Colimator

Să vă cunoaşteţi candidaţii! „Mirobolanta” biografie a lui Gheorghe Roman, care se vrea primarul Mediaşului

Domnul Gheorghe Roman s-a născut în data de  6 februarie 1972, astfel că în 1994, când începea facultatea, avea 22 […]

Domnul Gheorghe Roman s-a născut în data de  6 februarie 1972, astfel că în 1994, când începea facultatea, avea 22 de ani. Ce liceu a absolvit şi în ce an rămâne un mister, deoarece deputatul nu a catadicsit să-şi declare şi studiile medii. Nu ştim nici dacă acel liceu „discret” l-a urmat la cursuri de zi, seral sau fără frecvenţă şi nici cât a durat. Probabil că mult, din moment ce este trecut la „secret”! O „gaură neagră” o reprezintă şi primii ani ai tinereţii, deoarece domnul Gheorghe Roman nu ne dezvăluie ce a lucrat în cei patru ani de la absolvirea liceului, care în mod normal se termină la 18 ani, până la cei 22 de ani pe care-i avea când s-a înscris la o facultate tocmai la Piteşti, deşi avea Sibiul, Clujul sau Târgu Mureşul mai la îndemână, ca distanţă, dar şi ca tradiţie universitară.
Primele studii, care apar în biografia candidatului la Primăria Mediaş, se referă la Facultatea de Inginerie, Universitatea Piteşti. Aceasta nici nu există, cel puţin nu sub denumirea respectivă, în cadrul Universităţii din Piteşti aflându-se doar Facultatea de Mecanica si Tehnologie, cu următoarele specializări: Autovehicule rutiere; Ingineria transporturilor si trafic; Inginerie economica industriala; Tehnologia construcțiilor de mașini. Facultatea în cauză are două variante de învățământ, de 5 ani şi de 3 ani (forma scurtă de învăţământ universitar). Gheorghe Roman a optat pentru cei 5 ani, absolvind în anul 1999, după care intervine o altă „gaură neagră”  de un an, deoarece prima încadrare în muncă apare abia în anul 2000. Probabil că bietul om era înfricoşat că se găseşte în pragul sfârşitului lumii şi timp de un an s-a pregătit de cele lumeşti: respete, colaci, batiste, lumânări…
În anul 2000, învechitul absolvent de facultate   –  că proaspăt nu-l mai putem numi, la un an de la terminare!  –   este angajat direct şef de autogară, fără efectuarea vreunei stagiaturi pentru dobândirea experienţei în specialitatea sa. Tare funcţia asta, de care nu am auzit până la biografia domnului deputat. Auzisem de şef de autobază, şef de coloană, şef transporturi, dar de şef de autogară… ba! Probabil că suntem noi depăşiţi, mai ales că după anul 1990 tot românul a dat din coate să fie şef de „ceva”, pe „undeva” sau preşedinte de orice, chiar şi de scară de bloc!
Domnul Gheorghe Roman a mai făcut şi ceva cursuri care să-l ajute în activitatea politică, deoarece se pare că aceasta este „profesia”de care s-a îndrăgostit, la capitolele „intrigi” şi „zvonistică” fiind neîntrecut. În anul 2000 a absolvit un curs de formare pentru operatori calculatoare la Centrul de Pregătire Informatică Sibiu. Se vede treaba că i-a fost de mare folos, deoarece se descurcă de minune la agăţat puştoaice pe site-uri de socializare! În anul 2005 a făcut un curs „instant” la Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Sibiu, care a durat…  o zi! Da, aţi citit bine, pentru obţinerea Certificatului de absolvire al programului de formare/perfecţionare profesională prin Programul Româno – German „Administraţia locală modernă în serviciul cetăţenilor”, domnul Roman s-a deplasat o zi pe moşia germanofilului Mihai Baltador, numită pompos „Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Sibiu”. Deşi programul a fost româno – german, iar slugarnicul Baltador vorbeşte doar în germană cu stăpânii lui din administraţia sibiană, care i-au creat o şcoală special pentru el, ca să mai împărtăşească şi altora din educaţia ariană sau aeriană, cam aşa ceva, totuşi de domnul deputat nu s-a prins de fel limba lui Goethe, acesta fiind doar vorbitor de engleză, conform propriei declaraţii de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Ciudat, fiindcă la orice liceu din România se studiază două limbi străine. „Perla coroanei” de pe creştetul „studiosului” Gheorghe Roman este masteratul în Managementul Integrării Europene şi al Administraţiei Publice, pe care acesta susţine că la urmat în perioada 2008 – 2010 la Facultatea de Ştiinţe Politice , Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, din cadrul Universităţii  „Lucian Blaga” din Sibiu. Avem rezerve privind acest masterat, mai ales când absolvent este unul care a băut „adălmaşul” cu Baltador, mare trăgător de sfori pe la ULB şi creator de diplome pentru sfertodocţi.
Recent, am văzut la televizor un tânăr cioban, cu două facultăţi şi un masterat luat „pe bune”, care vorbeşte fluent trei limbi de circulaţie internaţională şi are mai mulţi ani de studiu decât domnul derutat, pardon: deputat!, dar nu s-a gândit să candideze nici pentru Parlament şi nici pentru vreo primărie. Cred că o rocadă între cei doi l-ar aşeza pe fiecare la locul potrivit.

Dan FLORESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.