Colimator

Oportunismul directorului DANIEL FRUNZESCU

Acest fenomen al corupţiei se extinde la toate nivelele, împingându-ne într-o agonie, din care cu greu ne mai desprindem pentru […]

Acest fenomen al corupţiei se extinde la toate nivelele, împingându-ne într-o agonie, din care cu greu ne mai desprindem pentru a supravieţui.
În această perioadă de frământări ale oamenilor de rând, unii conducători încearcă să dobândească mai multă putere socială şi sfârşesc prin a servi în principal propriilor lor interese. Actualul director al societăţii Salubris, Daniel Frunzescu este un adevărat traseist politic. După ce a fost în pelerinaj pe la patru partide, ajungând culmea neobrăzării şi în Parlamentul României, a confundat instituţia cu propria sa feudă.
După mai bine de trei ani de zile, cât timp societatea nu a avut decât doi angajaţi, în anul 2000 profitând la maximum de relaţiile sale printr-un lanţ de falsuri dintre cele mai grosolane, a reuşit să-şi privatizeze societatea. Această persoană, care şi-a cunoscut interesul încă din momentul în care şi-a ocupat funcţia de director a transpus cunoştintele pe care le-a dobândit ca director, la fostă întreprindere Aroma – unitate de alimentaţie publică – la actualul sau loc de muncă, colectarea gunoaielor, marjând pe obţinerea de câştiguri ilicite. Strategia întregii societăţi o stabilea prin crâşme, restaurante însoţit de persoane cu funcţii de conducere din societate de la nivelul Ardealului, cu toţi animate de un singur scop, obţinerea de profit, pe căi necinstite cu ducerea în eroarea firmei austriece-mamă. Am întâlnit prin acest labirint sinuos al privatizării societăţii Salubris, persoane handicapate moral care făcând abstracţie de lege, reguli de conduită şi-au dat mână, într-un joc ilegal şi imoral, realizând privatizarea societăţii.
Subsemnatul am fost hărţuit prin tot felul de procese, cu şantaje de sute de mii de EURO, aşa că am  simţit nevoia de a dezvălui lipsa de scrupule a acestor persoane, ce au concurat după posibilităţile ce le aveau şi a funcţiilor pe care le deţineau la privatizarea societăţii, deşi toate actele ce au stat la bază finalizării acţiunii sunt false, antidatate, cu un conţinut alterat! Cum poate fi stimat şi apreciat un angajat al Oficiului de Cadastru, Radu Iordan, care între timp a devenit inginerul şef al Oficiului, probabil pentru aceste merite, care având mari carenţe de caracter, părtinitor şi de reacredinţa a consimţit la legalizarea acteler false, iar ulterior şi-a adus aportul la dispariţia dosarului. Mai mult, lipsa de scrupule la împins şi la efectuarea unei expertize tehnice într-un dosar civil prin ale cărei concluzii, a determinat un lanţ de procese la toate nivelele. Deşi Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie, în anul 2007, s-a pronunţat fără putinţă de tăgadă că proprietatea terenului aparţine lui Ciprian Albu, totuşi seria proceselor continuă; mulţi dintre cei care vor lectură aceste rânduri, în raţionamentul lor vor acceptă că toate aceste persoane care vor avea, în timp, calitatea de infractori, nu au putut rezistă tentaţiei. Nu trebuie uitat că tentaţia se naşte de la cea mai fragedă vârstă, la interferenţa dintre ceea ce vrei şi ceea ce e posibil. Mă întreb, cum este posibil ca un monument istoric – Moara a cărei existenţa este de sute de ani în urbea noastră aflată pe şoseaua Albă Iulia, să fie vândută că urmare a aceloraşi acte false de privatizare a societăţii Salubris, omiţând cu bună ştiinţă a nu se trece construcţia în acte tocmai în vederea înstrăinării ei. Azi Moară este demolată!
Ce a făcut Oficiul de Cadastru în examinarea  actelor, altceva decât aplicarea ştampilei  liber la demolare?
Nu a fost în intenţia mea de a face un inventar al falsurilor, actelor de şantaj şi corupţie, ce au avut loc vizavi de privatizarea societăţii Salubris, dar dincolo de aceste urzeli de culise, omul Frunzescu şi acoliţii săi se situează pe plan comportamental dincolo de cinste, corectitudine, onoare şi demnitate, acele trăsături care dau relief personalităţii umane.

Ciprian ALBU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.