Periscop

POVESTEA JURNALIŞTILOR SIBIENI CARE S-AU SĂTURAT SĂ MUNCEASCĂ ÎN ROMÂNIA ŞI AU PLECAT SĂ ,,TOARNE” PLOZI ÎN SPANIA

Pe Sebastian David l-am cunoscut cu foarte mulți ani în urmă. Pot spune că am făcut ucenicia împreună la prima […]

Pe Sebastian David l-am cunoscut cu foarte mulți ani în urmă. Pot spune că am făcut ucenicia împreună la prima și adevărata școală de presă, Rondul de Sibiu. El era fotoreporter, iar eu reporter de teren. Ulterior, el a profitat de alte oportunități apărute în presa scrisă, însă eu am rămas fidel ziarului la care m-am format și m-am desăvârșit din punct de vedere profesional, dar cu toate astea am rămas amici. Chiar dacă Seba, așa cum îi spuneam ex-fotoreporterului, nu reușea să încropească un text decât în câteva ore, șefii săi ironizându-l mereu din această cauză (îi sugerau să înceapă să scrie un articol înainte ca evenimentul să se producă!) acesta a ajuns să conducă subredacția din Sibiu a cotidianului Adevărul. Din respectiva postură, în urmă cu doi ani și-a luat lumea în cap și pe iubita sa colegă de breaslă, Jeanina Vlad și au emigrat în Tenerife.

Efectiv, și-au vândut toată bruma de agoniseală din România și, la peste 30 de ani au luat-o de la zero într-o țară străină pentru ei din toate punctele de vedere. Au trăit, precum în semisălbăticie, adunând haine și alte lucruri trebuincioase de prin tomberoane și viețuind de azi pe mâine din peștii și crustaceele pescuite de capul familiei. Cel mai tare job al lui Je (e vorba de Jeanina Vlad, cea care între timp i-a devenit soție lui Seba) a fost acela de prezentare de costume de baie. În rest…sex la greu, așa după cum recunoșteau singuri, doar-doar va veni pe lume un bebeluș care să le asigure (prin alocația substanțială acordată de statul spaniol) existența.

Și iată că minunea s-a întâmplat zilele trecute, când s-a născut Yago Alexander, primul copil din viața cuplului și singurul care de-acum va aduce, în mod regulat, bani în casă. Dar chiar și aducerea pe lume a micuțului a reprezentat o adevărată aventură. Neavând un job stabil, părinții n-au putut fi incluși până acum într-un sistem medical, astfel că Je a născut sub apă, în cadă, după 15 ore de travaliu, asistată fiind doar de soțul său Seba, cel care a și tăiat cordonul ombilical al propriului fiu! Eu găsesc că e o poveste de viață incredibilă care “bate” cu mult filmul și poate o “rețetă” de fericire pentru toți cei ce au o doză de nebunie în cap… vecină cu inconștiența.

Ion GÎRNOD

Sursa: http://iongirnod.blogspot.ro/2012/02/povestea-incredibila-celor-doi.html

1 Comment

  1. oana

    Felicitari pentru articol. Nici nu e de mirare ca ati ramas fidel ziarului la care v-ati format si, intr-adevar, desavarsit. Mai desavarsit de atat probabil ca nu puteti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.