Investigatii

Primăria lor, cuibuşor de nebunii ( I )

Până când D.N.A.-ul sau „celebra” ANI se vor decide să-şi facă datoria pentru care cele două instituţii sunt şi ele […]

Până când D.N.A.-ul sau „celebra” ANI se vor decide să-şi facă datoria pentru care cele două instituţii sunt şi ele plătite cu bani grei tot de la buget, noi o să continuăm să ne facem datoria de gazetari şi să informăm opinia publică despre toate afcerile mai mult sau mai puţin veroase, unele doar găinării pe bani publici, care se derulează în administraţiile locale, mai ales că descentralizarea va crea condiţii pentru fraudarea banilor publici pe plan local, mai dihai decât până acum. Cetăţenii au dreptul să ştie ce se întâmplă cu banii lor, fie doar şi pentru simplul motiv că ei au votat, ei sunt cei care şi-au ales reprezentanţii în consilii, fie ele judeţene sau locale, iar în unele cazuri datorită procesului electoral „lupii au ajuns paznici la oi”!

 Venituri consistente şi alte favoruri pentru „ciocu’ mic”

     Pentru că tot vorbim de legalitate, des invocată şi de ipocritul Iohannis, deschidem, începând cu acest număr al revistei, un dosar de investigaţii pe tema moralităţii celor care activează chiar în aparatul juridic al primăriei sibiene. Serviciul juridic, cel de la care au plecat o serie de retrocedări frauduloase pentru care fostul şef, Dorin Nistor, a fost recompensat cu promovarea în funcţia de secretar al primăriei, cu toate că este cercetat de către D.N.A. Bucureşti, a ajuns să fie condus de către Brylynskei Simona-Florina, fostă Moţoc, căsătorită în data de 29.04.2006 cu jurnalistul Brylynskei Bogdan. Acestuia din urmă, călit în ale jurnalismului la şcoala şantajiştilor arestaţi în cazul “Gazeta”, probabil că-i este ruşine cu propriul nume, deşi tatăl său, un reputat istoric din Deva, l-a făcut cunoscut în România, din moment ce şi-a scos vocala „e” din ortografia numelui, semnând doar Brylynski la ziarul ,,Sibiu Standard”. Cei doi tineri căsătoriţi au fost cadorisiţi cu o locuinţă ANL în preajma alegerilor locale de anul trecut, deoarece tătucul Klaus este atent cu slugile devotate, dar şi cu componenţii corului lăudătorilor din presa locală. De fapt, pe acelaşi principiu, alt român neaoş, domnul Bako Dragoş Zoltan, ziarist şi el, dar  la „Tribuna”, s-a aflat pe aceeaşi listă de privilegiaţi, votată pe „neve” în Consiliul Local Sibiu la şedinţa din martie 2008, la poziţia 10, cu un număr înainte de Brylynskei Simona-Florina. Asta pentru că ziarul lui nea Ilie de la Sculărie este mai citit decât cel la care lucrează soţul distinsei juriste, iar Bako cam muşca ironic de târtiţa sasului prin articolaşe cu tentă pamfletară.

Lista aprobată pentru locuinţe ANL:

1. Orlăţan Ana Lavinia                        58
2. Fleacă Gabriel Ioan                        55
3. Niţă Adrian Constantin                  55
4. Bondulescu Călin                           54
5. Crâjmar Viorel                                 54
6. Pitica Ioan Petru                             53
7. Biro Istvan                                        51
8. Nicoară Nicoleta Teodora             51
9. Tomescu Brânduşa                        51
10. Bako Dragoş Zoltan                50
11. Brylynskei Simona Florina   50

12. Coman Codruţa                           50
13. Leb Loredana Maria                     50
14. Popenţa Ovidiu                            50
15. Staroste Vasile Lucian                 50

(…)

Această listă şi criteriile care au stat la baza acordării punctajului au fost contestate de foarte multe persoane, în special de către cei înscrişi şi depunctaţi pe criterii ştiute doar de Frau consilier Fritzmann Mariana Susana, cetăţeni ce se simţeau frustraţi, pe bună dreptate, deoarece situaţia lor familială impunea prioritate în acordare unui spaţiu locativ.

Declaraţia de avere a doamnei Brylynskei Simona-Florina din 12.06.2008, de altfel modestă faţă de cele ale altor colegi din primărie, unde figurează doar un autoturism Ford fabricat în anul 2001, ne-a atras atenţia prin faptul că doamna juristă, şef de Serviciu, a avut venituri pe anul anterior declaraţiei, pe lângă salariul de 38.206 lei, şi de la ,,Asociaţia Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007″ în valoare de 7.200 lei, aproape cât bietul soţ, care a trudit, săracul, cu pixul în mână pe la ziarul său şi s-a chinuit să le dezvăluie sibienilor realităţile din oraşul lor doar pentru 8.789 de lei! Despre deturnarea banilor publici prin această asociaţie fantomă, paralelă cu primăria, dar alcătuită în mare parte din angajaţii primăriei , în frunte cu tartorul Iohannis, noi am mai scris şi au scris şi alţii, dar iată un pasaj din alt material, apărut tot în publicaţia noastră, intitulat ,,Fantastica fraudare a banilor publici – cortul de circ numit, pompos, pavilion multifuncţional”, unde se face referire la doamna jurist Brylynskei: ,,… Ar mai fi o posibilitate. De co­mun acord, firma donatoare, pri­marul Iohannis Klaus, directorul economic al primăriei Bândescu Viorica, juristul primăriei Brylyn­skey Simona (care tocmai a primit – ca răsplată? – o locuinţă A.N.L.) şi notarul Bucşa Gabriel care a autentificat actul, să declare o valoare mai mică pentru a plăti taxe mai mici la stat…Dar, atunci avem de-a face cu o primărie eva­zionistă care frustrează statul de veniturile cuvenite din tranzacţi­ile imobiliare! Pentru că iată ce în­scriere cuprinde actul de donaţie: “Subsemnatele părţi, de comun accord apreciem valoarea obiec­tului

 donaţiei la suma totală de 120.000 de EURO… însă numai în vederea stabilirii taxelor, taxe suportate de Mun. Sibiu în între­gime.” Şi mai observăm ceva inte­resant: autentificarea actului s-a taxat de notar cu frumuşelul ono­rariu de 2.290,75 lei deşi ultimul alineat al contractului precizeaza negru pe alb : “Redactat, procesat şi multiplicat de Consilier Juri­dic Brylynskei Simona Florina…” Deci primăria a dat peste 22 de milioane lei vechi numai pentru autentificare. De ce nu, doar e ba­nul public! De menţionat că Buc­şa este “notarul de casă” al Primă­riei Sibiu şi toate persoanele fizice sau juridice, care încheie contrac­te cu Primăria, sunt obligate să le legalizeze la acest notar, cercetat de DNA ca membru al mafiei imo­biliare sibiene, împreună cu Ioha­nnis şi alţi angajaţi ai Primăriei.”

Nu doar familia şefei Serviciului Juridic se bucură de privilegii, ci şi subalternele acesteia sau soţii lor au parte de acelaşi regim preferenţial, aşa cum o să citiţi în continuare, că doar mafia retrocedărilor, care a realizat averi colosale la Sibiu prin ilegalităţile puse la cale de El Padrino (,,naşul”) Iohannis şi acoliţii săi, ştie să-şi răsplătească ,,uneltele” sau să plătească tăcerea, că doar aceasta… e de aur!

 Afrodita primăriei şi al ei Hefaistos făuritor de firme

    Legendele şi miturile Greciei antice povestesc despre zeiţa frumuseţii, Afrodita, cea născută din spuma mării, apoi măritată cu fierarul zeilor, Hefaistos, veşnic infidelă sau intrigantă şi cauză directă a declanşării războiului care a dus la nimicirea Troiei.

Una dintre juristele subalterne ale doamnei Brylynskei are acest prenume, destul de rar întâlnit la românce, astfel încât eşti tentat să crezi că este doar o poreclă, mai ales că purtătoarea numelui este cu adevărat arătoasă. Afrodita Sturzu a fost folosită, imediat după angajarea ca juristă, de către primul ei şef, Dorin Nistor, pe post de iscoadă la procesele civile ale primarului Iohannis, care nu aveau nici un fel de legătură cu calitatea acestuia de primar. La fel, aceasta asista – pe banii noştri, ai contribuabililor! – la procesele penale ale escrocului Liviu Muntenu, secretarul primăriei Porumbacu de Jos, autorul falsurilor pe baza cărora familia Iohannis a luat cu japca două imobile extrem de valoroase de la statul român, dând astfel semnalul de deschidere al sezonului de furturi imobiliare prin retrocedări către falşi moştenitori. Ulterior, probabil pe baza experienţei personale acumulate, dar şi prin relaţiile create, primarul sibian a devenit ,,tăticul” mafiei retrocedărilor frauduloase. Interesant este faptul că acest Munteanu Liviu, deşi condamnat definitiv şi irevocabil la un an de închisoare, cu suspendare, deci posesor de cazier, este în continuare secretar al primăriei din Porumbacu de Jos, contrar tuturor legilor în vigoare, că doar este ocrotit de cel care s-a îmbogăţit prin falsurile pezevenghiului, Măria Sa Klaus Iohannis Întâiul, acesta conducând nu doar municipiul Sibiu, ci întreg judeţul cu acelaşi nume! Afrodita asista la aceste procese şi raporta ,,la cald” tergiversările justiţiei sibiene, păstorite de Marcel Rusu, preşedintele Tribunalului Sibiu şi prietenul la cataramă a lui Klaus cel Mare.

Iată că a sosit şi anul de graţie 2006, când, în data 24 iunie, domnişoara Afrodita Sturzu devine doamna Afrodita Grama prin căsătoria cu domnul Grama Călin-Mugur. Ginerică făcea afaceri cu Primăria Sibiu încă din anul 2003, când prin Hotătârea nr. 290 a Consiliului Local Sibiu, din data de 26.09.2003 s-a decis asocierea în participaţiune între municipiul Sibiu şi S.C. Gold Thal S.R.L. în vederea construirii unui complex agroalimentar în cartierul Valea Aurie. Administratorul firmei Gold Thal, dar şi al viitorului complex agroalimentar era Grama Călin-Mugur. Probabil că aşa s-au şi cunoscut cei doi actuali soţi Grama, chit că respectiva ,,afacere” s-a dovedit un fiasco pentru Primăria Sibiu. Dar, să nu ne precipităm cu dezvăluirile, ci să urmăm şirul evenimentelor!

La patru ani după Hotărârea nr. 290, iată ce întreba cititoarea Valeria Ilcuş pe site-ul ziarului ,,Monitorul de Sibiu”, în comentariile de la articolul intitulat ,,Primăria cosmetizează oraşul”, semnat Laura Cătuneanu, din 11.05.2007: ,, Respectuos v-aş întreba:pe când se va deschide  <prima piaţă agroalimentară privată din Sibiu>?  Pentru că cu 3 ani înainte (sau poate chiar 4) au venit cu mare hotărâre nişte oameni cu nişte utilaje  foarte primitive, au stricat locul de joacă al copiilor, au început nişte săpături, chiar şi atunci când ningea, după care staţioneaza de vreo 3 ani şi nu avem nici piaţă, nici locuri de joacă la copii. Piaţa despre care vorbesc este situată în faţa şcolii generale nr.25, cred că strada se numeste Luduş. Poate se găseşte cineva care poate da o explicaţie cât de cât plauzibilă.” Deoarece nu s-a sinchisit nimeni să-i răspundă bietei femei, încercăm să o facem noi, acum, chiar dacă între timp au mai trecut doi ani.

În primul rând, strada pe care se află şcoala nr. 25 şi piaţa fantomă – că aşa arată şi se poate constata din fotografiile realizate joi, 14 mai! – se numeşte Sibiel, nu Luduş. În ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor, greu de spus, deoarece există un litigiu între cei doi ,,asociaţi în participaţiune”!

 Soţul Afroditei sibience este mare meşter, aidoma lui Hefaistos, în confecţionat firme, doar că nu le croieşte din tablă, ca fierarul zeilor, ci prin documente înregistrate la Registrul Comerţului, fiind vorba despre societăţi comerciale. Astfel, domnul Grama Călin-Mugur administrează, pe lângă Gold Thal S.R.L. cu sediul în municipiul Sibiu, str. Fabricii, nr. 2, următoarele societăţi comerciale: Omnia Prodinvest S.R.L. (cu sediul identic, str. Fabricii, nr. 2), E.M. Invest S.R.L., Sibiu,str. Rotarilor, nr.1, Grama Constsib S.A.. şi Grama Constsib S.R.L. (ambele cu acelaşi sediu în Sibiu, str. Fabricii, nr. 2). Ultima firmă o găsiţi şi pe site-ul www.antitepari.ro, în buletinul insolvenţei din 5 iunie 2008. Este o dovadă că firmele domnului Mugur, după ce înmuguresc spontan, se ,,îmbolnăvesc” subit de deces. Relevant este şi faptul că ultimele două societăţi sunt în procedură de insolvenţă, conform dosarului nr. 28/85/2003, înregistrat în data de 25.04.2003 la Tribunalul Sibiu, care se judecă în continuare, având ultimul termen programat pentru data de 20 mai 2009.

Dar, un alt dosar este mult mai interesant, deoarece se raportează la triunghiul Mugur – Primărie – Afrodita, iar la temelia lui geme evidenţa conflictului de interese. Este vorba despre dosarul nr. 1852/85/2008, înregistrat la Tribunalul Sibiu în 14.05.2008, în care părţi sunt municipiul Sibiu reprezentat prin primar, în calitate de reclamant şi S.C. Gold Thal S.R.L., în calitate de pârât. Cum împacă Afrodita Grama, plus colegele sale de la Oficiul Juridic, ,,capra” (firma lui Mugur Grama) cu ,,varza” (Primăria Sibiu, de la care primesc salariul lunar) şi cum au decurs ostilităţile în instanţă o vă povestim în numărul următor.

 (va urma)

Departamentul de
Investigaţii Justiţiarul

 


Galerie foto:

{gallery}2009/nr2/249{/gallery}


 

1 Comment

  1. cetatean

    no las ca acum Motoc LECA Ioana ajunge administrator public la primarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.