Suntem cu ochii pe voi!

Să ne cunoaştem candidaţii… Alţi oportunişti, fără notorietate, veniţi de aiurea şi aterizaţi pe colegiile electorale sibiene

Să trecem la treabă şi să-i facem câtuşi de cât ştiuţi pe aceşti „iluştri” necunoscuţi şi venetici pe deasupra. În […]

Să trecem la treabă şi să-i facem câtuşi de cât ştiuţi pe aceşti „iluştri” necunoscuţi şi venetici pe deasupra. În municipiul Sibiu, pe colegiile de deputaţi 1 şi 2, candidează Mihalache Dincă şi Huntai Ioan, iar în judeţ la colegiile 2 şi 3 senatori am fost blagosloviţi, datorită bunătăţii lui domnu’ Dan, cu Borceanu Mihai şi Pavel Rădiţa. Am dat căutare pe Goagălul lui Marean Vanghelie ca să aflăm cât mai multe despre aceşti candidaţi veniţi din neant. Astfel am aflat despre Mihalache Dincă că este consilier local la Primăria Sectorului 5 Bucureşti, funcţie pe care a ajuns datorită PSD-ului, chiar la nea Marean Vanghelie în „parohie”. Prinzând gustul politicii şi al frecatului de mentă la rece, domnul Mihalache a schimbat nu doar partidul, ci şi localitatea unde candidează. În ideea că a sosit timpul schimbării şi al promovării în politica naţională, iată ce şi-a şoptit în barbă bucureşteanul: „ia să schimb eu aerul şi fraierul”. Nu ştim dacă o să dea de fraieri suficienţi care să-l voteze şi să-l catapulteze de la Sibiu direct în Camera Deputaţilor, deci tot la el acasă, în Bucureşti.
Despre Huntai Ioan am aflat că ajunsese consilier judeţean la Braşov, fiind ales la alegerile locale din vara aceasta pe lista PP-DD, al cărui vicepreşedinte de filială judeţeană era la vremea respectivă. Dar imediat după alegeri a fost exclus din PP-DD Braşov, fiind înlocuit şi în Consiliul Judeţean cu Ovidiu Ştefan Lupu, preşedintele organizaţiei PP-DD Zărneşti. Iată ce spune ziarul sibian „Turnul Sfatului” despre Hunatai Ioan: „Se laudă că a obținut cel mai bun scor electoral al PPDD la locale, când a luat peste 25% pe zona sa, el candidând pentru un loc în Consiliul Local Ghimbav și pentru un post de consilier județean. Nu s-a bucurat nici de una, nici de cealaltă, pentru că s-a certat cu președintele PPDD Brașov și l-a dat afară din partid. L-a reprimit în partid organizația din București care l-a și repartizat acum, la parlamentare, la Sibiu.” Tot de acolo aflăm că domnul candidat cunoaşte Sibiul de când venea la Consulatul German. „Legătura” aceasta subţire cu Sibiul nu ştim dacă o să fie suficientă pentru a obţine voturile locuitorilor de pe Cibin.
Borceanu Mihai, candidat din partea PP-DD în Colegiul 2  Senat, este din Timişoara şi a defilat pe următoarele formaţiuni politice: UFD Timiş, PSD, PUR și în final a ajuns la PP-DD. Timişoreanul este un inventator de succes, după cum se scrie în ziarul „Adevărul”: „Timişoreanul Mihai Borceanu şi partenerul său maghiar, Nagy Kalmar Imre, au realizat o soluţie chimică prin care mediul poate fi curăţat în totalitate de petrol. Un om de afaceri american a oferit pentru dreptul asupra brevetului şapte milioane de euro. Borcenau şi partenerul său au refuzat însă oferta, considerând-o prea mică pentru valoarea soluţiei. Depoluantul Oil Fest poate fi folosit atât pentru curăţarea mediului acvatic, cât şi pentru uscat. Pentru apă se foloseşte soluţie lichidă, iar pentru uscat granule. Modul de acţiune al soluţiei este relativ simplu. Odată aruncat în mediul poluat, substanţa încapsulează petrolul, lăsând mediul curat. În urma reacţiei rezultă un fel de burete (similar spumei care se foloseşte la fixarea geamurilor şi uşilor). Acesta la rândul lui poate fi degajat, depozitat şi descompus, putându-se refolosi petrolul. Buretele poate fi folosit însă şi în stare brută ca şi combustibil.” Pe noi ne-a impresionat şi ne-a impus respect această ştire, dar nu ştim dacă şi electoratul din nordul judeţului Sibiu, unde se află Colegiul 2 pentru Senat, o să fie convins de meritele acestui candidat.
Deşi elegant este „ladies first” (doamnele primele), am lăsat-o pe doamna Pavel Rădiţa la urmă, deoarece despre această persoană nu am găsit nici un fel de informaţii pe Internet. Şi dacă era extraterestră această fiinţă şi tot am fi aflat ceva, dar… nimic, mister total! Sper să nu ne înşelăm şi să fie totuşi femeie, deşi colegii de la „Turnul Sfatului” l-au desemnat candidat pe Pavel Rădiţă în Colegiul 3 Senat.

Simina BARBU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.