Dosar Justitiarul

PRIMARUL SIBIULUI – ÎNTRETINUT DE SOTIE?

    Cred că sunteţi de acord că nu oricine poate să achi­ziţio­neze, în câţiva ani, 6 case  – toate aflate […]
    Cred că sunteţi de acord că nu oricine poate să achi­ziţio­neze, în câţiva ani, 6 case  – toate aflate în zone centrale. Mai mult, din "modestele" sa­larii ale unui funcţionar public şi ale unei profesoare, numai în ultimele 12 luni harnicul nos­­tru primar a reuşit să achi­zi­ţio­neze, pe strada Măgura, două imo­bile, la nr. 9 şi 11, în suprafaţă totală de 204,26 mp (conform declaraţiei de avere de pe site-ul Primăriei Sibiu). Paradoxal, din aceeaşi sursă aflăm că, pentru această achi­ziţie, domnul primar a plătit "imensa" sumă de 32.000 euro (16.000 euro pentru fiecare din cele două imobile), apro­xima­tiv preţul unei garsoniere dintr-un cartier mai rezonabil din Sibiu. Dar, oricum ai aduna salariile declarate, plus ve­ni­turile obţinute din închirieri, nu rezultă nici măcar suma – sub­evaluată! – dată pe cele două case achiziţionate anul tre­cut! Başca  faptul că cei doi soţi – copii nu au! – au trebuit să mănânce, să plătească  uti­lităţi (gaz, lumină, telefoane, etc.) şi au mai făcut, tot anul trecut şi un con­cediu exotic în Caraibe, pe care îl bisează chiar în zilele în care dum­neavoastră citiţi rândurile acestea.
    Deşi politica P.S.D.-ului a fost pe deplin hulită de mai ma­rii conducători ai altor par­tide politice, iar P.S.D.-ul s-a simţit împroşcat de ruşine, când s-a vehiculat, în lung şi-n lat, lozinca "Năstase 7 case", edilul sibian pare că se stră­duieşte din răsputeri să-l ajun­gă din urmă. Probabil că ar fi reuşit performanţa, dacă nu pierdea în instanţă imobilul de pe str. G-ral Magheru nr. 35, pentru ca­re s-a judecat ani de zile. Acest imobil a fost furat de familia Iohannis prin fals în declaraţii şi uz de fals, iar certificatul de moştenitor ob­ţinut prin vehicularea respec­ti­ve­lor documente mincinoase a fost anulat printr-o sentinţă de­finitivă şi irevocabilă a Curţi de Apel Braşov. Pentru lo­cuin­ţa din str. N. Bălcescu nr. 29, obţinută în baza aceluiaşi certificat de moştenitor anulat de instanţa braşoveană, pro­ce­sele trenează, deşi pierderea acestui imobil de către pro­prietarul-impostor Iohannis este inevitabilă, dar mai este de muls chiria obţinută de la banca Raiffeisen! Apropos, cine şi când va recupera aceas­tă chirie obţinută timp de 7 ani de către falsul proprietar, din moment ce statul român a fost şi este proprietarul real al imobilului, iar bani din în­chi­riere i se cuvin lui, nu unor hoţi, care efectiv au furat aceas­tă casă?  Mai mult, pe site-ul Primăriei Sibiu, spaţiul ocupat de banca menţionată mai sus şi încă un spaţiu lipit de aceasta, de unde Iohannis a evacuat abuziv singura biblio­tecă publică privată din Româ­nia, figurează ca… un aparta­ment!
    Dovada că are aptitudini de  bun administrator este şi faptul că, deşi în perioada 1992-2001 a mai achiziţionat 3 apar­ta­men­te şi o casă (pe străzile N. Băl­­ces­cu nr.29, Someşului 13, Bâlea 29 şi Pedagogilor 14), nu a cheltuit nici un leu din ba­nii depuşi în conturi bancare!!!    
    Nu ştim care dintre funcţii  i-a fost benefică domnului pri­mar:  cea de profesor la Ag­ni­ta, in­s­pec­tor şcolar general sau totuşi ultima – cea de la pri­mărie?!
    Cu toată deschiderea şi transparenţa de care dă dovadă dl.Iohannis, salariul soţiei sale – profesoară la Colegiul Na­ţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu – este confidenţial! Aflăm însă că toate bunurile primarului aparţin… soţiei! Trăiască matriarhatul!
Mă duce gândul la miile de profesori şi la sindicatele din învăţământ: de ce mai au oa­me­nii ăştia nevoie de măriri salariale, dacă familia Ioha­nnis, dascăli la bază amândoi, au atâtea realizări certe?
    Recunoaşte domnul primar că vreo câteva mii de euro le ob­ţine prin închirierea spa­ţiului excedentar – că doar nu o să stea omul în toate 6 casele deodată?! Nu trebuie să fi profesor de matematică pentru a face nişte simple calcule.
Nu putem afirma că pri­ma­rul ar fi fraudat ceva. Ne gândim numai că dânsul "a uitat" să menţioneze câştigu­rile obţinute din diferite tran­zac­ţii cu terenuri şi bunuri, care au fost repede revândute, în buzunarul său rămânând doar profitul. Substanţial! Oare care o fi realitatea? Zi­ceam şi noi, aşa, mai ales că multe persoane s-au plâns că ele nu au putut cumpăra teren   cu 1 euro/mp, la fel ca domnul primar…
    Observăm, de asemenea, că domnului primar nu-i plac autovehiculele. Din 2000, de când este conducătorul obştii noastre, domnia sa nu a trecut în declaraţia de avere nici o maşină. Cu toate că, în res­pectivul formular,  punctul IV prevede "cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de referinţă, din partea unor persoane, organizaţii etc.", primarul Sibiului nu suflă nici un cuvinţel despre BMW-ul oferit de sponsorul Capitalei Culturale Europene.
Pe lângă faptul că este pri­mar, domnul Iohannis este pre­şe­dintele Forumului Democrat al Germanilor din România, membru fondator al Fundaţiei "Samuel von Brukenthal". În această calitate şi datorită in­fluenţei pe care o generează, Io­hannis nu s-a dat la o parte de la nimic, pentru a obţine, pentru etnicii germani reveniţi după ani buni în Sibiu, imobile şi bunuri la care aceştia  nu mai aveau dreptul.
    Lipsa de cultură generală a multor sibieni şi-a spus cu­vân­tul. Altfel ar fi ştiut un vechi dicton, care spune că "nu ori­cine îşi dezveleşte dinţii, zâm­beşte"! Aşa, electoratul a fost indus în eroare de zâmbetul foto­genicului candidat.
Nu-mi vine  să cred că poţi să rămâi cu zâmbetul pe buze, când dai familii afară din case, când evacuezi spitale, grădi­niţe, şcoli, aşezăminte cultu­ra­le sau, mai rău, când oamenii îşi dau foc în faţa Primăriei, de disperare, de sărăcie, de ne­dreptate!
Şi dacă tot v-a votat elec­toratul, domnule primar, daţi-le o lecţie concitadinilor, învă­ţaţi-i şi pe ei cum să trăiască bine, cum să eludeze legea, sau cum să trăiască fără mâncare! Ori cum să facă fel de fel de tranzacţii "profitabile", pentru a-şi cumpăra şi ei o căsuţă măcar, nu mai multe!
    Pe această cale vă promitem că dacă ne veţi dezvălui se­cre­tul dumneavoastră de pros­pe­ritate, noi ne vom cumpăra ca­se numai în cartiere mărginaşe. Pe cele din centru, vi le lăsăm dumneavoastră!

Dan FLORESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.