Coruptie

PRIMARUL SIBIULUI NU A SCAPAT DE CERCETAREA PENALA

Dosarul penal nr. 270/P/2006, la care face referire domnul Ţuluş, în răspunsul său, a sosit la D.N.A. de la Parchetul […]

Dosarul penal nr. 270/P/2006, la care face referire domnul Ţuluş, în răspunsul său, a sosit la D.N.A. de la Parchetul General, Secţia D.I.I.I.C.O.T., fiind de fapt dosarul nr. 42/P/2006 de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, solicitat la Bucureşti datorită valorii foarte mari a fraudei. Este vorba de imobile în valoare cumulată de câteva zeci de milioane de euro, furate de la statul român! Acest dosar, în care s-au făcut cercetări din anul 2006, s-a prăfuit prin sertarele secţiei conduse de procurorul Doru Ţuluş timp de trei ani (!!!) pentru ca apoi să fie retrimis recent în 1 octombrie 2009 tot la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia (!) prin declinarea competenţei D.N.A…. Inadmisibil, procurorilor le-au trebuit trei ani de zile ca să-şi dea seama dacă un dosar este sau nu de competenţa lor!!! Şi, la fel de inadmisibil, un dosar care este solicitat de la un parchet din teritoriu, invocându-se lipsa de competenţă a acestuia, în final este retrimis tot acolo, ca şi cum, după trei ani, parchetul din teritoriu a devenit pe neaşteptate compatibil. Sau poate că a devenit compatibil, deoarece D.N.A. „a avut grijă” să-i scoată pe învinuiţii  principali (capii mafiei caselor din Sibiu) de sub urmărire penală în cazul infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de articolele 248, 246 şi 248 indice 1  din Codul penal. Aceste articole se referă la abuzul în serviciu contra intereselor publice şi contra intereselor persoanelor, iar 248 indice 1 reprezintă forma calificată (agravantă) a abuzului în serviciu, faptele pedepsindu-se cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Cei pe care i-am numit capii mafiei caselor din Sibiu sunt funcţionari publici şi deţineau, atunci când au fost săvârşite faptele care au păgubit statul român de valori uriaşe, următoarele funcţii: Iohannis Klaus Werner – primar al municipiului Sibiu, Nicola Iordan – secretar al Primăriei municipiului Sibiu şi Nistor Dorin – şeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Sibiu. Corupţia neîndoielnică, în care se scaldă administraţia locală din Sibiu, devine şi mai evidentă atunci când „locotenenţii” lui Iohannis, Nicola Iordan şi Nistor Dorin, deşi aflaţi sub urmărire penală, sunt promovaţi de şeful lor, acelaşi Klaus Iohannis, „il capo di tutti capi”! Astfel, Nistor este ridicat în funcţie, devenind secretar al Primăriei Sibiu, în locul lui Iordan, iar acesta se mută la Consiliul Judeţean devenind secretarul judeţului (!!!), funcţie inexistentă până atunci şi înfiinţată special pentru protejatul lui Iohannis. Pentru cei care încă nu ştiu, primarul Sibiului nu conduce doar municipiul, ci şi judeţul, preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch,  fiind un personaj şters, etnic german şi simplă marionetă la discreţia lui Iohannis, acesta din urmă fiind şi preşedinte al F.D.G.R.-ului (Forumul Democrat al Germanilor din România) din care face parte şi Bottesch ca membru al comunităţii germane din România.

Deoarece procurorul şef Ţuluş scrie foarte clar, negru pe alb, despre „SCOATEREA DE SUB URMĂRIRE PENALĂ A ÎNVINUITULUI IOHANNIS KLAUS WERNER“, nu observaţi, stimaţi cititori, că presa avidă de senzaţional nu a scris niciodată că primarul Sibiului se afla sub urmărire penală? Reporterii de televiziune, care stăteau din zori până în noapte la poarta D.N.A.-ului, de pe strada Ştirbei Vodă din Bucureşti, ca să ne arate imagini cu primarii Sechelariu, Mazăre, Gutău şi alţii chemaţi la audieri nu numai că nu l-au surprins pe primarul sibian chemat să dea cu subsemnatul, dar nici măcar nu l-au pomenit vreodată ca fiind cercetat de către D.N.A., revista noastră fiind singura care a scris despre acest adevăr. Cu toate că există „sifoane” în structura D,N.A., care au grijă să informeze presa pe căi subterane despre persoanele cercetate, „transpirând” nu doar informaţii, ci chiar şi documente sau înregistrări ale convorbirilor telefonice, care sunt strict secrete în stadiul de cercetare, iată că, „surprinzător”, în cazul Klaus Iohannis mass-media nu a primit nici o informaţie din interior. Care este explicaţia? Simplu, scurgerile de informaţii au loc atunci când persoana vizată trebuie să fie executată la comandă politică şi discreditată, chiar dacă ulterior se dovedeşte nevinovăţia anchetatului. Nu mai contează, răul a fost făcut, iar persoana în cauză este definitiv compromisă, fie doar şi pentru simplul fapt că s-au difuzat zeci de imagini cu intrarea sau ieşirea respectivului pe uşa D.N.A.-ului. În cazul primarului sibian nu s-a întâmplat aşa ceva, fiindcă el a fost aliat permanent cu cei aflaţi la putere, fie că vorbim de Adrian Năstase sau Călin Popescu-Tăriceanu. Klaus Iohannis, în loc să fie cercetat de Parchet pentru toate ticăloşiile comise – şi nu sunt puţine! – a fost efectiv ocrotit de către această instituţie şi protejat în faţa presei!

Chiar dacă tripleta Iohannis – Nicola – Nistor a fost scoasă de sub urmărire penală în privinţa infracţiunilor la care ne-am referit anterior, conform celor comunicate de domnul procuror şef Doru Ţuluş, dosarul a fost remis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, cei trei fiind, în continuare, cercetaţi penal pentru următoarele: Iohannis Klaus Werner – infracţiunile prevăzute de articolele 249, alin. 2, pct. 1, Cod penal (neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani) şi art. 9 lit. b din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale (omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, faptele se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi); Nicola Iordan infracţiunile prevăzute de articolele 249, alin. 2, pct. 1, Cod penal (încadrarea şi pedeapsa au fost prezentate mai sus); Nistor Dorin – infracţiunile prevăzute de art. 264, Cod penal (favorizarea infractorului, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 7 ani).

Pe lângă cei trei funcţionari publici, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, cercetează în acelaşi dosar şi următoarele persoane: Braune Stephan Max Johannes (om de afaceri şi vicepreşedinte P.D.-L. Sibiu), Bucşa Radu Gabriel (notar public), Suciu Dorin (avocat), Tuluc Gheorghe (fost viceprimar al Sibiului în mandatul 2000 – 2004),  Giura Mircea, Ţanea Maria şi Irimie Cornelia (funcţionari publici în Primăria Sibiu la vremea comiterii faptelor).

Faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) nu a comunicat reclamantului Marinescu Marius Albin semnatar al unei plângeri penale ajunsă la D.N.A. (dosarul 5/P/2007, pomenit în răspuns), dar şi autor al acestui articol soluţia din dosarul respectiv privind scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului Klaus Werner Iohannis şi a celorlalţi pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice şi contra intereselor persoanelor în formă calificată, reclamantul fiind lipsit astfel de posibilitatea atacării acestei soluţii în termen legal, constituie o abatere de la procedura legală şi un abuz al procurorului şef de secţie, Doru Florin Ţuluş.

Marius Albin MARINESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.