Atitudini

PNTCD face lobby pentru infiintarea unui Fond Monetar European

Nu numai România se confruntă în prezent cu dificultăţi ale balanţei de plăţi, ci şi alte ţări membre UE din […]

Nu numai România se confruntă în prezent cu dificultăţi ale balanţei de plăţi, ci şi alte ţări membre UE din estul Europei, la care se adaugă şi Grecia, ţară care se vede nevoită să refinanţeze în următoarele luni datorii de 30 de miliarde de euro. „Apelul la Fondul Monetar Internaţional al unor ţări din UE riscă să slăbească încrederea în capacitatea pieţei comune europene de a găsi soluţii pentru depăşirea problemelor. PNŢCD va susţine în structurile Partidului Popular European înfiinţarea unui Fond Monetar al Uniunii Europene”, a mai precizat preşedintele PNŢCD.
Fondul Monetar European ar trebui să fie finanţat de ţările din Zona Euro şi să acţioneze precum Fondul Monetar Internaţional, acordând împrumuturi în baza unor reguli care vor fi stabilite la nivelul Uniunii. Această situaţie ar conduce şi spre surmontarea dificultăţilor care au apărut de fiecare dată când o ţară membră UE a apelat la Fondul Monetar Internaţional, dificultăţi specifice unor politici monetare diferite la nivelul FMI, comparativ cu UE.
„Din discuţiile pe care le-am avut recent cu reprezentanţii SME Union, organizaţie patronală asociată Partidului Popular European, a rezultat sprijinul de care se bucură ideea înfiinţării Fondului Monetar European în mediile de afaceri europene. Consider că stabilitatea în ţările Uniunii Europene, ameninţată în prezent de criza economică, presupune măsuri comune şi nu rezolvări individuale”, a mai subliniat preşedintele PNŢCD, Marian Petre Miluţ.
12 februarie 2010
Biroul de Presă al PNŢCD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.