Internet

Primarul Iohannis a decontat 1,5 tone de combustibil pentru doua zile

  Însă, documentele arat că primarul Iohannis a fost invitat la Paris pentru doar două zile, la dineuri şi recepţii […]

 

Însă, documentele arat că primarul Iohannis a fost invitat la Paris pentru doar două zile, la dineuri şi recepţii nu şi la discuţiile oficiale. Chiar şi aşa, Iohannis a decontat contravaloarea a 1,5 tone de combustibil, cât a scos din casierie.

Cu maşina la Paris

Potrivit invitaţiei semnate de Bertrand du Vignaud, preşedintele World Monument Fund Franţa, primarul Klaus Iohannis a fost invitat să participe în zilele de 24 – 25 noiembrie la câteva recepţii care includeau un cocktail, o cină, o masă de prânz şi o vizită la o expoziţie. În aceste condiţii, primarul Sibiului a preferat maşina în locul avionului şi a plecat la Paris în data de 22 noiembrie. Conform informaţiilor oferite de Biroul de Presă al Primăriei Sibiu „O singură persoană a fost delegată la acest eveniment”. Cu alte cuvinte, primarul a plecat singur la volan, cale de aproape 4000 km, alegând astfel calea cea mai costisitoare şi mai lungă, fapt care lansează în mod firesc întrebarea dacă primarul a fost la Paris sau şi în vacanţă?

Trei date … oficiale

Solicitat să ofere detalii despre deplasarea la evenimentul World Monument Fund de la Paris, primarul municipiului Sibiu s-a bâlbâit, apoi a refuzat să răspundă precis, pentru ca în final să recunoască adevărul din documente. În prima fază, Iohannis a informat că evenimentul s-a derulat în perioada 22 – 29 noiembrie, apoi în 23 – 26, patru ca în final să se constate că evenimentul s-a derulat în 24 şi 25 noiembrie. În aceste condiţii, nu doar contravaloarea uriaşă a combustibilului şi şi diurna încasată pentru cele şapte zile, de 245 euro, a fost încasată ilegal.

Decontul a fost făcut

Conform informaţiilor oferite de Biroul de Presă al Primăriei Sibiu, „decontul pentru deplasarea domnului primar la Paris la întrunirea “World Monuments Fund” a fost efectuat imediat după întoarcerea domnului primar din delegaţie”, aşa încât, Klaus Iohannis a pierdut la salariu patru zile dat fiind concediul obligatoriu fără plată dispus de Guvernul Boc, dar a încasat 1719 euro dintr-o deplasare inutilă. Lipsa de rezultate a evenimentului este demonstrată şi de slaba mediatizare a vizitei, în comparaţie cu oricare altă ieşire din ţară a primarului.

Solicitat să justifice cu documente decontul pentru deplasare, Iohannis refuză însă răspunde că “taxele de autostradă decontate sunt cele percepute şi aprobate de autorităţile din ţările tranzitate” şi că “numărul de kilometri decontaţi corespunde cu numărul de kilometri calculaţi între cele două destinaţii: Sibiu – Paris”. Cu alte cuvinte, Iohannis a efectuat distanţa de 1928 km Sibiu – Paris şi retur cu maşina, având un consum de 37 litri/100 km. Aceasta în condiţiile în care un drum cu avionul dus-întors ar fi costat cel mult 500 de euro. Dar chiar şi cu maşina, decontul nu poate să depăşească 600 – 700 euro, la un consum mediu de 15 – 17 l/100 km.

Americanii sunt puţin surprinşi

Solicitaţi să ofere detalii despre evenimentul desfăşurat la Paris în 24 – 25 noiembrie, organizaţia mamă a World Monuments Fund a răspuns cu surprindere că evenimentul nu a avut o importanţă deosebită. “Am căutat să aflu detalii despre evenimentul World Monuments Fund Europa însă nu am găsit nimic relevant”, declară Holly Evarts, directorul de comunicare al WMF din New York. “Voi încerca să aflu mai multe detalii despre acest eveniment şi voi reveni dacă va fi cazul”, a mai spus Holly Evarts în ianuarie 2010, dar, în mod firesc, nu a mai avut ce alte detalii să ofere.

Pentru că apreciem abuziv refuzul şi comportamentul primarului Klaus Iohannis, aşa cum am atenţionat Primăria Sibiu, ne vom rezerva dreptul de a solicita în instanţa de contencios administrativ documentele justificative prin intermediul cărora a fost realizat decontul în sumă totală de 1719 euro.

Dan TOMOZEI, „Dacii liberi” (http://www.daciiliberi.ro/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.