Atitudini

Primarii Klaus Johannis şi Dumitru Nicolae se aseamănă în destul de multe privinţe

De cînd cu decăderea Guvernului Boc 2, ecranele televizoarele au fost monopolizate de un nene din Sibiu, pe nume Klaus […]

De cînd cu decăderea Guvernului Boc 2, ecranele televizoarele au fost monopolizate de un nene din Sibiu, pe nume Klaus Johannis, căruia i s-a făcut o promovare puţin-zis agresivă pentru funcţia de prim-ministru al guvernului care nu este. Partide, politicieni mai mult sau mai puţin perverşi şi analişti aflaţi în soldă la moguli au încercat să acrediteze ideea că fără Klaus Johannis în fruntea guvernului nu avem nici o şansă să apucăm revelionul. Dacă Primarul Sibiului Klaus Johannis poate să ajungă premier, după cum îi tot promite candidatul PNL Crin Antonescu, consider că la fel de multe şanse de reuşită ar avea şi Dumitru Nicolae (dacă ar fi nominalizat), şi asta nu doar pentru că este primar. Stînd drept şi judecînd strîmb, ajungem la concluzia că Johannis şi Nicolae au destul de multe lucruri în comun, cum ar fi:

1. Amîndoi au 9 ani de mandate. Atît Johannis, cît şi Nicolae au fost aleşi ca primari, în anul 2000. Şi de atunci sînt realeşi ca la Congres. E drept că Nicolae nu a cîştigat niciodată alegerile din primul tur cu 90% din voturi, aşa cum a reuşit Johannis, dar nu-i timpul pierdut. În 2012, Nicolae, dacă îl va lăsa inima să candideze din nou, ar putea să fie votat chiar şi de 107% dintre gălăţeni.

2. Au lucrat doar la stat. Klaus Johannis şi Dumitru Nicolae nu au lucrat în viaţa lor în mediul privat. Au fost bugetari de cînd mama i-a făcut, cum se spune. Johannis a fost profesor de fizică, după care a fost angajat de sibieni în funcţia de Primar. De cealaltă parte, Nicolae a muncit o viaţă în Sidex (fost CSG, actualmente ArcelorMittal), după care s-a aşezat confortabil în primărie, la etajul 1, primul pat pe stînga.

3. Amîndoi urăsc sportul. Ca primari, Johannis şi Nicolae nu dau nici doi bani pe sport. De exemplu, Sibiul este cunoscut doar prin echipa de baschet CSU Atlassib Sibiu, dar aici vorbim despre un club privat, care este susţinut de municipalitate doar cu sfaturi. În Sibiu nu există fotbal de performanţă, volei sau handbal, deşi oraşul nu este tocmai mic, avînd 155.000 de locuitori, potrivit Wikipedia. Galaţiul, în schimb, are o trupă de fotbal în prima ligă, echipă competitivă de volei (fete) şi campioni europeni la popice (ICMRS), dar primăria lui Nicolae nu are niciodată bani să susţină mişcarea sportivă. Nici măcar cu sfaturi. Ca simpli cetăţeni, Johannis şi Nicolae fac, însă, sport. Sibianul este înnebunit după ciclism, în timp ce gălăţeanul bagă (băga) jogging pe faleză, de nebun, la 7 dimineaţa.

4. Ambii au dosare la DNA. Ca primari, Johannis şi Nicolae au ajuns în atenţia procurorilor DNA, ba pentru neglijenţă în serviciu, ba din cauză că au girat hoţii de mare anvergură. Dar asta nu înseamnă automat că sînt primari penali, ci doar că nu au ştiut să-şi ascundă bine urmele.

5. Nici Johannis, nici Nicolae nu au copii. Primarul Sibiului şi Primarul Galaţiului au dat din buci la viaţa lor, dar fără rezultat pe tabela de marcaj. Dacă Johannis mai are şanse să aibă urmaşi, avînd doar 50 de ani, Nicolae, la cei aproape 70 de ani ai lui, nu se mai poate risca nici la Viagra, căci este operat de inimă.

Iulian Grosu

(http://www.antidotul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.