Colimator

Regele dacilor se numea Werner și era fotbalist…

  Ieri m-am uitat la meciul ASA Tg. Mureş – FC Hermannstadt, încheiat cu scorul 2-2. Despre aberația botezării echipei […]

 

Ieri m-am uitat la meciul ASA Tg. Mureş – FC Hermannstadt, încheiat cu scorul 2-2. Despre aberația botezării echipei de fotbal sibiene cu numele săsesc al orașului am mai scris (Hermannstadt în loc de Sibiu sau sindromul slugoiului îndobitocit). Este de-a dreptul umilitor, fiindcă pe vremea când Sibiul se numea Hermannstadt românii nu aveau voie să intre în cetate decât în zilele de târg și fără dreptul de a înnopta în interiorul zidurilor. Aceste denumiri străine reprezintă „cărămizile” pe care secesioniștii le adaugă permanent la „zidul” care va separa Transilvania de România! Dacă ieri lătra Rareș Bogdan că „Clujul este Barcelona României”, curând o să auzim pe altul spunând că „Sibiul este Bosnia României”.

F.C-HERMANNSTADT-SIBIU

Echipa este finanțată de Primăria Sibiu, ceea ce explică parțial și denumirea imbecilă dată în cinstea lui Klaus von Strudel, deși în alte părți primarii au fost cercetați penal pentru susținerea echipelor de fotbal locale din bani publici.

Președintele echipei de fotbal este un mason penal, cum le spune Iohannis la toți cei care au tangență cu procurorii, ăsta însă fiind chiar condamnat pentru contrabandă și evaziune fiscală, pe nume Teodor Birț, director la SC Piețe SA, firmă subordonată primăriei.

Pentru SC Piețe SA a fost declarat Iohannis incompatibil de către ANI, deoarece fostul primar făcea parte din Consiliul de Administrație al ăstora cu piețele, care fac și pe hingherii de mașini la Sibiu, fiind dotați cu două platforme pentru ridicarea autoturismelor.

În fine, ceea ce m-a distrat enorm la meciul de ieri a fost că galeria sibiană, care a însoțit echipa în deplasare, se numea „Dacii”. Păi cum bă, să zbieri „Hai Hermannstadt!” și tu să-ți zici „dacii”? Probabil că pentru țipuritorii respectivi regele dacilor a fost unu’ Werner!

                                                                                                              Marius Albin MARINESCU

1 Comment

  1. elena

    Ar trebui sa fie un avertisment pentru capetele luminate si cu putere de decizie.Sa nu se ingroase gluma cu Sibiu si Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.