi nătărăi!

Baronul Klingerit von Johannesburg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.