Pamflet

Niște „țărani”…

  Abia ieşit din ţară într-o vizită oficială, profesoraşul provincial şi hânţa-i din dotare n-au precupeţit niciun efort pentru a-şi […]

 

Abia ieşit din ţară într-o vizită oficială, profesoraşul provincial şi hânţa-i din dotare n-au precupeţit niciun efort pentru a-şi expune cât mai vizibil greierii din călcâie. Să-l vezi pe Plăvan cum îşi supraexpune comportamentul de bou autist în timpul ceremoniilor sau cum îşi scate nefecundata în costume de păpuşă Barbie, numai bună de satisfăcut fantasmele babalâcilor cu laturi pedofilo-necrofile parcă te-apucă ruşinea. Cred că s-au crucit oficialii italieni când au văzut cu ce ţăran necioplit au de-a face. Dacă toate aceste episoade penibile ar fi fost făcute pe barba lui, n-ar fi fost nicio problemă, însă Plăvanul cel prost a fost în calitate oficială, reprezentând România.

Colac peste pupăză, precum nehalitul la o masă boierească, n-a putut refuza pomana pe care i-au făcut-o ăia la Pompei şi Ercolano şi a renunţat rapid la a mai reprezenta România la Consiliul Europei. Ce conta brexitul în faţa perspectivei de-a o expune din nou pe păsărică în „roche” de plajă? Mă uit şi-acum cu stupoare cum nici măcar acolo „Cuplul Dandana” n-a pierdut ocazia de a se face de rahat. În timp ce toţi oficialii erau la costum, prostovanii noştri erau îmbrăcaţi precum turiştii blatişti, potrivindu-se fix ca nuca-n perete.

Acestea sunt imaginile pe care le-am văzut şi care nu-mi dau pace. Un cuplu de-a dreptul agasant prin provincialismul şi ghiolbănismul expuse cu atâta nesaţ. Între un grup de manelişti şi cuplul bovin aleg lejer maneliştii. Cel puţin ăia, în marea lor majoritate, ceea ce fac fac aşa cum simt. Ăştia doi au impresia că imaginea pe care şi-o promovează e în vreun fel interesantă. Nu-ţi trebuie multă şcoală pentru a fi jenat de comportamentul lor oligofren. Totuşi, chiar nu se poate face nimic pentru înlăturarea slugoilor ăstora dizgraţioşi? Pe lângă ei, chiar şi tembelul de băsescu devine frecventabil. Nu ştiu cum să vă spun, dar imbecilitatea ăstora doi mi-e din ce în ce mai greu de suportat. A ajuns să-mi fie mie ruşine de ruşinea lor. Şi mai rău e că nici nu dau semne că ar vrea să se oprească.

                                                                                                     Dan DIACONU

1 Comment

  1. Penibili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.