Colimator

Pușcăriașul Ilie Carabulea, spălat de salariații lui de la „Tribuna”

  A trecut vara, a trecut și toamna… iar noi abia acum am fost sesizați, de către un cititor fidel, […]

 

A trecut vara, a trecut și toamna… iar noi abia acum am fost sesizați, de către un cititor fidel, despre operațiunea „Noul Carabulea, mai alb, mai curat”. E vorba despre niște osanale aduse de ziarul „Tribuna” propriului patron, Ilie Carabulea, alias Ilie Pușcărie și tentativa de a-l disculpa pe acesta. Articolul intitulat haios „DNA: Ilie Carabulea e NEVINOVAT! Cine decontează arestările repetate ale omului de afaceri?” a fost publicat în data de 15 iulie 2016 și probabil s-a dorit să fie și un prinos adus șefului de ziua lui onomastică, Sfântul Ilie urmând să fie sărbătorit după cinci zile! Ca toate materialele mincinoase și murdare care se publică în „Tribuna”, nici acest articol nu este semnat. Nu s-a găsit nimeni dintre sclavii de acolo să-și asume răspunderea pentru mistificarea adevărului. Nici măcar nu ne obosim să mai comentăm noi, au făcut-o la momentul oportun cei de la „Evenimentul zilei”, în 19 iulie 2016, la patru zile după apariția osanalalelor din ziarul sibian și cu o zi înainte de ziua recidivistului Ilie Pușcărie…

Articolul din „Evenimentul zilei”, apărut după cel scris la comandă în „Tribuna” carabuliană:

                      Mogulul Ilie Carabulea, „spălat” în presa sibiană

Omul de afaceri Ilie Carabulea – condamnat de prima instanţă la 6 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul ASF Carpatica şi arestat preventiv alături de fiul său pentru delapidare şi spălare de bani – a fost dat drept „nevinovat” de către o publicaţie din Sibiu, care prezintă o adresă cu antetul DNA, din care rezultă că în privinţa acestuia s-a clasat cauza „cu privire la infracţiunile prevăzute şi pedepsite de art. 269 Cod penal şi art. 272 Cod penal întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală”.

 

Adresa prezentată de ziarul „Tribuna”, primită direct de la patronul și tătucul scribalăilor de acolo.

Adresa prezentată de ziarul „Tribuna”.

De la această adresă, jurnaliştii publicaţiei din Sibiu se întreabă „cine decontează arestările repetate ale omului de afaceri” şi dacă au avut interes denunţătorii lui Carabulea ca acesta să fie „scos din joc”, având în vederea că erau angajaţii lui?

Numai că la o verificare a Codului penal se poate observa că infracţiunile care s-au clasat în privinţa lui Carabulea sunt cele de favorizarea făptuitorului (art. 269) şi influenţarea declaraţiilor (art. 272), nicidecum pentru constituire de grup infracţional şi dare de mită (pentru care a fost condamnat) sau pentru delapidare şi spălare de bani (pentru care este cercetat).

                                                                                                                            Ionuț MUREȘAN

Sursa: http://www.evz.ro/mogulul-ilie-carabulea-spalat-in-presa-sibiana.html

 

                                 Articolul din „Nufărul”, pardon… „Tribuna”:
DNA: Ilie Carabulea e NEVINOVAT! Cine decontează arestările repetate ale omului de afaceri?

În urmă cu doi ani, ca urmare a unor denunţuri formulate de doi angajaţi – A.A. şi A.S – ai unei firme deţinute de omul de afaceri Ilie Carabulea, acesta a fost arestat preventiv, împotriva sa luându-se, ulterior, şi măsura arestului la domiciliu şi cea a controlului judiciar. Printr-o ordonanţă ce poartă antetul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, emisă în data de 4 iulie 2016, lui Ilie Carabulea i se comunică următoarele: “În conformitate cu prevederile art. 316 alin (1) din C. proc. pen., vă comunicăm în original, ordonanţa cu nr de mai sus din 04 iulie 2016, prin care s-a dispus, în baza art. 315 alin 1 lit. B din C.p.p, raportat la art 16 alin 1 lit. B din C.p.p, clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped. de de art 269 C.p şi art 272 C.p., întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală”. Documentul poartă semnătura procurorului şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei, Gheorghe Popovici şi a procurorului Marian Gherman.

Cine are răbdare să citească întreaga odă pupincuristă anonimă, nesemnată, poate să o facă aici: http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/dna-ilie-carabulea-e-nevinovat-cine-deconteaza-arestarile-repetate-ale-omului-de-afaceri-118262.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.