Observator

Presa sibiană continuă să manipuleze electoratul, intoxicându-l cu informaţii false

Este demn de menţionat că această premiere teatrală a avut loc la cinci zile după publicarea articolului nostru intitulat „Municipiul […]

Este demn de menţionat că această premiere teatrală a avut loc la cinci zile după publicarea articolului nostru intitulat „Municipiul Sibiu codaş la accesare de fonduri structurale. Primarul Klaus Iohannis a preferat să ne facă datori la bănci!”,  apărut în „Justiţiarul sibian” din data de 18 mai.
„Tribuna”, acest ziar jalnic, condus de familia Biţu, scris agramat şi neprofesionist de către mercenari fără talent, fierbe la foc mocnit oala cu osanale pentru Iohannis  de mai bine de un deceniu. Primarul a fost şi probabil a rămas un partener de afaceri al patronului ziarului, Ilie Carabulea, care tocmai îşi petrece concediul la loc liniştit şi în siguranţă, după zăbrele. Nu ne bucurăm de condamnarea şi întemniţarea acestuia şi de aceea nici nu am comentat evenimentul. Noi ne-am luptat cu Carabulea şi am făcut dezvăluiri despre ilegalităţile acestuia, în cârdăşie cu primarul Klaus Iohannis, când conducătorul „imperiului” Atlassib era un om puternic şi nu îndrăznea nimeni „să-i sufle în ciorbă”. Revista noastră, la fel ca în ringul de box,  nu loveşte  oamenii  căzuţi la podea, aşa cum fac mardeiaşii de cartier. Este şi aceasta o dovadă de caracter, de la care ar putea lua exemplu şi restul presei sibiene.
Între cele două apariţii ale materialelor laudative şi mincinoase, din „Turnul Sfatului” şi „Tribuna”, noi am pu­blicat în revista noastă, din 29 mai, articolul „Reacţia tembelă a Primăriei Sibiu, în urma unui articol din Justiţiarul sibian”. În acel material de presă desfiinţam  argumentat şi  cu lux de amănunte cacealmaua „premierii” pentru  „merite deosebite în dezvoltarea locală prin intermediul atragerii de fonduri structurale”, în fond un „premiu” oferit de o necunoscută agenţie de PR (Public relations), care a organizat un târg într-un obscur hotel din Bucureşti pentru a-şi vinde produsul publicitar: „Cartea Primăriilor din România”. Iată ce spuneam atunci despre enorma sumă de 128 milioane de euro, fonduri nerambursabile accesate de Primăria Sibiu, cifră ireală avansată de propagandiştii lui Iohannis prin intermediul presei locale cu ocazia „premierii”: „Suma de 128 milioane de euro (calculată de Primăria Sibiu) este departe de suma reală comunicată de IPP de doar 3.605.041 euro, care clasează Sibiul în fruntea plutonului de codaşe, după acesta urmând doar urmă­toarele reşedinţe de judeţ: Satu Mare ( cu doar 2.582.195 euro, fonduri structurale accesate), Slobozia (472.641 euro), Călăraşi (250.482 euro) şi ultima: Giurgiu (0 euro). Suma fantastică avansată de „magnifica” Primărie Sibiu: 128.000.000 de euro depăşeşte cu mult până şi pe prima reşedinţă de judeţ din clasament, Iaşi, care a accesat fonduri structural în valoare de „doar” 75.106.259 de euro!!! Bilanţul întocmit de IPP se află la această adresă de internet: http://www.ipp.ro/pagini/capacitatea-351i-implicarea-administr.php”
Ca să nu mai existe dubii, ne-am permis să apelăm chiar la Institutul pentru Politici Publice (IPP), cei care întocmiseră studiul în care Primăria Sibiu apărea printre municipiile reşedinţe de judeţ codaşe la accesarea de fonduri europene nerambursabile. Iată ce răspuns am primit:
– analiza IPP priveşte numai 5 programe operaţionale (POSDRU, POR, PODCA, POSCCE, POS Mediu) şi nu alte finanţări europene precum Phare, ISPA sau fondurile pentru agricultură
– la POS Mediu nu au fost luate în considerare proiectele operatorilor regionali pe apa, întrucât acestea acoperă un judeţ şi nu doar municipiul Sibiu (aici SC Apa Canal SA are un proiect de 322.483.325 lei)
-pe tot parcursul analizei, se face referire strict la fondurile europene atrase printr-un proiect, şi nu la valoarea totala a acestuia (care include şi co-finanţarea de la bugetul de stat, de la bugetul local, cheltuielile neeligibile, etc.)
– informaţiile privind proiectele contractate au fost furnizate de către Autorităţile de Management, conform cărora municipiul Sibiu a accesat prin POS CCE – 1.373.624 lei (finanţare UE), POR – 13.383.486,76 lei (finanţare UE) şi PODCA – 456.162 lei (finanţare UE). Total – 15.213.272,76 lei (3.605.041 euro)

Sper ca informaţiile furnizate sunt de natură să clarifice aspectele sesizate de dumneavoastră.

Cu respect,
Elena Iorga
Director de programe Institutul pentru Politici Publice

Nu mai este nimic de comentat, deoarece răspunsul primit constituie  dovada că noi am avut dreptate şi că sibienii sunt minţiţi permanent de mass-media, la fel cum erau minţiţi şi pe vremea comuniştilor. Aşa că, pervertitele publicaţii şi posturi de televiziune sau radio sibiene, obediente faţă de dictatorul local, pot să-şi afişeze la sedii lozinca mobilizatoare, care-i defineşte: „Klaus Iohannis pentru noi este Ceauşescu doi!”

Doina DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.