Suntem cu ochii pe voi!

Noi acuze aduse preotului evanghelic Hans Peter Klein, fiul lui Hans Klein, fost consilier FDGR la Sibiu

Care este motivul şi perioadă de timp în care dl Hans Peter Klein a avut interdicţie de a fi preot […]

Care este motivul şi perioadă de timp în care dl Hans Peter Klein a avut interdicţie de a fi preot şi de ce această interdicţie a fost ridicată brusc, cu două zile înainte, pentru a putea fi numit preot în comună Sânpetru?

Care este bază legală a „promisiunii” d-lui Klein de a îl îngropa pe tatăl meu împotrivă voinţei lui? Pentru cei care nu ştiu, tatăl meu s-a retras din funcţia de Curator al Bisericii Evanghelice odată cu venirea d-lui Klein în Biserică şi până la moartă sa, nu l-a acceptat niciodată ca preot, ba chiar a dorit să fie înmormântat de către altcineva. Dl. Klein, văzând că nu este acceptat de către marea majoritate a comunităţii, a dat o „lege” prin care a promis că toată lumea va fi înmormântată de dânsul, fără drept de apel. Până şi condamnaţii la moarte sunt privilegiaţi, având dreptul la o ultima dorinţă… Ultima dorinţă a tatălui meu nu a fost respectată datorită ambiţiilor făcute de acest pseudo-preot. Doresc să îmi daţi bază legală în care acest individ frustrat îşi rezervă dreptul de a da legi şi dovadă că aceste legi au fost la data respectivă promulgate şi acceptate de către instituţia pe care o conduceţi.

Consideraţi normal că acest individ să insiste să îl înmormânteze pe tatăl meu, ştiind prea bine că nu este dorit la înmormântare? Cum de altfel nu a fost dorit nici la alte înmormântări… Vi se pare normal să se impună prin violenţă fizică şi să fie nevoie de intervenţia organelor de poliţie pentru a ne permite, sechestraţi fiind şi ameninţaţi cu câinele, să părăsim casă parohială?

Este normal ca un aşa-zis preot să radă în momentul în care o familie îndurerată, care cu câteva ore înainte a pierdut pe cineva drag, vine să anunţe decesul? Dl. Klein a rânjit la aflarea veştii decesului tatălui meu aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice deoarece venise de la o aniversare cu bicicleta.  Vreau să va întreb, şi dvs. faceţi la fel? Vi se pare normal?

Cu ce drept interzice el altui preot să îmi împărtăşească tatăl? Este acest aspect inuman agreat de care biserică evanghelica? Este valabil pentru toţi enoriaşii sau doar pentru tatăl meu?

Cu ce drept interzice secretara domnului Hans Peter Klein unui alt preot, prieten al tatălui meu să ne viziteze în timpul liber? Dacă este legal, de ce acesta atitudine a fost sancţionată de către poliţie?

Va rog să îmi spuneţi de ce a fost dat afară din comună Hărman? Oare din cauza că începuse să devină tot mai lacom şi impertinent la adresă oamenilor în vârstă sau datorită faptului că a vrut să gestioneze şi banii din Cutia Milei? La asta va voi răspunde eu – ambele, printre multe alte motive.

Cu ce drept profanează el mormintele din cimitirul comunei? Cu puţin timp în urmă a luat o mică statuetă (întruchipând un înger) de pe un mormânt şi a aruncat-o în iarbă, apoi a sunat-o pe văduvă care o pusese la mormântul soţului răposat, pentru a veni să o ia, motivând nu este potrivit. Cu ce drept decide el ce pune fiecare pe mormântul persoanei dragi?!

De asemenea aş dori să ştiu de ce aţi evitat în tot acest timp să îmi daţi un răspuns. Să fi fost oare din cauza „respectului şi pioşeniei” faţă de tatăl meu, pe care le-aţi invocat sau a prieteniei cu tatăl dânsului?! Înţeleg că va este importantă prietenia cu securistul Klein –  probabil că va are la mână cu ceva – însă consider că ar trebui să fie mai importantă instituţia pe care o reprezentaţi! Şi consider că funcţia pe care o deţineţi solicită mult mai multă demnitate din partea dumneavoastră.

La prima scrisoare adresată Episcopiei, fostul episcop, dl. Dr. Klein mi-a răspuns după multe insistenţe, zicându-mi că dânsul se va retrage din această funcţie, urmând ca altul,  care îi va luă locul, să rezolve această problemă. M-a asigurat că problemă va rămâne pe masa de lucru şi că voi primi în cel mai scurt timp un răspuns la solicitările mele.

Însă nici după şase luni, de la instalarea dvs. în funcţie, nu aţi fost în stare să îmi daţi un răspuns, motivându-ni-se ba că scrisoarea a fost expediată greşit, ba că nu deţineţi adresa care se află pe plic la rubrică expeditor. Ori nu vreţi, ori nu puteţi… Pentru mine este foarte clar că doriţi să muşamalizaţi cele întâmplate, însă nu voi permite aşa ceva şi voi insistă până când voi primi un răspuns la solicitările mele, respectiv până când dl. Hans Peter Klein va fi sancţionat pentru faptă să. Chiar dacă va trebui să aştept până va veni un alt episcop în locul dvs.!

Totodată, va rog să luaţi toate măsurile pentru ca cele trei artefacte dispărute să fie restituite comunităţii din Sânpetru, respectiv statuetă din biserică, înfăţişând un înger, vulturul din cimitir, care se afla pe monumentul ridicat în memoria eroilor căzuţi în cel de al doilea Război Mondial şi nu în ultimul rând, orga din biserică, toate trei fiind obiecte cu mare valoare istorică. Nu se ştie de ce acele statuete au fost înlăturate şi de ce s-a „uitat” de punerea lor la loc. Menţionez că acestea lipsesc de mai bine de doi ani. Vă rog să luaţi toate măsurile pentru că acestea să fie înapoiate comunităţii în termen de două săptămâni, în caz contrar voi sesiză Direcţia de Patrimoniu a Ministerului Culturii şi Cultelor.

Anita UHR

iunie 2011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.