Suntem cu ochii pe voi!

Nu credeam că o să vină ziua când o să-i dăm dreptate lui Sorin Ovidiu Vîntu…

                                        […]

                                           The one

 Motto: „În final trebuie să rămână doar unul”

Astăzi vă voi arăta o „Românie a lucrului hoţeşte făcut”, vă voi arăta cum sunteţi minţiţi, prostiţi şi, culmea, făcuti să şi salivaţi de plăcere că vi se întâmplă. Într-un material anterior, vă arătam că prin acest tsunami judiciar se distruge tot ce înseamnă centrul de putere din România, fie politic, fie de business, vă arătam că elitele din zonele respective nu sunt doar înlăturate, ci masacrate de-a dreptul în puşcăriile arhipline şi arhiinfecte ale statului. Cu o mâncare pe care nici cel mai amărât dintre voi nu ar putea-o consuma în mod normal, cu un frig arctic iernile şi o caldură sahariană verile, aceste stabilimente sunt expresia neaoşă a lagărelor de exterminare naziste. Am facut aceasta digresiune cu puşcăria pentru a vă face să salivaţi şi mai intens, neghiobilor.

Deci, revenind, toate astea au un singur scop, și anume ca în final să rămână doar UNUL. Un singur personaj care să conducă tot, care să decidă tot şi care să nu mai vină cu argumente că nu poate din pricina opoziţiei să dea Roşia Montană, să cazeze un corp de armată pe teritoriul României sau să trimită pe câmpurile de luptă, în prima linie, carne de tun tânără şi proaspată. Cu un parlament debil şi terorizat de dosare, cu un guvern la fel de debil şi terorizat, cu o societate civilă senină şi cretină, acest personaj va putea livra tot ce i se cere fără a mai da socoteală vreunui for sau vreunei instituţii româneşti.

După cum știți, proiectul Republicii Prezidențiale a fost lansat și promovat insistent de mine încă din luna noiembrie a anului trecut. V-am spus că avem nevoie că de aer de schimbarea sistemului politic prin schimbarea formei de guvernământ. Acest lucru trebuie făcut prin schimbarea Constituției, nu hoțește pe ușă din dos. Constituția trebuie să prevadă și mecanisme de control asupra președintelui, pentru a nu ne mai trezi cu un alt Ceaușescu sau un alt Băsescu. Astăzi se instituie practic o republică prezidențială disimulată.

Așa ceva este inacceptabil!

Nu poţi avea toată puterea fără să-ţi asumi şi responsabilitatea acesteia. Este un mod laş şi nedemn pentru un barbat de a pasa toată răspunderea pe alţii, tu infruptandu-te din toate roadele puterii.

Dincolo de gargara politicianistă, de arestările şi condamnările la extincţie pe care Iohannis le patronează, acesta este obligat să-şi asume în mod transparent puterea şi să ne spună ce are de gând să facă cu aceasta. Este obligat să ne prezinte atât un proiect economic, cât şi unul politic.

Revin asupra necesitatii de modificare a Constitutiei, modificare care sa prevadă mecanismele de control asupra președintelui, care să definească precis noul sistem politic și rolul fiecărei puteri a statului, altfel veti cunoaste o noua fațetă a dictaturii personale, a dictaturii bunului plac, exercitată de un personaj ambiguu, ranchiunos și țâfnos.

                                                                                        Sorin Ovidiu VÎNTU

Sursa: http://sov.ro/2015/03/20/capitolul-11-in-final-trebuie-sa-ramana-doar-unul/

 

 

 

1 Comment

  1. DUSA

    EU CA SIMPLU CETATEAN SI MI-AM DAT SEAMA CORECT DE CE SE INTIMPLA IN TARA ASTA . SINT SIGURA CA VIITOR NU MAI ESTE PENTRU ROMANIA, POPORUL ESTE AMORTIT RAU,SPER CA BASESCU SA AJUNGA LA PUSCARIE UNDE-I ESTE LOCUL APOI SI IOHANIS . SI EL VA URMA DEOARECE ARE MULTE SCHELETE LA DULAP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.