Colimator

Presedintele Tribunalului Sibiu, clementă pentru un infractor condamnat

Profil de infractor Numele: PERELLI Prenumele: ANGELO Tatăl: Mario Mama: Madalena Data naşterii: 22.11.1950 Localitate: Marta (Viterbo) Act de identitate: […]

Profil de infractor

Numele: PERELLI

Prenumele: ANGELO

Tatăl: Mario

Mama: Madalena

Data naşterii: 22.11.1950

Localitate: Marta (Viterbo)

Act de identitate: C.I. seria AN nr. 2892761 emis la data de 14.07.2007 de autorităţile italiene.

Ultimul domiciliu în România: Sibiu, Aleea Fraţii Buzeşti, nr. 12, bl. 11, ap. 44.

Ocupaţia: om de afaceri asociat în peste 15 firme în România.

Infracţiuni comise pe teritoriul României: operaţiuni interzise cu metale preţioase, instigare la fals intelectual, fals material în înscrisuri, uz de fals, înşelăciune şi alte infracţiuni privind înregistrările contabile.

Cazier judiciar: Decizia penală nr. 777 din 19 decembrie 2002 a Curţii de Apel Alba Iulia (dosar 5775/2002), care îl condamnă pe Perelli Angelo la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare, plus interzicerea unor drepturi cetăţeneşti pentru o perioadă de doi ani. Definitivă şi irevocabilă.

Situaţia privind executarea pedepsei: se sustrage de la executarea pedepsei în regim de privare de libertate.

Aceasta este fişa personală a italianului venit la tras „tunuri” în România, în scopul clar al îmbogăţirii personale. Antonio Perelli nu numai că zburdă în libertate prin România, dar se vrea şi cu cazierul curat.

Tupeul infractorului Perelli Angelo nu se opreşte doar aici, la sustragerea de la executarea pedepsei şi la solicitarea de radiere a cazierului. Deşi condamnat la închisoare şi cu interdicţie de drepturi cetăţeneşti, infractorul italian a semnat acte oficiale şi  a înfiinţat societăţi cu largul concurs al justiţiei sibiene „patronată” de combinatorul Marcel Ioan Rusu, judecător şi preşedinte al Tribunalului Sibiu, fost candidat la Consiliul Superior al Magistraturii. Fiind sesizat, personal, printr-o adresă semnată de către un sibian despre toate aspectele legate de numitul infractor Perelli Angelo, semnalate şi de noi mai sus, Marcel Rusu s-a spălat pe mâini, precum Pilat din Pont şi a pasat responsabilitatea răspunsului pe umerii vicepreşedintelui Tribunalului,  doamna judecător Adina Cosma. Aceasta vine cu un răspuns halucinant, care este departe de a soluţiona sesizarea şi este departe de fondul problemei. Doamna judecător face pe secretoasa şi invocă interesul legitim în accesul la dosare, calităţi procesuale şi alte abureli, la care de obicei amărăşteanul de rând ia din prima praful în ochi, nefiind familiarizat cu limbajul din lemn de fag al magistraţilor sibieni.

Răspunsul doamnei vicepreşedinte a Tribunalului Sibiu (facsimil) este paralel cu cele sesizate de petent, iar acesta revine cu o altă adresă, în care precizează, în clar, că solicitat nici un fel de informaţii din dosare, ci s-a referit doar la Decizia penală nr. 777 din 19 decembrie 2002 a Curţii de Apel Alba Iulia şi la aplicarea acesteia în practică de către Secţia Urmăriri Penale a Tribunalului Sibiu. Mai mult, petentul arată, în continuare, că infractorul a profitat de indulgenţa justiţiei sibiene, care în loc să-l încarcereze urgent, conform sentinţei definitive, i-a permis să zburde în libertate şi să mai săvârşească în continuare alte infracţiuni. Acestea au culminat cu auto-înscăunarea lui Perelli Angelo ca acţionar majoritar într-o societate comercială pe acţiuni, calitate decisă de unul singur, fără consimţământul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), dar legiferată printr-o decizie a unui judecător al aceluiaşi Tribunal Sibiu. Un infractor condamnat la închisoare, în loc să-şi zdrăngăne gamela de gratiile penitenciarului Aiud, semnează acte oficiale şi se proclamă din proprie iniţiativă mare şef într-o firmă care devalizează la greu statul român. Doamnelor şi domnilor, asistăm la nişte evenimente spectaculoase, mai ceva ca în romanul „Marile speranţe” al lui Charles Dickens,  unde un puşcăriaş evadat sponsoriza un tânăr ca să-l introducă în înalta societate!

În articolul intitulat „Italian condamnat la închisoare şi uitat in libertate”, publicat în „Justiţiarul sibian” din 1 februarie a. c., scriam următoarele: „…gaşca de „agricultori” italieni, din care face parte şi Angelo Perelli, a avut nenumărate procese în ţara noastră, procese a căror soartă au încercat să o decidă prin trafic de influenţă. Au ajuns cu intervenţiile până la Franco Frattini, pe vremea când acesta era comisar european pentru Justiţie. Pe plan local, conform unei surse din magistratura sibiană, fostul prim-procuror Florin Apostu, actualmente arestat şi judecat pentru acte de corupţie, şi judecătorul Marcel Rusu, preşedintele Tribunalului Sibiu, au fost poftiţi de către aceşti oameni de afaceri italieni să-şi petreacă concediile în Italia. Persoana care ne-a dat informaţia nu ştie dacă cei doi magistraţi au şi dat curs acestor invitaţii. Dar, după cum o să vedeţi mai jos, modul în care Angelo Perelli a fost şi este, în continuare, protejat de justiţia şi poliţia sibiană, ne determină să credem că cei doi şefi din Palatul de Justiţie au acceptat invitaţiile.” Nu s-a schimbat absolut nimic, doar că în acest articol vedeţi mai sus, nu „mai jos”, felul în care Angelo Perelli este ocrotit în continuare de autorităţile sibiene, care eludează efectiv o sentinţă penală definitivă şi evită să-l aresteze pe acest infractor condamnat la închisoare. La ultima petiţie a sibianului revoltat că italianul infractor Perelli Angelo fentează legile româneşti şi se sustrage făţiş – chiar sub ochii magistraţilor sibieni! – de la executarea pedepsei cu închisoarea, înregistrată în 10 mai 2011 la Registratura Tribunalului Sibiu şi adresată tot preşedintelui Marcel Rusu, acesta din urmă nu numai că nu a binevoit să răspundă, dar nici măcar nu a mai catadicsit să-i paseze obligaţia de a răspunde adjunctei sale.

Doina DAMIAN

2 Comments

  1. Victor

    Cum as purea gasi aceasta persoana (Perelli Angelo) mi-a creat si mie unele probleme dar nu e de gasit. As aprecia amabilitatea ceui care ar putea sa-mi dea relatii. Eu il caut in legatura cu firma Perelli Angelo PFA
    Multumesc

    • Anonim

      Il puteti gasi pe morilor 17B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.