Atitudini

Obedienta fata de F.D.G.R., blandul procuror Blinda si solutiile sale impaciuitoare

Fapta constituie infracţiune conform  Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28 martie […]


Fapta constituie infracţiune conform  Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28 martie 2002,
privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.” Am încheiat citatul din plângerea penală depusă, repet, la data de 4 iunie 2010! Grozav, cât de repede se mişcă actul de justiţie la instituţia condusă pe acea vreme de către fostul prim-procuror Florin Nicuşor Apostu, actualmente arestat şi condamnat, într-o primă instanţă, la 3 ani de închisoare pentru acte de corupţie!

Iată, pe scurt, cine a fost organizaţia constituită pe criterii etnice în România, în anii ultimului război mondial şi al cărei succesor se declară Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.): Grupul Etnic German din România a fost înfiinţat imediat după Dictatul de la Viena. El exista şi în alte ţări cu minoritate germană: Franţa (Alsacia), Polonia (Silezia), Cehoslovacia (Sudeţi). Scopurile acestor Grupuri Etnice Germane (celebra Coloana a V-a a lui Hitler) erau: propaganda nazistă, sabotajele economice, acţiunile diversioniste în spatele frontului, „intoxicarea” şi dezinformarea populaţiei majoritare din ţările respective. Membri Grupului Etnic German din România sau înscris toţi, fără excepţie, voluntari în Waffen SS, cele mai sângeroase unităţi militare ale nemţilor, adevărate escadroane ale morţii, care executau cu sânge rece populaţia civilă a  ţărilor pe care le cotropeau, indiferent că era vorba de copii, femei sau bătrâni! Aproximativ 70.000 de tineri germani din România, proveniţi din Grupul Etnic German, s-au înrolat în trupele Waffen-SS, care erau formate exclusiv din voluntari nazişti fanatizaţi. Acestea au servit alături de Wehrmacht, armata regulată germană, dar nu a făcut niciodată parte din ea. După război, la procesele de la Nürnberg , Waffen-SS a fost condamnat ca organizaţie criminală din cauza apartenenţei la Partidul Nazist (NSDAP) şi implicarea sa în crime de război. Veteranilor din Waffen-SS le-au fost refuzate drepturile acordate veteranilor care au servit în Wehrmacht. Puterile Aliate au impus României, prin articolul 15 al Convenţiei de Armistiţiu  din 12 septembrie 1944 , dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc. Astfel, Grupul Etnic German a fost desfiinţat prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României.

Culmea este că instanţa, prin sentinţa civilă nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, pronunţată de doamna judecător Maria Morar, la fel de iresponsabilă ca şi petentul care solicita recunoaşterea calităţii de succesor al unei organizaţii naziste, a admis cererea depusă la Judecătoria Sibiu în data de 26 februarie 2007 de Hans Klein, preşedintele organizaţiei F.D.G.R. a municipiului Sibiu. Soluţia nu a fost atacată de nimeni şi a rămas definitivă. Deci justiţia sibiană a permis reactivare unei organizaţii etnice care prin membri ei fanatizaţi a comis crime împotriva umanităţii!

Revenind la plângerea penală depusă în data de 4 iunie 2010, subliniem cu indignare faptul că cercetarea a durat unsprezece luni şi o zi!  Deci, 11 luni de „muncă” se regăsesc pe o pagină format A4 (facsimil 1), în Rezoluţia redactată şi semnată de domnul procuror Blînda Tudor Andrei. Referatul cu propunerea de neîncepere a urmăririi penale, a fost datat cu 04 ianuarie 2010 (!), deşi tocmai începuse anul 2011 de un tânăr poliţist care ori nu se trezise din beţia de Revelion, ori nici măcar nu ştia pe ce lume se află! După cele scrise în referat (facsimil 2), noi credem că a doua variantă este cea corectă! Numele poliţistului din cadrul I.P.J. Sibiu, Serviciul de Investigaţii Criminale, care a semnat referatul cu propunerea NUP: subinspector Dumitrescu Ciprian. Îi prevestim acestui tânăr un viitor luminos şi o ascensiune fulminantă în cariera de poliţist, la fel ca şi şeful său suprem, comisarul Tiberiu Iulian Ivancea, numit în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu cu data de 18.08.2010, după ce cu zece ani în urmă semnase şi el un Referat cu propunerea NUP pentru acelaşi Klaus Werner Iohannis, care tocmai devenise primarul Sibiului! Pentru naivii care mai cred în coincidenţe semnalăm că procurorul care în urmă cu zece ani fusese de acord cu propunerea NUP a poliţistului Ivancea nu este altul decât actualul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, domnul Ioan Irimie! Acesta fusese promovat ca prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, imediat după NUP-ul acordat cu largheţe proaspătului primar al Sibiului, iar acum ocupă cea mai înaltă funcţie din Ministerul Public în  judeţul Sibiu.

În ceea ce-l priveşte pe procurorul Blînda Tudor Andrei, care probabil va avea acelaşi traseu ascendent ca şi prim-procurorul Ioan Irimie sau –  de ce nu! – ca fostul său şef Florin Nicuşor Apostu, acum arestat şi judecat pentru acte de corupţie. Reamintim că acest „blândul Ben” este acelaşi procuror care a emis aceeaşi soluţie de NUP (Neînceperea Urmăririi Penale) tot într-o cauză care-l privea pe „onor primarele” Klaus Werner Iohannis, mai precis neruşinata pază non-stop efectuată de poliţia locală (fostă comunitară) la una din multele case ale fostului viitor prim-ministru, aceea de pe strada Bâlea, unde şi locuieşte tartorul oraşului. Această ultimă Rezoluţie care dispune, din nou, NUP a fost  enunţată şi semnată de domnul procuror Blînda Tudor Andrei la Dosar 3345/P/2010 în data de 5 mai 2011. Nu am primit înştiinţarea prin poştă, aflând această soluţie previzibilă doar  în data de 23.06.2011, cu ocazia unei audienţe la noul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, determinată chiar de liniştea şi praful care se depuseseră pe plângerea mea din urmă cu mai bine de un an.

Împotriva acelei rezoluţii telegrafice,  o jignire adusă meseriei de procuror!, am depus următoarea plângere, din care spicuiesc esenţialul:

Consider că Rezoluţia în cauză este neconformă cu realitate şi de aceea vă solicit reînceperea urmăririi penale împotriva făptuitorului Forumul Democrat al Germanilor din România, cu sediul în municipiul Sibiu, str. G-ral. Magheru, nr. 1-3, nr. 29, judeţul Sibiu, persoană juridică română de drept privat şi împotriva  reprezentanţilor acestuia, numiţii Iohannis Klaus Werner, preşedinte al organizaţiei, la nivel naţional şi Klein Hans, preşedintele organizaţiei municipale Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de  constituire a unei organizaţii cu caracter fascist, aşa cum se regăseşte aceasta în  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28 martie 2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Soluţia procurorului de neîncepere a urmăririi penale este greşită şi nelegală din următoarele motive:

1. Nu poate să fie solicitată recunoaşterea calităţii de succesor al unei organizaţii, solicitantul dezicându-se de doctrina acesteia, deoarece automat nu mai are cum să fi succesor (moştenitor), fiindcă nu mai  ar avea  în comun exact identitatea organizaţiei al cărei moştenitor se revendică. Crezul unei organizaţii, care se regăseşte în statutul acesteia,  indiferent că asocierea este politică sau de altă natură, îi conferă identitate proprie acesteia şi o diferenţiază de alte organizaţii.

2. În ceea ce priveşte aspectul patrimonial, invocat de subinspectorul de poliţie Dumitrescu Ciprian în Referatul din 04.01.2011, se observă clar o contradicţie între statutul F.D.G.R. , recunoscut şi prin declaraţia numitului Hans Klein,  cum că organizaţia este „constituită fără scop patrimonial” şi declaraţia aceluiaşi Hans Klein că  „F.D.G.R. este succesoarea în drepturi patrimoniale a Grupului Etnic German”. Acest aspect contradictoriu evident a fost trecut cu vederea de către domnul procuror Blînda Tudor Andrei.

Statutul F.D.G.R., la capitolul introductiv, „Dispoziţii generale”,  la Art. 1, susţine următoarele: „Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) este o asociaţie a minorităţii germane din România, organizată pe bază etnică, persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial.” Prin revendicarea drepturilor patrimoniale ale organizației hitleriste Grupul Etnic German, FDGR – Sibiu încalcă chiar propriul statut, art. 1!

3. Mai mult, subsemnatul susţin şi argumentez că această organizaţie aşa-zis  „democratică” a fost creată premeditat  în scop revizionist. Astfel, la articolul 6, al aceluiaşi Statut F.D.G.R. sunt scrise următoarele: „F.D.G.R. este succesorul de drept al tuturor instituţiilor şi organizaţiilor ale minorităţii germane, care au fost desfiinţate prin constrângere.” Adică, fondatorii din anul 1990 al acestei asociaţii etnice (ce fel de democraţie poate să fie într-o organizaţie constituită pe criterii etnice, exclusiviste şi care participă la alegeri ca un partid politic?!) pregăteau terenul pentru revendicările lor ulterioare de succesiune după Grupul Etnic German!!! Singura problemă care a stat şi stă, în continuare, în calea planurilor acestor neonazişti este aceea că Grupul Etnic German nu a fost desfiinţat prin constrângere de către comunişti, aşa cum avocaţii FDGR sau ai Consistoriului Bisericii Evangelice C.A. au susţinut permanent, în fals, în faţa instanţelor de judecată, atunci când s-au revendicat imobile în numele celor două instituţii ale minorităţii germane. Aşa cum am arătat şi în plângerea penală iniţială: Puterile Aliate au impus României, prin articolul 15 al Convenţiei de Armistiţiu  din 12 septembrie 1944 , dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc. Astfel, Grupul Etnic German a fost desfiinţat prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României. Comuniştii nu au făcut altceva decât să aplice acest Decret – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, care nu le-a aparţinut, ei nefiind la putere la momentul istoric respectiv.

În concluzie, solicit reînceperea urmăririi penale împotriva Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) şi a persoanelor  care-l reprezintă şi susţin,  în continuare, că cei doi preşedinţi ai F.D.G.R. au calităţile de instigator (Iohannis Klaus Werner) şi autor (Hans Klein), deoarece aceştia prin demersurile lor au reînfiinţat o organizaţie fascistă, încălcând Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28 martie 2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

De asemenea, făptuitorii au încălcat şi Constituţia României, care prevede la art. 11, alin. (1): „Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.”  Statul român a fost parte semnatară a Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 , care prevedea la articolul 15 dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc, aşa că prin sentinţa civilă nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, emisă de judecătoarea Morar Maria,  din cadrul Judecătoriei Sibiu,  care a decis că Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) este succesorul organizaţiei naziste Grupul Etnic German s-a încălcat până şi legea fundamentală a statului român, Constituţia.” Am depus plângerea aceasta pe data de 28.06.2011, iar de data aceasta a fost foarte promptă Turcu Paraschiva, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Despre datul pe după cireş al acesteia, în numărul următor al revistei, când o să relatăm şi ce s-a întâmplat la primul termen din data de 13 septembrie a.c. la Dosarul nr. 10979/306/2011 privind plângerea împotriva rezoluţiilor procurorilor.

 

Marius Albin MARINESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.