Pamflet

Republica Diasporeză

  Ultima amenințare a propagandiștilor de pe net e aia conform căreia, în august, vin un milion de diasporezi să […]

 

Ultima amenințare a propagandiștilor de pe net e aia conform căreia, în august, vin un milion de diasporezi să facă miting să îl susțină pe Nea Caisă din Deal. Mă eu m-am plictisit de vrăjelile astea cu Republica Diasporeză, care vine și pune ordine pe „frontul de acasă” și de texte de genul cum că „noi ăștia, rămași la Românica suntem atât de proști că ne curg balele din gură și nu ne dăm seama că Werner Schaise și ratații gen Organ sunt lumina acestei țări și trebuie să le spunem noi ăștia, care am fost isteți și ne-am cărat în țări străine, ce e bine pentru ei, că noi știm”.

Să fie clar: eu mă refer aici la textele imbecile, vânturate de propaganda sekuristă, în numele unei voci colective numită Diaspora și nu la oamenii în sine! Mi se pare de porc să faci din tema „diaspora” un bau-bau. Adică, cei care se subscriu grupului „diaspora” nu dau un leu impozite la staul român, dar în virtutea faptului că au găsit un job dincolo de Nădlac, pot spune ce e bine și ce e rău, ălorlalți rămași acasă și care simt pe pielea lor, zi de zi, alegerile din politica românească și plătesc chiar și pentru confortul ăluia din Deal?

Adică, dacă îi speli la fund (onorabil de altfel) pe vârstnicii englezi, italieni, nemți și ce or mai fi ei, e precum un master în sociologie? Și vrei să ne impui nouă un punct de vedere, numai pentru că, pe acolo pe unde ești tu, nu ți se spune „femeie cu ziua”, cum e pe aici, ci „putzfrau”? Crezi că titlul de „putzfrau” e unul academic și nobil, iar cel de „femeie cu ziua” e doar diplomă de școală profesională și dat fiind avansul tău intelectual, de diasporez, e dreptul tău să îmi forțezi mie alegerile?

Cu „diaspora” asta mai am și alte supărări: Sunteți așa de capabili și uniți între voi că, de când tot vorbim de voi, nu ați fost în stare să faceți o organizație care să lupte pe bune pentru drepturile sociale și politice ale comunității românești, indiferent unde.

Dacă tot vreți să fiți, chipurile, responsabili nu vreți să contribuiți lunar și să îi plătiți, lunar, confortul Monstrului din Deal, ăla pe care vă lăudați că l-ați pus președinte? Ah…  când e „pă bani” s-a făcut liniște? Așa că scutiți-mă de amenintățri gen: „Venim în august un milion și facem miting și dăm jos guvernul”. Bine mă, dar în celalte 11 luni ale anului ce faceți pentru țara asta?

Și bonus mai zic:. O să fiți un milion…. sanchi, jumate vă pierdeți pe drum, iar jumătate din jumătatea rămasă o să aveți brusc treabă! În fond, în august când sunt concediile, voi veniți la Românica să vă vedeți neamurile, să mai puneți un termopan la casă, sau o gresie în baie, sau la plajă la Constanța, la o băută cu vecinii sau să vă invidieze mahalaua BMW-ul! Crede cineva că veniți de jalea țărișoarei?!

                                                                                                                                    Gogu Orlando

Actualizare:

Supărare și jale mare la unii dintre compatrioții mei după postul de ieri, așa că mă văd nevoit să vin cu unele precizări, pe care o să le fac într-o ordine aleatorie:

– Am prieteni și virtuali și personali demni de tot respectul în diaspora, care sunt de acord cu cele scrise în postul de ieri.

Pentru cine a vrut să priceapă, eu nu m-am referit la persoane, ci la textele de propagandă. Dacă v-ați regăsit cumva în descriere, asta e! Ghinion, cum ar spune Planta din Deal! Nu v-a făcut unu’ Orlando „putzfrau” (meserie onorabilă, de altfel) ci propaganda, viața sau alte cauze v-au pus în această situație.

– Din punctul meu de vedere puteți face ce miting doriți în Piața Victoriei, dar e dreptul meu să cred că nu e decât un fâs, a cărui valoare în viața socială a României va fi un zero. Mai bine ați încerca o expoziție de BMW-uri, Audi sau VW-uri, noi și second hand și cred că veți avea mai mult succes și dacă vindeți bilete vă scoateți.

Și lăsați-mă cu textele „Noi suntem buni români”! Din jdemii de organizații ale românilor din diaspora a făcut vreuna vreo acțiune, pe acolo pe unde trăiți măcar, să apere imaginea acestei țări?

Cei din Belgia. V-ați strâns să organizați un protest în fața Parlamentului European, când toți înjurau în plen România și o arătau cu degetul?

Cei din Italia. Ați protestat în fața tribunalului italian că tărăgănează procesul în care niște italieni sunt acuzați că au sechestrat niște minore românce și le violau cu rândul?

Cei din Germania. I-ați strigat în ușă lui Merkel când cerea stabilirea deficitului bugetar pentru țările din UE la o cotă care nu îi permite României să se dezvolte?

Cei din Franța. V-ați dus să protestați în fața redacției Charlie Hebdoo pentru mizeria de caricatură pe care a publicat-o cu Simona Halep? A, răspunsul o fi: nu că avem treabă. Atunci lăsați-mă cu textele că sunteți buni români. Crezi că dacă după două șprițuri îți pui o manea sau un disc cu Furdui Iancu, să îți cânte la ureche sau îți cumperi bilet când cântă Salm la Frankfurt ești bun român? Atât de bun că poți da lecții și altora?

                                                                                                                                           Gogu Orlando

1 Comment

  1. justinianus

    Asa este, ei nu platesc impozit pe venit in Romania, dar platesc impozite locale pe proprietati sau pe masini,daca au! In rest multa galagie cu diaspora asta! Au facut mare galagie pe votul prin corespondenta, de a cheltuit statul milioane cu formulare, plicuri, expeditie si doar sub 10000 “diasporeni” au purces la a vota! Acum se dau mari cu “protestul” lor de un milion! Poate de 10000 de exaltati! Iar pe Klaun Kaizer Kiolhanis, vechil sas de ev mediu transilvan, copia miscata a baronului Bruckenthal si a lui Bismarck, sa-l ia la ei, acolo, In Diasporaland!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.