Colimator

Nostalgii habsburgice: Germanizarea forțată a Sibiului

  În anul centenarului Marii Uniri, lichele trădătoare secesioniste s-au înghesuit la inaugurarea unui cămin privat pentru vârstnici din comuna […]

 

În anul centenarului Marii Uniri, lichele trădătoare secesioniste s-au înghesuit la inaugurarea unui cămin privat pentru vârstnici din comuna sibiană Șura Mică, cu un nume nostalgic habsburgic și austro-ungar: „Seniorenresidenz Maria Theresia”. Cine a fost Maria Theresia, în limba germană și Maria Tereza, în limba română? Wikipedia: „Maria Terezia a Austriei (la naștere: Erzherzogin Maria Theresia Amalia Walpurga von Österreich) , cunoscută și ca Maria Theresia, (în latină Maria Theresia Augusta, în germană Maria Theresia, în maghiară Mária Terézia), (n. 13 mai 1717, Viena – d. 29 noiembrie 1780, Viena), din Casa de Habsburg, a fost conducătoarea Țărilor Ereditare Austriece între anii 1740-1780, fiica lui Carol al VI-lea împărat romano-german (1685–1740), soția împăratului Francisc Ștefan și mama împăraților Iosif al II-lea și Leopold al II-lea. A purtat titlurile de Arhiducesă a Austriei, regină a Boemiei, regină a Ungariei, Mare Principesă a Transilvaniei etc. Deși nu a fost niciodată încoronată cu coroana Sfântului Imperiu Roman, este cunoscută ca împărăteasă ca urmare a faptului că a fost căsătorită (din 1736) cu Francisc Ștefan de Lorena (germ. Franz Stephan von Lothringen), care a fost ales în demnitatea de împărat romano-german în 1745, purtând numele de Franz I Stephan. De atunci încolo Maria Terezia a purtat titlul de împărăteasă a Sfântului Imperiu Roman.https://ro.wikipedia.org/wiki/Maria_Terezia_a_Austriei

Nu o să mă apuc să scriu despre cât era de nimfomană împărăteasa sau despre „armata” de infractori austrieci deportați de ea la Timișoara, deoarece acest articol nu se dorește a fi un material istoric și nici de scandal, cu picanteriile sexuale ale unei lumi apuse de multă vreme. Am să mă refer strict la afacerea celor doi investitori „nemți”, deși Nikolaus Barsan e un Nicolae Bârsan la origine. „O investiție a doi medici din Germania și Austria, Dr. Schelker Erich, Regensburg și Dr. Nikolaus Barsan a fost inaugurată la sfârșitul acestei săptămâni în Șura Mică. Este vorba de un cămin pentru bătrâni la standarde europene, după cum susțin investitorii.” Citatul este din publicația sibiană „Turnul sfatului” și două dintre fotografiile care însoțesc acest material sunt tot de acolo. „Cei doi medici, împreună cu o prietenă din Sibiu, Emilia Trană, au investit peste 2,5 milioane de euro în Căminul unde pot fi îngrijite la cele mai înalte standarde persoanele vârstnice. Nu oricine îşi poate permite, însă, o asemenea îngrijire. Costul pentru o lună la «Seniorenresidenz Maria Theresia» este cuprins între 1.000 şi 1.500 de euro.” (Mediafax: https://www.mediafax.ro/social/camin-pentru-persoane-varstnice-la-standardele-unui-hotel-de-lux-deschis-in-judetul-sibiu-galerie-foto-17529298)

O reclamă excesivă, contracost probabil, pentru un cămin de vârstnici inaccesibil românilor, la a cărui inaugurare au participat mai multe persoane publice cunoscute pentru activitatea lor antiromânească! (Click pe fotografie pentru mărire!)

Sunt și astfel de centre pentru bătrâni construite și susținute financiar de biserica ortodoxă, unde internarea este gratuită, la fel cum sunt și orfelinate, unele cu școli, create și întreținute tot de biserici și mănăstiri ortodoxe, dar ele nu au parte de mediatizare. Ordinul „feldmareșalilor” globaliști, executat de mass-media din România – că nu-i putem spune românescă! – este să compromită tot ceea ce ține de biserica neamului românesc, cea care a menținut idenitatea și solidaritatea națională de-a lungul veacurilor.

Nu aflăm din mass-media de cămine pentru bătrâni, școli, grădinițe și orfelinate păstorite de biserica ortodoxă, dar în schimb suntem zilnic bombardați cu știri despre „popi” homosexuali, șpăgari, bețivi sau ucigași din culpa în urma unor accidente de circulație. Doar dacă „popii” sunt ortodocși! Dacă popii aparțin altor culte, atunci e „trendy” să fie homosexuali și chiar să se căsătorească între ei, e „cool” să boicoteze Referendumul pentru familie (Biserica evanghelică a sașilor boicotează Referendumul și-l susține politic pe enoriașul său, Klaus Iohannis!). Popii lor, care ucid din culpă în accidente rutiere, sunt protejați de sistem, de statul subteran care percuteză la ordinele internaționaliștilor iudeo-masoni și „sunt scoși basma curată”! Citiți aici despre mușamalizarea accidentului soldat cu un biciclist decedat, comis de automobilistul Reihardt Guib, episcop al Bisericii Evanghelice CA din România, Reihardt Guib, cel mai înalt ierarh al acestei biserici care are în rândurile ei preoți poponari căsătoriți între ei: Avantajul de a fi demnitar sas: Omori un om și nu pățești nimic, sistemul te protejează, doar ești minoritar etnic arian! Dacă ar fi fost un preot ortodox, îl linșa mediatic mass-media globalistă!

Aici, în comuna Șura Mică din județul Sibiu, „Seniorenresidenz Maria Theresia” e o afacere, se cîștigă bani mulți pe spinarea bătrânilor și este posibil să le ia locuințele, ca la căminul de bătrâni „Karl Wolff” din Sibiu, tot o inițiativă germană, cu aparența unui demers nobil, generos, dar în realitate fiind o afacere finaciar-imobiliară pragmatică.

Căminul-Spital «Dr. Carl Wolff» este finanţat în cea mai mare parte din fonduri ale Ministerului de Interne al Germaniei. La acestea se adaugă pensiile locatarilor, subvenţia de la statul Român ( Legea 34/1998) şi diverse donaţii. Astfel reuşim să acoperim bugetul anual al Casei.” (http://www.carlwolff.ro/) Ca să înțelegeți cum românii sunt persecutați la Sibiu, inclusiv instituțiile publice românești și îmbârligătura dintre fostul primar al Sibiului, Klaus Werner Iohannis și căminul pentru bătrâni „Karl Wolff”, subvenționat de statul german, trebuie să citiți acest fragment dintr-o plângere penală:

În fapt, Iohannis Klaus Werner a fost preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) până în februarie 2013, când s-a înscris în Partidul Naţional Liberal. Din postura de primar al municipiului Sibiu a încheiat un contract de închiriere cu FDGR  – al cărui preşedinte era! – pentru Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu, situat în strada George Coşbuc, nr. 20. Anexez Hotărârea C.L. Sibiu, nr. 24 din 31.01.2013, care prelungeşte contractul de închiriere aprobat în 2010 prin HCL nr. 180, dar – atenţie! – fără a nominaliza proprietarul. Citez din publicaţia sibiană „Tribuna”, articolul intitulat „Clădirea Căminului de pe Coşbuc, retrocedată Forumului” (http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/cladirea-caminului-de-pe-cosbuc-retrocedata-forumului-51370.html) din data de 25 mai 2010„Clădirea în care funcţionează Căminul pentru Persoane Vârstnice din Sibiu, de pe strada George Coşbuc, a fost retrocedată Forumului Democrat al Germanilor din România – Organizaţia Sibiu, care o va închiria Căminului pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului.”

Această retrocedare reprezintă efectul parşiv al soluţiei Judecătoriei Sibiu, care a admis cererea formulată de preşedintele FDGR – organizaţia Sibiu, Hans Klein, prin care acesta solicita recunoaşterea pentru FDGR a calităţii de succesor al Grupului Etnic German, organizaţie nazistă desfiinţată prin Convenţia de Armistiţiu  din 12 septembrie 1944 şi Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României. Pe baza sentinţei iresponsabile a Judecătoriei Sibiu nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007care a admis calitatea de succesor al Grupului Etnic German pentru FDGR, această organizaţie etnică nici măcar nu mai trebuie să se judece prin instanţe, atunci când doreşte să obţină un imobil. După 28 mai 2007 era suficientă doar o decizie a primărie semnată de primarul Iohannis pentru ca imobilul respectiv să devină proprietatea FDGR-ului, unde preşedinte, la nivel naţional, era… tot Iohannis!

Aşa s-a întâmplat şi cu imobilul situat în str. George Coşbuc nr. 20, unde funcţiona Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu. Referitor la decizia de retrocedare şi la închiriere, citez în continuare din acelaşi articol publicat în ziarul local „Tribuna” din data de 25 mai 2010: Imobilul i-a revenit fostului proprietar, FDGR Sibiu, printr-o decizie de anul trecut, iar în şedinţa Consiliului Local de vineri consilierii vor vota contractul de închiriere a clădirii şi a terenului. Practic, dacă proiectul se aprobă, Căminul va funcţiona în continuare pe strada George Coşbuc, iar Serviciul Public Căminul pentru Persoane Vârstnice, din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, va plăti o chirie lunară de 10.318 lei.”

    Discriminarea etnică este mai mult decât evidentă, dacă privim retrospectiv la antecedentele Primăriei Sibiu. În timp ce Căminul pentru vârstnici din str. George Coşbuc a devenit chiriaşul nemţilor, Căminul german, tot pentru vârstnici, „Dr. Karl Wolf” din str. Pedagogilor, beneficiază de facilităţi din partea primarului neamţ şi a Consiliului Local Sibiu, unde majoritari sunt tot membrii comunităţii germane (FDGR). Astfel, prin Hotărârea nr. 501 din 18.12.2008, la articolul 1, s-a aprobat scutirea de la plata impozitului pe clădiri pentru anul 2009, în suma de 91.510 lei, pentru imobilul Căminul – Spital „Dr. Carl Wolff” şi în suma de 42.564 lei pentru Centrul Paleativ „Hospice” situat administrativ în Sibiu, str. Pedagogilor nr. 3-5, proprietatea Asociaţiei „Dr. Carl Wolff”. Probabil că situaţia s-a repetat în fiecare an, făcându-se scutiri de la plata impozitului pentru Căminul german şi anexele sale. Nu ştiu, deoarece este greu de urmărit, accesul la hotărârile Consiliului Local fiind restricţionat pe site-ul Primăriei Sibiu. Asta-i „transparenţa” administraţiei locale din Sibiu, „mumă” pentru etnicii germani şi „ciumă” pentru românii care i-au votat, încredinţându-şi destinele în mâinile unei minorităţi care-i tratează la fel cum îi trata şi în Evul Mediu sau în al Doilea Război Mondial: cu dispreţ şi superioritate, ca pe nişte slugi bune doar de exploatat!

Revenind la acuzaţia de conflict de interese, reiterez malversaţiunea: Primăria, condusă de un etnic german (Iohannis Klaus Werner, preşedinte FDGR) şi Consiliul Local, alcătuit în majoritate din etnici germani (toţi membri FDGR), retrocedează imobilul FDGR-ului şi apoi tot ea (Primăria) plăteşte chirie, din banii contribuabililor sibieni, propriei organizaţii etnice – FDGR!!! Deci, repet: primarul sas şi  saşii lui din Consiliul Local retrocedează abuziv un imobil propriei lor asociaţii etnice, după care încasează chiria pentru acel imobil prin asociaţia lor etnică din banii Primăriei, adică ai românilor contribuabili majoritari, pentru ca acolo să poată funcţiona un cămin de bătrâni, foarte necesar comunităţii!

Conflictul de interese se regăseşte în Art. 75 din Legea privind statutul aleşilor locali nr. 393/2004, care stabilește că „aleşii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: b) orice persoana fizica sau juridica cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia; f) o asociaţie sau fundaţie din care fac parte.”

Conflictul de interese este evident în ceea ce-l priveşte pe numitul Iohannis Klaus Werner, deoarece acesta a semnat, în calitate de primar, Decizia de retrocedare către FDGR a imobilului situat în Sibiu, str. George Coşbuc, nr. 20, el fiind în acelaşi timp şi preşedinte FDGR. FDGR se încadrează la art. 75 – b) şi f) din legea nr. 393/2004, fiind atât persoană juridică cu care Iohannis Klaus Werner are un angajament ca preşedinte, cât şi asociaţie din care acelaşi Iohannis Klaus Werner face parte.

Abuzul în serviciu contra intereselor publice este la fel de evident deoarece, conform dispozițiilor art. 248 din Codul Penal al României, numitul Iohannis Klaus Werner, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, cu știință a îndeplinit un act în mod defectuos. Este vorba atât de Decizia de retrocedare, cât şi de Contractul de închiriere iniţiat de Klaus Werner Iohannis în calitate de primar, care a cauzat o tulburare însemnată bunului mers al unei unități din cele la care se referă art. 145 c. p. şi o pagubă patrimoniului acesteia, Căminul pentru persoane vârstnice fiind un serviciu de interes public.” Plângerea penală poate să fie citită integral aici: Klaus Iohannis a fost protejat de procurorii care trebuiau să-l ancheteze! (III)

Din informațiile pe care le deținem, la Karl Wolff” bătrânii sunt obligați să-și doneze căminului proprietățile imobiliare, așa că, pe lângă taxa lunară, a apărut și afacerea imobiliară paralelă. Chiar în formularul de înscriere trebuie ca persoana vârstnică să spună totul despre locuința sa. http://www.carlwolff.ro/formulare/Cerere_de_inscriere.pdf

Click pe imagine pentru mărire!

Karl Wolff este un nume ales parcă special pentru umilirea românilor! Citiți ca să aflați cine a fost acesta: Căminul spital „Dr. Carl Wolff”, al bisericii evanghelice din Sibiu, poartă numele unui dușman al românilor

Revenind la Căminul pentru persoane vârstnice „Seniorenresidenz Maria Theresia” de la Șura Mică din județul Sibiu, aflăm din presa de propagandă că la inaugurarea Căminului pentru persoane vârstnice „Seniorenresidenz Maria Theresia” a participat Emil Hurezeanu, cel cu cetățenie germană numit ambasador al României în Germania de către alt cetățean german, Klaus Werner Iohannis, care nu recunoaște că are și cetățenie germană. (Clik pe fotografiile care urmează pentru mărire!)

Emil Hurezeanu cu soția.

Această trompetă CIA-BND a fost acompaniată de trâmbițele SRI ale pseudo-jurnaliștilor Rareș Bogdan Secesionistul și Mihai Tatulici Caritas (toți trei acești „jurnaliști” fiind români doar cu numele).

Mihai Tatulici, Rareș Bogdan și Emil Hurezeanu, trei agenți de influență camuflați sub nume românești de împrumut.

Nu puteau lipsi nici lingăii nemților: deputatul Raluca Turcan, fostă Tătărcan nășită de Stolojan (alt alogen cu nume românesc de împrumut) care i-a văzut și puța conform zicalei, fostul pedelist acum liberal de soi Vasile Blaga și primarul municipiului Brașov, dubiosul George Scripcaru.

Băi, românilor „proști”, „hoți” și „leneși”, să vă intre bine în cap, numai „nemții” fac ceva în țara voastră, așa că meritați să vă lase fără ea! Ia uitați aici ce spune și postul sionist de televiziune  Pro TV, ăla care vă îndobitocește de peste două decenii: „Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a participat, joi, la inaugurarea unui loc de joacă din municipiul Sibiu, construit în urma unei donaţii de la o organizaţie germană.

 Ea a spus că este o bucurie să se afle printre copiii de la centrul respectiv şi că speră ca acestora să le fie tot mai bine. La eveniment a fost prezent şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu. Locul de joacă a fost construit în urma unei donaţii de 8.000 de euro de la organizaţia germană Kinderhilfswerk ICH e.V., care susţine şi promovează de câţiva ani proiecte umanitare în România.

La ceremonia de inaugurare au participat Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, primarul oraşului Sibiu, Astrid Fodor, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, preşedintele organizaţiei Kinderhilfswerk ICH e.V, dr. Dieter Kindermann, ambasadorul ICH e.V. pentru România, dr. h.c. Jens Tegeler, şi directorul centrului, Onoriu Moldovan.”

Vă mai mirați că la Sibiu echipa locală de fotbal se numește F. C. Hermannstadt, deși este finanțată de Primăria Sibiu, din bani publici, nu de o firmă germană (Sindromul slugoiului îndobitocit: Hermannstadt în loc de Sibiu)?

                                                                                                                        Simina BARBU

 

1 Comment

  1. Coco

    Acte anti-românești pe tot cuprinsul țării… foștii asupritori și coloniști și toți dușmanii neamului, inclusiv unii noi au descoperit România ca sat fără câini, un Eldorado unde pot face ce vor, un popor adormit, așteptând ca cineva să îi stăpânească și să îi mâne, o țară bogată pe care o revendică toți care au stăpânit-o vreodată pe nedrept și prin forță…Nu există așa țară și asemenea situație pe tot cuprinsul acestui Pământ! Trezește-te române!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.