Ancheta

Noii „Sfinti-Patroni” ai Mediasului

Astfel, Iaşul o are pe Sfânta Parascheva, Craiova „îl împarte” pe Sfântul Dumitru împreună cu Salonicul, Constanţa pe Sfinţii Constantin […]
Astfel, Iaşul o are pe Sfânta Parascheva, Craiova „îl împarte” pe Sfântul Dumitru împreună cu Salonicul, Constanţa pe Sfinţii Constantin şi Elena, Dublinul pe Sfântul Patrick etc. Dar iată că există şi un unicat pe Glob, demn de Record al Guiness Boock – un oraş din centrul României, în proporţie de 90% cu cetăţeni de origine română, care prin destoinicia primarului sas cu care au fost blagosloviţi din anul 2004, să aibă ca „Protector” al localităţii nu unul, nici doi, trei sau patru „Sfinţi-Protectori” aleşi ci… exact cifra de comando ideal, adică 5! Unde mai pui că „Sfintii-Protectori” nici nu vorbesc limba majorităţii, ei fiind vorbitori excelenţi de… limbă maghiară.
 Ca să nu mai prelungim suspansul, vă dezvaluim locul acestei minuni: municipiul Mediaş!  Senatorul Frunda (pe ăsta cică îl chema Frunză, dar s-a automaghiarizat!) şi cei patru candidaţi la alegerile Europarlamentare, care s-au încheiat la 25 noiembrie 2007,  DAR CARE CONTINUĂ să strajuiască intrarea/ieşirea dinspre/spre Copşa-Mica, de la înălţimea unui panou de cca. 10 m.p., poziţionat la 2-3 m de tabla care anunţă numele localităţii Mediaş în cele trei limbi, din care două (cea germana si maghiară) pe cât de ilegale, pe atât de inutile si deranjante privirii. Dacă, prin poziţia sa, panoul cu cei cinci ar fi stat stavilă în faţa poluării grecilor de la Copşa-Mică, ne-am fi scos pălăria în faţa ideii Primarului-Sas şi „Protectorilor” unguri. Dar, cum nu este nici măcar vorba de vreo utilitate practică pentru medieşeni, ci doar de o propagandă UDMR-istă deşănţată şi prelungită cu complicitatea Primarului-Sas Thellmann, apelăm la „organele” de specialitate să se trezească, să-şi intre în papuci şi să-şi bage picioarele în el de panou perimat! Să ne redea partea de cer liber spre Copşa-Mică care, chiar si atunci cand îşi revarsa valurile poluante, arată mai bine decat FALŞII PROTECTORI, CE NE AGRESEAZĂ VIZUAL!.
M.C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.