Lichele

Nu înțeleg ce caută Niels Schnecker la TV

  Niels Schnecker a fost antipatic de cînd s-a născut în România și i-au pus părinții numele Niels Schnecker, parcă […]

 

Niels Schnecker a fost antipatic de cînd s-a născut în România și i-au pus părinții numele Niels Schnecker, parcă special ca să enerveze pe toți oamenii care încearcă să-l pronunțe sau să-l scrie. Nu puteau să-i pună numele Vasile Olaru? Au vrut s-o facă pe schneckerii. Am scris de trei ori numele lui și deja mă enervează că trebuie să verific de fiecare dată dacă l-am scris bine. Dacă eram profesorul lui îl țineam numai în note de 2 din cauza asta.

Dar, în rest, chiar pare un tip cu o viață interesantă. În rest zic, adică făcînd abstracție de faptul că arată ca monstrul care a ieșit din teleportor în filmul Musca, dacă în loc de un om și o muscă în teleportor ar fi intrat un om și penisul altui om. Dar, în afară de asta, te crucești dacă te uiți pe CV-ul omului. Are patru cetățenii: română, germană, americană și israeliană. Are mai mulți metri pătrați de diplomă decît am eu de garsonieră, are gradul de colonel în armata americană, centura neagră în kung fu, a făcut afaceri de milioane, vorbește nouă limbi, e avocat, economist și fost pilot de F16. Ultimul e avion, nu tastă.

Toate frumoase și impresionante, și de-aia nu înțeleg ce caută la TV. Schimbam postul acum cîțiva ani și am crezut că dau de un film porno original. Că și-a legat unul camera de filmat de buric și se filmează cum năvălește peste un grup de dudui. Dar nu era asta. Era Niels Schnecker la Te pui cu blondele. De ce? Omul are charisma unui scaun de tablă în ploaie. Și o rîrîială de-ți trebuie translator ca să înțelegi ce spune. La ce viață interesantă a avut, chiar ăsta i se pare lui că e pasul următor? Să te duci să-ți dai cu părerea despre chestii la televizor? Să arunci mîncare sub nas la Cireașa de pe tort? De 1 Mai se uita toată lumea prin Vamă după Ilknur Pintilie, că cine îi punea piedică anul ăsta primea zece puncte, și ghiciți ce apare: un urs bărbierit în formă de penis care, de aproape, se dovedește a fi Niels Schnecker. Păi, cum să-i pui piedică lui Niels Schnecker? Că pare genul de om care nu prinde gluma, îți rupe un picior și te bate cu el.

Eu cred că televiziunea îl ține pe loc. La o asemenea carieră, mă așteptam să ajungă mai departe. Să fie cosmonaut. Să lucească lumini galactice pe chelia lui, cînd se îndreaptă spre Alpha Centauri propulsat doar de propriile bășini. În schimb, stă la șuete cu Badea și cu Ciutacu. E un mare pas înapoi. Păi, dacă o ține pe drumul ăsta, în cinci ani o să fie în piață la Obor, să-i freci chelia pentru o fisă, ca să-ți poarte noroc.

                                                                                                                                Radu Alexandru

Publicat în Cațavencii nr. 18 (96), 2013

1 Comment

 1. Vasile Zărnescu

  Articolul este vechi și este inspirat din materialul din Evenimentul zilei, din 25 iulie 2010, accesibil aici: http://evz.ro/cv-milionar-fost-pilot-pe-f16-cu-patru-cetatenii-901383.html.
  Dar, la vremea publicării în Cațavencii, a articolului lui Radu Alexandru, apăruse și articolul Iuliei Marin, din Adevărul, «Identitatea pierdută a lui Schnecker. Cum au dispărut din CV-ul strategului lui Crin Antonescu colaborarea cu Reagan, licenţa de pilot militar şi alte „amănunte“», accesibil aici: http://adevarul.ro/news/politica/crin-antonescu-1_5241c60dc7b855ff56bedf61/index.html.
  În completarea demascării făcute de Iulia Marin, a apărut, în 26 august 2016, și masivul material al lui George Roncea, preluat din cartea lui Cornel-Dan Nicolae, „Armaghedonul Templului lui Solomon“, Editura Carpathia Rex, 2013, accesibil aici: https://octavpelin.wordpress.com/2016/08/26/biografia-unui-smecheras-pe-nume-niels-schnecker-de-la-romania-tv-la-colonel-la-pilot-de-vanatoareanalize-economico-politice-cu-forta-purtatorului-de-centura-neagra-in-kung-fu-si-senzatia-orgas/.
  Ceea ce este mai grav este că acest impostor a ajuns să i se facă o emisiune la ROMÂNIA TV: vedeți aici: https://www.dcnews.ro/niels-schnecker-apari-ie-surpriza-la-romania-tv_548899.html!
  Dar, în ciuda acestor dezvăluiri, obrăznicia jidanului este nemăsurată: el se comportă ca și cum ar avea o valoare intelectuală, pe care trebuie să o etaleze românilor! Iar prostia celor care-l popularizează este pe măsură. Chiar nu se găsește nimeni să-i pună piedică impostorului?! Și, culmea blasfemiei, biroul de „avocatură“ al individului este în clădirea în care și-a avut biroul mareșalul Ion Antonescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.