Suntem cu ochii pe voi!

Pildele şi pozele doamnei Iohannis

Din când în când, când vreau să ies din tumultul vieţii politice şi ştirile care se succed cu rapiditate pe […]

Din când în când, când vreau să ies din tumultul vieţii politice şi ştirile care se succed cu rapiditate pe micile ecrane, intru pe pagina de facebook a preşedintelui Iohannis şi mă liniştesc citind în stil prezidenţial declaraţiile acestuia, după care casc şi mă culc liniştit. Deunăzi tastând numele Iohannis pentru a intra pe pagina sa, am constatat că a mai apărut un nume Iohannis pe lista respectivă şi bineînţeles era vorba despre primadonna României, doamna Carmen Iohannis. Curios nevoie mare să văd ce cuprinde această nouă pagină -nouă pentru mine- am constat că este plină de poze şi pilde şi cum sunt convins că mai sunt şi alţii care nu au sesizat această pagină plină de pilde şi poveţe, m-am gândit să fac un colaj de promovare a puseurilor şi panseurilor doamnei Iohannis, ca să ştie tot românul cum gândeşte şi ce apreciază soaţa preşedintelui ţării. Să fiu sincer, deşi nu ar fi trebuit, am fost surprins de unele lucruri aflate cu această ocazie.  Ce am aflat?
Am aflat în primul rând de ce nu prea vorbeşte domnul preşedinte, pentru că una din fotografii este însoţită de următorul text :
„Omul învaţă mai întâi să meargă şi să vorbească. Cu timpul, învaţă să stea liniştit şi să-şi ţină gura.”— Marcel Pagnol

1.Omul invata mai intai sa vorbeasca
Apoi am aflat ceva ce nu ştiam şi anume de ce rata de natalitate în România este atât de “mare”. Doamna Iohannis ne spune ce trebuie să facă toate cuplurile, citând-o pe Cecil Myers :

“O căsnicie reuşită constă întotdeauna dintr-un triunghi: bărbatul, femeia şi Dumnezeu”– Cecil Myers.

3. O CASNICIE FERICITA
Citind această pildă mă întreb dacă doamna Carmen crede că toate femeile vor face copii cu Domnul, ca Fecioara Maria, sau îi îndeamnă pe români să facă rugăciuni, nu copii.

Doamna Iohannis consideră că dacă domnia sa nu a făcut copii, ar trebui ca nimeni să nu mai facă pentru că aşa e bine. După domnia sa, copilul nu are ce căuta şi nu aduce nimic bun într-o familie este suficient să ai o icoană în casă, că mă îndoiesc că Dumnezeu stă personal la masă cu domnia sa. Cine-i mic şi bea lăptic în familia Iohannis? Dumnezeeeeeeeeeeeeeeeu!Şi când mă gândesc că dacă soacra prezidenţială ar fi aplicat  ce spunea doamna Myers nu am fi avut fericirea să gustăm din înţelepciunea doamnei profesoare, parcă îmi vine să pomenesc şi eu ceva despre Dumnezeu.

Îmi amintesc că pe vremuri, când în România nu prea se găseau prezervative şi un alt cuplu prezidenţial ne îndemna să facem ca ei, fetele mai iubăreţe se rugau la icoana Sfintei Maria cam aşa: “Fecioară Maria, tu care ai născut fără să păcătuieşti, învaţă-ne pe noi să păcătuim fără să naştem!”Alte vremuri!
Am mai aflat, tot de la doamna Iohannis, că pe lângă faptul că nu trebuie să facem copii, este de bon ton să fim egoişti, că singura responsabilitatea a domniei sale şi a cuplului prezidenţial probabil, este cea vizavi de propria lor soartă şi -se subânţelege- şi interes. Se vede!
“Singura răspundere adevărată este faţă de propriul tău potenţial, faţă de propria ta inteligenţă şi conştienţă, faţă de acţiunea conformă cu ele.” – Osho

5. SINGURA RESPONSABILITATE

Apoi, de două ori ni se prezintă nişte “oameni minunaţi,” doar că prima oară se referă la două cupluri prezidenţiale,
Oameni minunati!

2.  OAMENI MINUNATI
apoi la domnia sa şi un grup se susţinători, probabil din campania electorală.
 Oameni minunati

9. Oameni minunati 2
Dacă tot suntem la capitolul dubluri, vă informez că, aşa cum ne spunea şi domnul preşedinte când se referea la modul în care a obţinut casele, norocul face casă bună cu familia Iohannis. Ne confirmă acest lucru doamna Iohannis, în două rânduri. Prima oară ne spune că
“Norocul este o altă denumire pentru tenacitatea voinţei.”

8. NOROCUL
Apoi că
”Norocul se arata numai acelora care au întelepciunea să-l caute acolo unde trebuie.”

11. Norocul 2.
Aşa am înţeles eu de ce nu toţi profesorii au şase case. Nu au ştiut  să caute unde trebuia.

Urmeză apoi două „Cea mai frumoasă  surpriză”
Prima “cea mai frumoasă  surpriză” este cea în care domnul Iohannis îi dă un bucheţel de ghiocei. Să fiu sincer, nu ştiu  în ce a constat surpriza, că i-a dat soţul ghiocei, că i-a dat ghiocei şi nu alte flori, sau că au mai răsărit ghiocei după ce a ajuns domnul Iohannis preşedinte?
 “Cea mai frumoasa surpriza pentru Carmen Iohannis!”

6. CEA MAI FRUMOASA SUPRIZA
Apoi urmează o a doua “cea mai frumoasă  surpriză” în care primeşte tot flori.
“Cea mai frumoasă surpriză.”

17. Cea mai frumoasa surpriza
Deci ne-am lămurit, nu faptul că primeşte flori este cea mai frumoasă  surpriză, dar ce mai contează, important este că pentru doamna profesoară Iohannis Superlativul de superioritate are mai multe feţe, adică există mai multe variante de “cea mai frumoasă  surpriză”. Probabil în gramatica săsească.
Mai primim din partea doamnei Iohannis în afară de informaţii despre noroc şi informaţii privind succesuri:
 “Stii ca eşti pe drumul spre succes dacă îţi faci munca şi nu esti plătit pentru aceasta.”

13. sTII CA ESTI PE DRUMUL SPRE SUCCES
Înţelegem noi de aici fie că domnul Iohannis nu este pe drumul spre succes pentru că tocmai i s-a mărit salariul, fie că domnia sa nu achiesează la opinia primei soţii şi atunci avem de-a face cu un conflict major în cuplul prezidenţial legat de importanţa banilor în viaţă, fie că doamna Iohannis le recomandă românilor să renunţe nu numai la copii ci şi la plată pentru munca depusă. Atenţie români, vă paşte munca voluntară.
S-ar putea să avem un conflict şi legat de marile realizări, pentru că domnul Iohannis doreşte cu tot dinadinsul să aibă majoritatea parlamentară şi să aibă un guvern PNL în timp ce doamna soaţă ne spune că :
“Marile realizări sunt create nu prin putere, ci prin perseverență”.

14. Marile realizari
Sau să fie vorba de perseverenţă în obţinerea puterii ? Aşa mai da.
Mai expune doamna Iohannis, după binecunoscuta reţetă Merkel şi nişte fotografii retro, ceva Vintage antice şi de demult cu domnul Klauss pe vremea când doamna Merkel îşi făcea poze nud, dar neavând tupeul doamnei Merkel, doamna Iohannis postează poze decente, “cele mai decentă”…
“O poza foarte frumoasă din trecut!”

7.O POZA FOARTE FRUMOASA DIN TRECUT

Doamne, frumoasă poză!Ptiu, ptiu, să nu îi fie de deochi!
”Klauss Iohannis acum o bucată de timp.”

10. Klauss Iohannis acuma o bucata de timp

Cine ghiceşte unde se uita micul Klauss?
Şi ca să nu existe nici un dubiu legat de gustul estetic al doamnei Iohannis, aceasta ne arată ceva ce a primit domnia sa şi i-a plăcut foarte mult:
“Am primit acest portret, mi-a placut foarte mult si vreau sa il impartasesc cu voi!”

15. Am primit acest tablou
Să fiu sincer, aş fi preferat să nu îl împărtăşească.
Bomboana pe colivă o reprezintă însă un print screen de pe un program tv în care ne este prezentată o româncă în comă în Germania. Am toată compasiunea pentru persoana respectivă dar cum fotografia expusă nu are nici un comentariu din partea doamnei Carmen, nu înţeleg de ce a postat acea fotografie, ca să ne arate că românii din Germania nu o duc bine, ca să arate ce păţesc cei care pleacă din România, sau pentru că şi-a adus aminte că ce spunea Marcel Pagnol?
” Româncă în comă în Germania.”

16. Romanca in coma in germania
Din toate aceste expuneri însă, răzbate ca un fir roşu scopul tuturor acestor fotografii expuse şi anume prezentarea modei şi a creatorilor care i-au asigurat doamnei Iohannis garderoba pe timpul vizitelor sale prezidenţiale. Este probabil modul în care doamna Iohannis îşi plăteşte rochiile pentru că, nu e aşa, “eşti pe drumul spre success dacă îţi faci munca şi nu esti plătit pentru aceasta”
“Ce spuneti de aceasta minunata rochie creata de Eli Laslean?”

18.ce spuneti de aceasta minunata rochie
”Aceastã rochie minunatã creata de Eli Laslean, la intâlnirea oficialã cu președintele Austriei, Heitz Fischer.”

19.Aceasta rochie minunata 2Şi mai există şi alte fotografii în care doamna ne întreabă cum îi şade. Probabil soţul Klauss nu are timp.
O să închei cu un îndemn adresat, cred eu, de doamna Iohannis celor care se uită în paginile de facebook ale cuplului prezidenţial, numai că fotografia o reprezintă pe domnia sa. Poate am înţeles eu greşit.
“Când te ocupi prea mult de defectele altora, n-ai timp să le îndrepţi pe ale tale!”

4. NU AI TIMP PENTRU TINE
Pentru cei care cred că exagerez eu, postez adresa unde fotografiile pot fi văzute în original şi menţionez că o fac gratis, nu cer nici un leu doamnei Iohannis pentru publicitate, pentru că vreau să am succesuri.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004159066140
Nu ştiu dacă pagina respectivă este administrată de doamna Iohannis personal, m-aş mira având în vedere timpul extrem de scurt pe care îl are, fiind foarte ocupată cu vizitele şi schimbatul rochiilor dar este cert că cel care se ocupă de pagină face parte din anturajul doamnei alstfel nu ar avea acces la fotografii de familie. Doamnă profesoară, vă rog mult, dacă nu aveţi timp să vedeţi ce se mai întîmplă prin ţara, fiind mai tot timpul plecată, când aşteptaţi avionul prezidenţial în Sibiu, în sala de aşteptare mai aruncaţi-vă ochii măcar pe paginile unde apare numele dvs.

Marin NEACȘU

Sursa: http://www.in-cuiul-catarii.info/

1 Comment

  1. cimpean laurentiu fabian

    Va felicit pentru modul in care ati prezentat “pagina” doamnei . Succes in continuare Va doresc toate cele bune ! Va multumesc pentru ca mi-ati oferit ocazia de a incheia ziua intr-un mod foarte placut !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.