Colimator

Retrocedări, hemoroizi și milioane de euro

După valurile de arestări din ultima vreme, denunțuri, ipoteze, acuze, minciuni și pungi cu zeci de mii de euro, iată […]

După valurile de arestări din ultima vreme, denunțuri, ipoteze, acuze, minciuni și pungi cu zeci de mii de euro, iată că a mai ieșit o „minune” la suprafață.

Guvernul a anunţat că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie şi Curtea de Conturi pentru felul în care au fost soluţionate, în timp, unele dosare referitoare la retrocedarea de imobile. (conform Mediafax)

De ce?

Corpul de Control al Premierului a constatat că au avut prioritate în retrocedarea unor imobile unele cazuri, tratate drept „excepţionale”, în are cei care solicitau retrocedările sufereau de osteoporoză, colici renali, tulburare depresivă, atacuri de panică, paranoia, hemoroizi şi adenom al prostatei, persecuţie pe motive etnice.

Probabil că or fi și unii bolnavi de alunițe, unghii încarnate, greață sau mătreață, cazuri foarte grave, care trebuie soluționate IMEDIAT!

Comisia pentru Despăgubiri a stabilit că acestea sunt „cazuri excepţionale” şi au fost soluţionate cu prioritate, cu toate că unele dosare nu aveau niciun document medical care să ateste cele susţinute de solicitanţi.

Mi se pare corect, oameni suntem, sensibili la durerea altora. Nu putem să lăsam un suferind de trânji să aștepte așa de mult până i se rezolvă dosarul! Am cunoscut o doamnă, – între timp a și murit -, care avusese o căsuță prin centrul Bucureștiului. Comuniștii i-au luat-o cu japca, iar ea a plecat din țară. S-a întors după Revoluție, a depus dosarul și s-a pus pe așteptat. Nici până în clipa în care a închis ochii n-a primit o vorbă, măcar…

Dosarul ei nu era unul „excepțional”, femeia nu avea hemoroizi, nu suferea de atacuri de panică și nici de depresie. Poate era prea sănătoasă și, din cauza asta, n-a fost luată în seamă? Zic și eu…

În raportul Corpului de Control al Premierului dat publicităţii duminică după verificările efectuate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), se arată că, în perioada 2008-2011, numărul dosarelor de despăgubire soluţionate prioritar, prin invocarea acestor cazuri excepţionale, a fost mult mai mare faţă de cel al dosarelor soluţionate în ordinea înregistrării, excepţia fiind transformată în regulă.

Din raportul Corpul de Control al Premierului mai reiese că cea mai mare despăgubire acordată unui „caz excepţional” a fost de peste 100 de milioane de lei.

Recordul îl deţine, însă, un „caz special”: un bărbat a obţinut de la ANRP o despăgubire de 470 de milioane de lei, echivalentul a peste 100 de milioane de euro.

Oare ce ce suferea bărbatul?

                                                                                                                 Dana FODOR MATEESCU

Sursa: http://edituramateescu.ro/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.