Colimator

Rover de Altana

„Rover-ul” chiar este necesar, dacă ar fi să luăm în considerare faptul că în prezent se lucrează la Drumul Judeţean […]

„Rover-ul” chiar este necesar, dacă ar fi să luăm în considerare faptul că în prezent se lucrează la Drumul Judeţean 106 (Sibiu – Agnita) de ceva vreme şi lucrările se pare că vor mai dura un an, cu toate că nenea acela care vorbeşte rău româneşte şi cică este preşedintele Consiliului Judeţean tot se laudă şi promite, aşa că răutatea cetăţenilor din comună nu-şi are rostul. De unde să ştie ţăranii că bietul primar este obligat să parcurgă un adevărat traseu enduro, atunci când mere să-i reprezinte la Sighii?! Ce să mai zici? Nişte ţărani, care mai sunt şi clevetitori, pe deasupra!

Cetăţenii comunei, adică tot ţăranii ăia cusurgii, au tupeul să se întrebe din ce bani şi-a luat primarul lor maşina? Auzi la ei, cică el e cunoscut în sat ca datornic şi nimeni nu ştie să aibă vreo altă sursă de venit, decât salariul de la Primăria Alţâna. Sau să fie aşa mare salariul ăsta de primar ,încât doar într-un an şi câteva luni să-ţi iei „Rover”? Care este reţeta succesului, se tot întreabă cârcotaşii de serviciu, între două rachiuri la cârciumă. Ia auzi colea, ce tot zic ăştia, că nici nu ai cum să le închizi gura, că zic ei că-i democraţie şi la Alţâna. La ei în primărie spun că orice e posibil şi acolo totul este într-o permanentă transformare. Se schimbă viceprimarul, consilierii între ei, se schimbă şi partidele sau funcţiile, chiar şi nevestele!

Supărarea bat-o vina …cine şi-a schimbat maşina?

Supărarea lor e legată şi de faptul că maşina primăriei arată jalnic, datorită unui apropiat al primarului care a luat-o pentru o plimbare nocturnă şi a făcut-o zob, iar acum maşina stă într-o curte din comună, iar angajaţii primăriei se deplasează cu maşina noului viceprimar pe care nimeni nu ştie exact cum se numeşte, fiindcă în comună se vehiculează mai multe nume. Totuşi, ne-am interesat noi cine e noul viceprimar şi am aflat că un anume Dengel Gunther, un tinerel mai fără şcoală, dar arătos. O să ajungă şi acesta „la pungă gros”?

Maşina primăriei este un subiect ce stârneşte multe controverse la Alţâna, pentru că epava automobilului sare în ochi. Dacia Super Nova era numele ei, Dacia Super Praf este în prezent! S-aîntocmit un proces verbal pentru nefericitul eveniment în care maşina a fost grav avariată, dar se pare că benzină pentru ea se ridică în continuare, fără a se specifica în vreun document înlocuirea acesteia cu un alt autovehicul. Dacă nimeni nu s-a interesat de acest aspect, am făcut-o noi! Poate că, în curând, se vor mai interesa şi alţii.

În rest, în Consiliul Local Alţâna lucrurile stau cam ca în PSD Sibiu, cocoşul cântă, iar găinile stau cu ochii beliţi la penele lui, aşteptând să le sară fulgii… Au fost mai multe schimbări în Consiliul Local. Spun unii că primarul îşi schimba deseori simpatia faţă de colegii săi. Angajaţii sunt cam dezamăgiţi de prestaţiile lui, dar preferă să nu iasă la înaintare de frica repercusiunilor. La Sibiu, mulţi îl consideră naiv, dar aşa să fie oare? În fond, cât poate costa un Rover sau cât poate costa o Dacie Super Nova făcută praf? Întrebarea mai dureroasă este: cum poţi consuma benzină, dacă nu ai maşină? Na, că ne-am molipsit de la folclorul din Alţâna şi vorbim tot în versuri…

Tudor BLAGA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.