Cap limpede

România, cu pantalonii în vine și ochii în soare

  Ce ne arată harta? Că pe noi nu ne surprinde doar vremea în fiecare iarnă, dar ne surprind și […]

 

Ce ne arată harta? Că pe noi nu ne surprinde doar vremea în fiecare iarnă, dar ne surprind și vremurile istoriei cu pantalonii în vine. Semnale au fost suficiente dacă ar fi să ne referim doar la „Brexit”. Dar au mai fost! A fost „Prodemosul” în Spania, au fost „Cinque stele” în Italia și au fost victoriile „Syrizei” aici lângă noi, în Grecia. Toate spuneau că așa nu se mai poate. Că nu se mai poate ca un grup nevotat (și dubios) de birocrați bine plătiți de la Bruxelles să hotărască în numele tuturor cetățenilor din Europa, fără a ține nici un moment seama și de părerea acestora.

Cum au fost tratate toate acestea în România? Aaaa, sunt partide extremiste și populiste și Brexitul este o greșeală a englezilor, care vor plânge și se vor cere înapoi. La noi nu prind populismele nene, Doamne ajută, că noi suntem popor educat și care știm ce e ăla stat de drept și luptă împotriva corupției și la noi propaganda funcționează la turație maximă, astfel încât cine mișcă nu mai mișcă!

Politică externă, diplomație proprie? Ce-i aia? Pentru noi, la CE și oriunde, vorbește după caz ori Merkel, ori ambasadorul american. Se știe că ficusul e o plantă decorativă și atât, nu produce nimic, nici măcar floarea aceea stingheră cu care, singură, nu se face primăvară.

Așa că până acu’ ne-am luat de-o grijă și ne-am ocupat doar de problemele interne, unde am dat putere discreționară unei demente care a arestat, la grămadă cu, dar mai ales fără motiv și din considerente politice. Așa am ajuns să vedem că în SUA Trump câștigă, deși i se opuneau toate forțele financiare și mediatice ale planetei, iar apoi în imediata vecinătate, câștigătorii sunt dacă nu pro-ruși (cum se străduiește să-i eticheteze propaganda), cel puțin nu ostili Rusiei.

Și încă o dată vine întrebarea: noi ce facem? Ce facem dacă mâine UE nu o să mai fie ce este astăzi? Domnul de la Cotroceni are vreun răspuns? Guvernul tehnocrat vreo poziție ceva, cumva?

Buimăceala și anestezia totală este cea care guvernează astăzi România!

                                                                                                                     Dorel BĂLAȘA

1 Comment

  1. jegosu

    Dorele,
    credeam ca esti si te stiam baiat destept din cele citite pina acum de tine. Unde iti sint raspunsurile TALE la ceeace critici,
    ce idei revoultionare propui sa scoti Romania din zeama in care se scalda, si se pare cu placere…
    Salve si mai gindeste-te.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.