Suntem cu ochii pe voi!

Să ne cunoaştem candidaţii… Laurenţiu Fufezan-Jiman, candidatul fără facultate şi fără un ban

De fapt nu el este fazan la trecutul simplu, oltenizat, ci aşa îşi consideră electoratul: o masă de „fazani”, naivi, […]

De fapt nu el este fazan la trecutul simplu, oltenizat, ci aşa îşi consideră electoratul: o masă de „fazani”, naivi, fraieri, numai buni de păcălit. Adică, daţi-mi băi bani să candidez, că oricum tot voi o să mă ţineţi în Senat pe banii voştri! Da, da, citiţi şi vă cruciţi… Publicaţia „Rondul” din 27.11.2011: „Candidatul ARD în colegiul 2 pentru Senat, Laurenţiu Fufezan, propus de Forţa Civică, solicită ajutorul susţinătorilor săi pentru a duce la bun sfârşit această campanie electorală. El spune că nu a apelat, precum contracandidaţii săi, ‹‹la sprijinul marilor finanţatori ai partidelor vechi››, pentru că doreşte să îşi păstreze independenţa, însă campania se află de-abia la jumătate şi presupune cheltuieli. Potrivit acestuia, are nevoie atât de resurse financiare, umane, cât şi logistice, cum ar fi benzină pentru deplasări. ‹‹Datorita sistemului electoral (algoritmul de redistribuire al voturilor) şansele de a fi ales sunt în acest moment de 75%. Suntem foarte aproape de a produce o breşă în sistemul politic clientelar actual››, spune Laurenţiu Fufezan. Pentru donaţii, cei interesaţi au la dispoziţie contul bancar RO97RNCB0082129543440069, deschis la BCR, iar mandatarul său financiar, Paul Borlea, poate fi contactat la telefon 0744603972.”
Tânărul acesta, cu un soi de streaşină în loc de sprâncene, este singurul candidat din ţară care a avut tupeul sau nesimţirea, nici măcar nu ştiu cum să numesc cerşetoria aceasta făţişă, să apeleze la alegători pentru a-l susţine financiar prin donaţii în contul său personal. Mă mir că acest calic nu-i şi trimite la şcoală în locul său, candidatul Fufezan neavând decât studii medii. Cel puţin aşa reiese de pe propria pagină de Facebook. Păi, măi zgârcitule, dacă nu eşti dispus să-ţi pui la bătaie proprii tăi bani pentru reuşita ta şi chiar să-ţi rişti întreaga ta avere dacă tot ai un scop nobil privind prosperitatea acestei ţări amărâte şi chiar vrei să schimbi ceva, aşa cum tot latri pe reţelele de socializare ale internetului, atunci stai naiba pe curul tău şi lasă-i pe alţii! Pentru un ideal nobil doar oamenii generoşi, dispuşi să facă orice sacrificiu ori gata să-şi rişte averea sau chiar viaţa, merită să lupte, locul avarilor este în faţa televizorului sau la coadă pentru covrigi ieftini. Dacă până la 36 de ani – cât are acest candidat obraznic – nu ai fost capabil să te realizezi ca om şi să pui un ban deoparte, însemnă că eşti un nepriceput, incapabil să-ţi faci propriile reguli, „legi” după care să te ghidezi în viaţă! Atunci cum vrei dumneata, domnule Fufezan, să contribui la legile ţării în Parlamentul României spre binele nostru, al tuturor? „Fără griji şi fără bani” merge la 20 de ani, dar nu mai ţine la 36! Iată ce scria şi doamna Nina Marcu pe site-ul „Express Press”: „Naţiune, uită-te şi minunează-te! Fii atentă şi ia notiţe! Ia aminte şi, după caz, siderează-te sau treci chestiunea la categoria ‹‹vai, steaua lui››. Trăirăm s-o vedem şi pe asta… Un candidat ARD, Laurenţiu Fufezan, din Sibiu, vrea la Parlament – multora li se năzare că au stofă de parlamentari – dar vrea să-şi facă necesara campanie electorală pe banii… electoratului. Aţi înţeles bine, pe banii celor care trebuie, cel puţin teoretic, să pună ştampila pe ‘mnealui! Şi, pe principiul daţi un leu pentru Ateneu, omul cere 50, 100, 500 de lei – cât poate fiecare să dea, nu are pretenţii şi nu ia cloşca de pe ouăle alegătorilor, nici ouăle de sub cloşcă – de la fiecare cetăţean care îl doreşte reprezentant în Parlament… Şi, om cu simţuri bune, cu bun simţ nu pot să zic că e, nea Fufezan ăsta ştie al naibii de bine că nimic nu se pierde, totul se transformă. De la popor ia, la popor se întoarce ce ia… De banii strânşi de la alegători, potenţialul parlamentar al României – mai sunt mulţi de ăştia, ca brazii? – cumpără pixuri şi calendare şi le dă cetăţenilor. Şi, ca să fie şi mai prizabil, mai bagă ceva mărunţiş şi în afişe cu el pe la toate panourile… Tare sau cum?”
(http://www.expresspress.ro/unul-vrea-la-parlament-dar-campanie-sa-i-faca-poporul-pe-banii-lui/)
Deşi candidează din partea ARD pe Colegiul electoral nr. 2 – Senat, Fufezan nu are legătură cu locurile şi oamenii de aici. S-a născut la Aiud şi se simte legat de locurile respective aşa cum declară pe site-ul „Aiud online”: „M-am născut şi am copilărit în Aiud. Am plecat la Sibiu în 1990, dar cele mai frumoase amintiri legate de şcoala generala (generala 3 din micro) le am din Aiud… Aici m-am îndrăgostit prima dată. Şi asta nu se uita niciodată…” Fufezan locuieşte în Cisnădie, localitate care nu face parte din colegiul electoral în care candidează. A terminat liceul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu şi… atât. Pentru meseria sa de agent de asigurări poate că sunt satisfăcătoare studiile medii, dar pentru un parlamentar, pentru un viitor legiuitor, noi spunem ca nu este suficient! Ca politician de carton ce este, fufezanul s-a fofilat pe la mai multe organizaţii din acestea „civice”: Uniunea Forţelor de Dreapta (UFD) şi Acţiunea Populară, care s-au dovedit nişte mari fâsâieli naţionale. Acum este la Noua Republică, o formaţiune creată pe internet de către nişte tipi care nu au altceva de făcut toată ziua decât să converseze prin intermediul calculatorului. Şi ăştia, cică, vor să schimbe România… Cum, prin revoluţia Facebook sau prin flirt pe Twoo? Munca se pare că nu le place ăstora, din moment ce au atâta timp la dispoziţie ca să navigheze pe internet.
Dacă acest Fufezan şi alţii ca el – se pare că ăştia care zburdă toată ziua pe internet, cu puţină şcoală şi fără ocupaţii serioase, sunt clonaţi în lumea aceea virtuală şi paralelă cu a noastră! – vor pătrunde în Parlamentul României, atunci, fraţilor, chiar că ne ducem pe copcă.

Marius Albin MARINESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.