Colimator

S-a înfiinţat SECURITATEA DIASPOREI, se recrutează informatori şi turnători pe banii noştri!

Am aflat pe surse că minţi înfierbântate de la conducerea centralei MAE -, în frunte cu cel mai slab ministru […]

Am aflat pe surse că minţi înfierbântate de la conducerea centralei MAE -, în frunte cu cel mai slab ministru de externe din istorie Titus Corlăţean -, pun la cale reînfiinţarea Securităţii comuniste de dinainte de 1989 pentru românii din Diaspora. S-a pus la cale un plan diabolic, cu aprobarea PNL, pentru realizarea unei reţele de comunicatori şi informatori racolaţi printre românii din Diaspora pentru ca prin aceştia să se controleze activitatea asociaţiilor şi cetăţenilor români, iar rezultatele să fie raportate la misiunile diplomatice româneşti din marile capitale europene ca pe vremea răposatului DIE. Se recrutează informatori şi turnători pe banii noştri, din taxele şi impozitele românilor pentru a fi turnaţi apoi prin ambasade şi consulate la centrala MAE. În vederea consolidarii legaturilor dintre comunitatile romanesti de peste hotare si autoritatile romane, MAE intentioneaza sa puna bazele unei retele de comunicatori reprezentativi care sa contribuie la acest proces, titrează Jurnalul Românesc de la Viena.

Am aflat cu stupoare, din surse demne de încredere provenite din mediul diplomatic şi jurnalistic, că în urmă cu câteva zile la sediul Ambasadei României de la Viena au fost semnate zece contracte cu cetăţeni români pentru a deveni comunicatori sau informatori/turnători ai misiunilor diplomatice româneşti din capitala Austriei.

 

Secret-Agent1

Considerăm că existenţa în rândul Diasporei româneşti din Austria a unor „informatori” pentru misiunile diplomatice, creează grave prejudicii de imagine ţării noastre pe plan extern, că se revine la o practică care o credeam trecută din perioada când funcţiona temuta Securitate comunistă. După 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, care a adus democraţia şi libertatea, reînfiinţarea funcţiei de comunicator sau informator, va duce la o stare de tensiune şi neîncredere între românii din Austria, care nu doresc să mai trăiască sau să-şi amintească vremurile perioadei comuniste când trăiau cu frica în sân să nu fie turnaţi la Securitate. Ca urmare, Jurnalul Românesc i-a solicitat printr-o scrisoare deschisă ambasadoarei Silvia Davidoiu să ne pună la dispoziţia publică lista cu cei zece cetăţeni români care au semnat cu Ambasada României de la Viena pentru a deveni comunicatori/informatori ai misiunilor diplomatice româneşti din Austria.

Românii din Austria trebuie să ştie cine sunt informatorii care-i toarnă la noua Securitate Diaspora!!!

                                                                                                                 Andrei IONESCU

Jurnalul Românesc P.S.: Îi rugăm totodată pe cei care au fost contactați și au refuzat această ofertă securistă să ne contacteze pentru a demonstra încă o dată cine ne reprezintă interesele în diaspora.

1 Comment

  1. MARYO

    Ce naiba sa faca securitatea cu diaspora .Le este teama de ce ?Cen aiba sa mai faci din tara aia si ce sa mai furi ca au terminat-o ei cu hoardele lor de puscariabili .Tarile care ne-au primit pe no,i alungati de propii conationali prin infometare nu ne trateaza ca posibili spioni . Avem demnitate aici. In tara noastra suntem orice numai cetateni romani nu suntem .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.