Istorie

O nouă palmă după ceafa groasă a secesionistului Sabin Gherman: Regatul era mai prosper decât Ardealul, înainte de 1918!

  Să mai demitizăm minciunile propagandei hungaro-ghermănească  – adică de la Sabin Gherman și Mircea Dăian,  tâmplarul ‘telectual din Mediaș, […]

 

Să mai demitizăm minciunile propagandei hungaro-ghermănească  – adică de la Sabin Gherman și Mircea Dăian,  tâmplarul ‘telectual din Mediaș, citire, cum că Ardealul „prosper” a cotizat mereu cu bani la Bucureşti şi „miticii” se îngraşă masiv pe seama Ardealului! Aici sunt date economice concrete din arhive, statistici şi surse oficiale, înainte de Unire… şi după.

1. Pe la 1913 Vechiul Regat avea situaţia economică cea mai bună, peste toate ţările din Balcani inclusiv Grecia.

2. Faţă de Ungaria – care atunci era „Ungaria mare” şi care sugea de la 4-5 naţiuni, diferenţa era mică: PIB/locuitor Ungaria=21,8 lire sterline / Regatul =18,6 lire sterline).

3. Banatul /Transilvania luate separat:

Banat- PIB – 2% mai mic decât Regatul

Transilvania-PIB – 10 % mai mic decât Regatul.

După unire normal că PIB-ul /locuitor s-a diminuat pentru o perioadă datorită faptului că s-au alipit nişte provincii cu un PIB mai mic, datorită costurilor Unirii și despăgubirilor enorme către „optanții unguri”, adică latifundiarii care au optat pentru cetățenia ungară după Trianon. Culmea, urmașii grofilor, despăgubiți cu plata în aur după 1918, acum revendică proprietățile și o justiție coruptă și profund antiromânească le retrocedează terenuri și imobile pentru care strămoșii lor primiseră deja sume uriașe de la statul român!

Citiţi vă rog toate cele 3 linkuri:

http://www.analizeeconomice.ro/…/5-mituri-false-interbelice…
http://www.analizeeconomice.ro/…/cat-de-bogat-era-vechiul-r…
http://www.analizeeconomice.ro/…/de-ce-s-dublat-ponderea-bu…

                                                                                                       Circulă pe internet, autor anonim

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.