Investigatii

Pedofilul şi proxenetul Trif Mihai Marcel, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Trif a fost arestat preventiv în 13 mai 2005, iar după cele 29 de zile de arest preventiv dosarele acestuia […]

Trif a fost arestat preventiv în 13 mai 2005, iar după cele 29 de zile de arest preventiv dosarele acestuia s-au  judecat cu inculpatul în libertate, deşi faptele sale antisociale prezentau un grad ridicat de periculozitate. Procesele acestuia au trenat incredibil de mult, ultima sentinţă, definitivă şi irevocabilă, fiind pronunţată în data de 15 februarie 2012! Aproape şapte ani de procese, presărate cu fel şi fel de tertipuri avocăţeşti pentru tragere de timp în favoarea infractorului. Culmea este că, în timp ce era judecat pentru corupere de minori şi proxenetism la instanţele din Brăila şi Galaţi – pro­cesele fiind strămutate la cererea inculpatului -, Trif îşi continua nestingherit aceleaşi infracţiuni la Sibiu, continuând să racoleze minore pentru pervertirea lor. Singura schimbare a constat doar în abordarea acestora, infractorul renunţând la profesia de „impresar artistic”, cum se recomanda victimelor înainte de arestarea sa din mai 2005, el prezentându-se puştoaicelor naive, în ultima perioadă, înainte de părăsirea României, ca fiind avocat. Trif Mihai a absolvit facultatea de Drept Administrativ, dar nu a profesat niciodată, nici măcar ca jurist de întreprindere. S-a înscris în controversata Uniune Naţională a Barourilor din România, a avocatului Pompiliu Bota, în timp ce era judecat pentru multiplele infracţiuni comise.
Impostor din toate punctele de vedere, Trif intrase şi în posesia unui  „Certificat de participant la revoluţia din decembrie 1989 cu merite deosebite”, deşi în perioada evenimentelor din decembrie 1989 se afla într-un lagăr de transfugi din Occident. Potlogăria aceasta a fost dezvăluită de publicaţia noastră, iar  certificatul de revoluţionar a fost anulat în urma dezvăluirilor noastre, confirmate ulterior şi de către Interpol.  Cu toate acestea, infractorul nu a fost pedepsit pentru fals în declaraţii, uz de fals şi instigare la mărturie mincinoasă decât cu o amendă administrativă, simbolică, de doar 500 de lei. Cei care au dat declaraţii false privind participarea revoluţionarului-impostor la evenimentele din decembrie 1989, de la Sibiu, nu au păţit absolut nimic, justiţia română dând dovadă, din nou, de clemenţă nejustificată faţă de acest infractor, dar şi faţă de complicii lui!
Deşi dorea să obţină privilegii de la statul român, graţie certificatului de revoluţionar, acesta ponegrea permanent România în faţa celor care aveau răbdare să-i asculte discursurile paranoice. De rău îi vorbea şi pe români, cu toate că se bucura de nurii româncelor,  încasând şi bani din exploatarea sexuală a acestora. Scârbit fiind de tot ce era românesc, Trif Mihai Marcel a renunţat la cetăţenia română în anul 1999, conform Hotărârii nr. 972 a Guvernului României din 18 noiembrie 1999, publicată în Monitorul Oficial nr. 571 din 23 noiembrie 1999. Renunţarea la cetăţenie a fost la cerere, iar solicitantul se regăseşte, în anexa Hotărârii, la poziţia 46: Trif Mihai Marcel, născut la 26 iunie 1951 în localitatea Sibiu, judeţul Sibiu, România, fiul lui Ioan şi Marioara, cu domiciliul actual în Germania, 85221 Dachau, Grossmuhlstr. 8, cu ultimul domiciliu din România, localitatea Sibiu, str. Vasile Cârlova nr. 24, judeţul Sibiu.
În cele din urmă, cu toate tergiversările apărătorilor săi, infractorul Trif Mihai Marcel a fost condamnat la închisoare cu executare în două dosare penale. Astfel, în dosarul nr. 2760/196/2007 (corupţie sexuală) de la Judecătoria Brăila, prin Sentinţa penală nr. 1703 din 28.10.2008, Trif Mihai Marcel este condamnat la trei ani de închisoare, din care se scade perioada de arest preventiv (13.05.2005 – 10.06.2005). În dosarul 7179/196/2006 (încercarea de a determina mărturie mincinoasă) de la Judecătoria Brăila, prin Sentinţa penală nr. 611 din 17.04.2008, acelaşi Trif Mihai Marcel este condamnat la un an închisoare cu executare. În toţi aceşti ani, infractorul şi unii dintre apărătorii săi nu s-au dat în lături de la nimic pentru a fenta justiţia. S-a mers până la sustragerea din dosar a procesului verbal de aducere la cunoştinţa inculpatului a motivelor re­ţinerii preventive şi ale învinuirilor aduse acestuia, de către organele de cerce­tare. Scopul urmărit era realizarea artificială a unor vicii de procedură, care să determine o nouă casare şi rejudecare, pentru întinderea procesului până la „calendele greceşti”, în dorinţa atingerii termenului salvator de prescriere.  Respectiva sustragere era şi  o metodă perfidă de a crea fisuri în dovezile foarte clare puse la dispo­ziţie de către procurori şi poliţişti. Cu toate că ambele sentinţe prin care pedofilul german a fost condamnat la închisoare au fost emise în anul 2008, ele au intrat în vigoare doar de un an încoace, deoarece deciziile respective au fost atacate la instanţele superioare, iar cauza privind coruperea de minore a fost trimisă de către Curtea de Apel Galaţi înapoi la Tribunalul Brăila pentru rejudecare. Acesta, prin Decizia penală nr. 60 din 10.10.2011, a menţinut sentinţa iniţială a Judecătoriei Brăila, de trei ani închisoare, care nouă ni se pare mai mult decât blândă pentru mârşăviile comise de infractorul înrăit Trif asupra unor copile de 12 – 14 ani. Curtea de Apel Galaţi a respins, în data de 15.02.2011, recursul declarat de inculpat, Sentinţa penală nr. 1703/28.10.2008 rămânând definitivă şi irevocabilă.
Oricum, pentru a se sustrage pedepsei cu închisoarea, Trif Mihai Marcel fugise din Europa imediat după termenul din 15 martie 2011, la dosar nr. 5769/113/2010 (rejudecarea de la Tribunalul Brăila pentru act sexual cu minor), când s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Trif Mihai Marcel şi s-a emis Mandatul de Arestare Preventivă nr.1 din 15 martie 2011, pus în vigoare de Tribunalul Brăila pe numele inculpatului Trif Mihai Marcel, având în vedere că acesta fusese condamnat definitiv în dosarul nr. 7179/196/2006 pentru săvârşirea infracțiunii de încercare de a determina mărturia mincinoasă. Actualmente, periculosul infractor se află într-o localitate din statul american Ohio, unde domiciliază fratele său. Dacă se prind americanii că acest unchiaş de 61 de ani, cu ţăcălie de ţap şi părul vopsit, dă târcoale fetelor aflate la pubertate ca să le „maturizeze” sexual, atunci poate libidinosul personaj o să simtă pe pielea lui justiţia adevărată, fără jumătăţi de măsură.

Dan FLORESCU şi Pompiliu COMŞA, corespondent din Galaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.