Suntem cu ochii pe voi!

Să ne cunoaştem candidaţii… Tămâian Ioan, candidatul cu nume predestinat

În comedia respectivă actorul englez întruchipa un răufăcător de calibru mare şi cu o inteligenţă ieşită din comun, datorată creierului […]

În comedia respectivă actorul englez întruchipa un răufăcător de calibru mare şi cu o inteligenţă ieşită din comun, datorată creierului său enorm, vinovat şi de înclinarea capului în momentul în care geniul infractor punea ceva la cale. Măi, să fie, oare şi Tămâian posedă un creier ieşit din comun, să fie el un fel de Terente cu „organ” intelectual supradimensionat sau de la prea mult suflat în sticla incandescentă i se trage!?
Dacă tot am căutat fotografii cu candidatul liberalilor, am dat şi de informaţii destul de seci despre personajul respectiv. Ioan Tămâian, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) Sibiu din 25 ianuarie 2006, artist sticlar foarte mediatizat de presă, în special cea locală, are şi un fiu pe care-l cheamă Ioan Nicolae. Mă aşteptam la mai multă imaginaţie la botez din partea unui artist, că era suficient un singur Nelu în familie. Fiul nu ştim dacă şi-a moştenit tatăl la talentul sticlăritului, dar în politică s-a vârât şi el, candidând independent pentru Consiliul Local Şelimbăr la alegerile locale de anul acesta. Tatăl, mai norocos şi cu partidul liberal în spate, a ajuns consilier local la Sibiu, tot aşa cum liberalul Nicolae Negau a devenit consilier judeţean şi apoi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Amândoi candidează din nou şi la alegerile parlamentare, de te face să crezi că a secat pepiniera liberală la Sibiu şi partidul stă doar în aceste două „valori”.
Sticlarul Ioan Tămâian nu are nici o legătură cu municipiul Sibiu, unde candidează pentru Camera Deputaţilor (Colegiul Electoral Nr. 1). Este născut în Poiana Codrului, judeţul Satu Mare, iar liceul şi facultatea le-a urmat la Cluj. De locuit locuieşte în Şelimbăr, unde are şi atelierul. Mare admirator al primarului Klaus Iohannis, Tămâian nu pierde nici o ocazie ca să-i aducă prinos prin „operele” sale. Masoneria să fie „liantul” dintre cei doi? Artistul sticlar este membru în Rotary Sibiu, District 2241, deoarece şi-a dat seama că doar aşa poate să avanseze în ierarhia socială şi profesională. Ioan Tămâian este cu siguranţă tămâietorul celor aflaţi la putere Mai suflând… în globuri, mai tămâind… în stânga şi în dreapta, uite aşa, „cu iaurt şi gogoşele, te făcuşi voinic, mişele”!
„Ioan Tămâian, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti plastici din Sibiu, i-a pregătit un cadou aparte: un chip de femeie stilizat, creat din argint, de care este «legată» o piatră portocalie, potrivită culorii politice a Elenei Udrea. Mărţişorul poate fi purtat şi ca broşa, spune artistul. «Este un mărţişor unicat, despre care pot spune că nu are preţ. Am vrut să punctăm momentul şi să fie un cadou deosebit», a mai spus Ion Tămâian. El a creat şi mărţişoare «de serie», care se vând cu 20 de lei bucata.” (tabloidul Cancan, din 02.02.2011). Când e vorba de tămâiat pe cei de la putere, sticlarul trece peste doctrina politică şi vrea să pară cocoş şi cavaler. Aşa i-a dăruit în anul 2011 acel mărţişor Elenei Udrea, pe vremea când aceasta era ministru. Atitudinea a fost clară a unui lingău slugarnic. Dacă nu-i aşa, de ce nu a repetat gestul şi anul acesta? Acum vă las, că de atâta „tămâiat”, în sus şi în jos, mi-am adus aminte că am depozitată, undeva într-un colţ de cămară, o tămâioasă de Bohotin. Am să beau un pahar, că poate taie din greaţa pe care mi-o provoacă în mod frecvent oportunismul. În perioada aceasta, a campaniei electorale, am avut parte de mulţi din aceştia veniţi „cu pluta” la Sibiu, tot felul de indivizi care-şi urmăresc doar interesele personale, insensibili la necazurile plebei, unii mai fuduli decât ceilalţi.  Păi dacă ei sunt aşa trufaşi acum, cât timp sunt doar candidaţi, vă daţi seama cum se vor uita ăştia la noi după ce vor ajunge în Parlament?

Simina BARBU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.